poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2199 .



O scrisoare...
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [wolfito ]

2004-02-25  |     | 



„Iubito!”

Nici nu poți să-ți inchipui cât de mult îmi lipsești.

Simți și tu durerea în inima ta? Plângi și tu de durere că nu ne putem privi în ochi? Suferi și tu ca nu ne putem săruta? Iubito! Dorul meu îmi arde inima și-mi taie răsuflarea. Fiecare secundă fără tine este ca o zi fără soare. Fiecare minut fără tine, e ca un deșert fără nisip. Fiecare oră fără tine, e ca o mare fără apă. Incapabil de a gândi clar, mă plimb ca un leu într-o cușcă, fără să-mi găsesc un moment de răgaz. Și dacă ar însemna să-mi gasesc mântuirea dându-mi viața, atunci lasă-mă să mor în liniște pentru tine, îngerașul meu îndepărtat!

Iubito! Soarele nu mai stălucește pentru mine și râsul copiilor nu-mi mai atinge urechea, chiar și copacii au încetat să foșnească, deoarece mi-au simțit dorința de a te lua în brațe.

Iubito! Nimic nu mai e, cum a fost odată, de când ai plecat și nu mă mai farmeci cu glasul tău minunat.

Oh, iubito! Inima din pieptul meu nu mai vrea să bată. Simt cum mă lasă puterile fiindcă nu mai ești cu mine. Cu fiecare răsuflare simt mirosul parfumului tău, care se schimbă într-un miros al morții și de jale. Fără tine viața a devenit un chin.

Iubita mea, care mă așteaptă undeva departe, te rog să mă scuzi că mai am sânge în vene, dar știu că ești nefericită că nu ne-am văzut atâta timp. Te rog să mă scuzi că nu-ți mai trimit cecul lunar, deoarece banca mi-a închis contul. Și mai râu îmi pare că trebuie să te rog să nu mai folosești cartea mea de credit, dacă nu vrei să fi acuzată de înșelăciune.

Oh, iubito, atunci nu ne rămâne decât amintirea care ne unește. În nici un caz nu ne unesc scrisorile tale care ajung zilnic la mine și pe care nu le mai deschid de mai mult timp. Te mai gândești la căsuta noastră de la Sinaia pe care ți-am făcut-o cadou de ziua ta? Te mai gândești la nopțile fierbinți pe care le-am petrecut acolo împreună? Îmi pare nespus de râu, dar a trebuit s-o vând, deoarece numeroșii mei creditori și-au cerut datoriile înapoi. Chiar și bijuteriile pe care le-ai moștenit de la mama ta, le-am vândut. Þin să-ți amintesc că vina e numai a ta, căci cu mania ta de a cheltui banii pe prostii ne-ai dus la faliment.

Iubita mea și fosta soție:

Aici găsești toate hârtiile necesare care-mi trebuiesc pentru divorț. Te rog să le semnezi repede și fără să pui întrebări să le trimți avocatului meu. Te-aș ruga să nu mă cauți la telefon, că nu are rost, nu o să-ți răspund și m-aș simți nevoit să nu-ți mai plătesc nota de telefon. În lunile viitoare și așa nu o să mă mai găsești, deoarece o să călătoresc cu noua mea iubită prin lume.

Iubito, am să încerc să-ți trimit câte o verdere din toate continentele lumii, ca să ai o amintire durabilă de la mine ...

(C) wolfito



.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!