poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2632 .



Spălarea creierului
proză [ ]
Televizorul și poporul

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [tareuceanu ]

2013-12-26  |     | 



Crainicul: - Dragi telespectatori, bine v-am găsit în casele Dumneavoastră! Transmitem ultimele știri:
-La kilometrul 13 artera 66 ce duce spre capitală, s-au ciocnit două microbuze. În urma accidentului 2 pasageri au decedat pe loc, alți 3 pe drum spre spital, iar 14 cu diferite leziuni corporale au fost internați în secția de traumatologie, pentru a li se acorda ajutorul medical necesar. Din păcate, șoferii mijloacelor de transport n-au fost găsiți la locul accidentului, dar poliția rutieră este în căutarea lor.
-Un bătrân solitar a fost găsit ars de viu în casa mistuită de flăcări în urma exploziei unei butelii cu gaz. Medicii legiști și reprezentanții organelor de resort identifică datele cadavrului.
- O elevă de la liceul local s-a spânzurat chiar în bucătăria casei unde locuia. Motivul suicidului este gelozia față de iubitul său, care-și face studiile în străinătate.
- Două femei la ieșirea din magazin au fost muscate de câțiva câini maidanezi. După ce li s-a acordat primul ajutor medical, femeile au mers acasă, iar câinii prinși și duși la o clinică veterinară pentru a fi examinați dacă nu sunt turbați. Locuitorii din sectorul respectiv sunt în alertă și pregătiți pentru organizarea unor eventuale proteste.
- 37 de personae, care au petrecut noaptea la o nuntă ce a avut loc la restaurantul „Lacrimi de dor”, au fost intoxicate cu ciuperci. Toate persoanele intoxicate au fost internate în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase. Datele statistice denotă faptul că și la alte nunți au fost înregistrate cazuri similare de intoxicații cu ciuperci.
- O noutate mai puțin îmbucurătoare ne-a parvenit chiar acum la redacție. Tarifele la gaz vor fi majorate cu 15 la sută. Așa că în timpul apropiat ne așteaptă scumpiri noi la produsele alimentare și, evident la seviciile comunale.
- La frontiera cu țara vecină a fost reținut un autocar ce transporta ilegal galoși și izmene bărbătești. De menționat faptul, că asemenea cazuri au mai avut loc în acest an.
- Un cutremur de 4,3 grade pe scara Richter s-a produs azi- dimineață la nord-estul țării. Pagube materiale și victime omenești deocamdată n-au fost înregistrate.
- Cu regret, și-n acest an fotbaliștii nostri au pierdut toate cele trei meciuri la competițiile preliminare ale campionatului regional.
- Și, în sfârșit, datele meteo: La noapte se așteaptă vânt puternic, iar mâine ploi torențiale și grindină.
Acestea au fost știrile de ultimă oră. Vă mulțumim c-ați fost cu noi. Noapte bună!






.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!