poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2777 .



Lebedei nr.21
proză [ ]
beția unor clipe (XV)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Lican Tropp ]

2007-07-13  |     | 



Azi sunt un copil mai mare. Trebuie să nu plâng, și să mă prefac că durerea nu există. Obrajii mamei mele se adună în palme și sunt speriați de beția omului căruia trebuie să îi spun tată. În jurul nostru nimeni. Doar agonia unui om care a murit de atunci în fiecare zi și tot o să mai moară. El nu știe că sufletele nu rămân în loc să aștepte sfârșitul, ele grăbesc sfârșitul. Sfârșitul lui a râmas în curtea aia, chiar dacă azi mă așez uneori la masă cu el și îl simt vulnerabil.

Toată curtea s-a ascuns în oameni și oamenii s-au ascuns în ei. Ochii lor nu se uită în geamul spart. Ochii lor fug în stradă sau într-un televizor, rămân închiși ca și cum n-au știut că pot vedea. Mă ridic din genunchii mamei și adun cioburi. În fiecare arăt altfel. În fiecare sângele meu pare altceva și tot adun. Mă grăbesc să nu cadă oameni să se taie. Pe jos sângele meu sau al lui nu mai contează. Contează liniștea de care am nevoie. Contează ca el să se oprească să obosească. Mă întreb dacă nu îl dor mâinile. Dacă venele din gâtul lui nu se satură de el să plesnească. Dacă geamul nu a obosit să se tot spargă.

Mama mea stă într-un colț. Mama mea e ca un copil de care trebuie să am grijă. Iar la el ar trebui să se uite mama lui și să îl iubească. Ea nu știe. Sunt un copil și învăț sentimente pe care nu le cunosc, mai târziu am să îi spun că îl urăsc înainte să îl iubesc. A doua zi liniștea de care am nevoie se așează în suflet după o noapte lungă, și sunt iar un copil.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!