poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1514 .



Călăul are timp pentru toți
proză [ ]
proză scurtă

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cazacuPaul ]

2012-03-24  |     | 






...Râse cu un sonor înfundat, sacadat, ca un om satisfacut, dar totodată neinteresat dacă interlocutorul sau îl aude sau îl înțelege.Aceste lucruri sunt neînsemnate pentru el, nu era deloc interesat de faptul că putea fi înțeles greșit sau nu.
Îl legă cu sârg, ca un om care se pricepea la acest lucru, demonstând că se mai îndeletnicise cu asemenea operații și mai înainte, pe care putea să le execute cu ochii închiși, dar cu precizie de suta de procente.Nu îl interesa faptul ca victima sa scâncea, sau poate că nu arata acest lucru, pe fața sa se putea citi doar bucuria, satisfacția lucrului bine făcut.
După ce se considera satisfăcut, se dădu un pas înapoi, pentru aș privi opera.Îi plăcea.
--Ai un ultim cuvânt.Te ascult!Cu un gest scurt, îi scoase fără menajamente călușul din gură.Apoi continuă...Fără nici un sunet nepermis.Oricum, nu conteaza dacă te va auzi careva, poți doar cel mult să îți înrăutățești situația!
--Te plătesc omule, îți dau bani cât nu ai avut în viața ta.Sunt bogat.am o avere!
--Hm, sună tentant!Dacă nu mă înșel, dumneata esti uninginier de pregătitre.Greșesc?
--Nu, adevărat că sunt un inginier, dar nu mai lucrez de mult in domeniu.Am un bussines acum și....
...Și cât câștigi dumneata pentru ați pemite să mă plătești? sau, într+o altă ordine de idei, cât valorează viața ta?
--Am o căsă pe care ți+o pot dona și câteva investiții,Bani în cont nu prea am, căci prefer să îi investesc!
--Și atunci, cum de te lăudai că eși bogat. că ești în stare să îți răscumperi viața? Crezi că am timp de pierdut cu tine tipule? nu vezi câți mai așteaptă să fie iontervievați?!?!?Foamea e mare, avem nevoie acută de bani!
Tipul care tocmai terminase de lovorbit aruncă o privire către în dreapta sa.Se aflau untr-o încăpere destul de larga, de circa 100 de metri pătrați. în care erau câteva birouri și, aliniați lângă perete erau așezați direct pe dușumea șapte persoane, două femei și cinci bărbați.care erau legați foarte bine, cu mâinile la spate, cu cătușede mâini , iar de picioare cu niște sfori subțiri de matase.Era o legătură practic imposibil de dezlegat, deoarece picioarele erau indoiate , ei stând practic in genunchi, dar legaturile de la mâini erau trecute pri cele de la picioare.
--Deci, contiunuăm, fiecare din voi să spună câși bani este dfispus să âmi dea sa nu il căsăpesc.Dar mai întâi...Scoase un pistol pe care îl ținea sub haine, Îl armă și descărrcă un glonte în capul ultimului legat.
Deși toți erau legați și cu călușuri în gură, ei practic neputând scoate un sunet, Tipul își dădu seama că...fusese bine înțeles!
--Să continuăm.Ofertele voastre!!!
Timp de cinci minute le scosese calușurile pe rând la toți, apoi scrisese ofertele pe care toți le făcuseră.După ce termină, aruncă o privire către ele, țâțâi de câteva ori, clătină capul a neâncredere, și spuse.
--Domnilor și doamnelor, eu sunt Călăul.Nu îmi pasă cum mă numiți, este opinia voastră, v-o respect, puteți crede ce vreți, dar atunci când vă voi da posibilitatea de a vorbi, să îmi spuneți simplu Calăule.Fara D-le sau alt apelativ.Dar dacă totuși o veți face, eu , unul nu pot face nimic împotriva acestui fapt.Ce pot io face dacă D-voastră îmi spuneți pe renume, nume, îmi vorbiți la per-tu?Nimic, doar nu vă voi căsăpi pentru atâta lucru!!!puteți fi, dar pentru alte lucruri, mai...capitale, să spun așa!
Din nou apăru același zâmbet sarcastic pe fața sa, care de această dată păru mult mai ciudat ca prima oară.Călaul își continuă monologul.
--Domnule nr. Doi, spusese uitîndu-se către prima persoană din șir, după ce am confruntat lista mea , reiese că oferi cam a 50 parte din banii pe care îi ai.Deci, nu ești deloc interesat să supraviețuiești, deci...oferi prea puțin pentru viața ta, deci...valorează foarte puțin.Judecat!!!
Cu un gest rapid, întinse brațul, în care se afla pistolul și expedie un glonte(glonț) direct între ochii acestuia.
Hm, gândi cu glas tare.Asta nu și+a apreciat deloc viața.La ce naiba, să ai un purcoi de bani, să furi de la firmă 10 ani, să ții banii ascunși, să nu îi poți cheltui niciodată, si să oferi pentru viața ta doar un salariu. De neînțeles!
Dacă i-ar fi auzit pe ceilalți cinci, sau dacă ar fi putut ca aceștia să îl omoare cu privirile, ar fi fost mort demult!Continuă.:
--Mă grăbesc oameni buni, nu am la dispoziție decât un ceas!Și nu trebuie să îmi purtați ranchiună pentru toate astea.Nu eu sunt cel ce va judecă, ci faptele voastre sunt.Eu sunt brațul care execută.De căte ori ați văzut, sau poate ați auzit ca un Braț care a lua o cana de apă, pentru că așa a dorit Capul, să trîntescă cana în Cap, și să îl omoare? Moare Capul, moare și Brațul.
Sau, de câte ori când trebuia să mergi la muncă, pentru un salariu minim pe ecomomie, ai plecat să bei o cafea la Paris, și să te întorci peste zece zile? Ați făcut voi oare așa ceva? Poate doar dacă erai vreun șef care avea vreo 400 de angajați și ar fi pus ochii pe o păsărică tânără și frumoasă, căci sefii când au 150 de angajate, selectează pe cea mai frumoasă, chiar dacă el este însurat iar ea...nu contează!
Călaul aruncă o privire către prima persoană, care era o tânără de doar 23 de ani, proaspat venită în aceasta firmă.Dar tu, continuă acesta, ai făcut aceasta.!!! Și colegii tăi care au crezut că săraca de tine erai la spital!!!jUDECAT!
Întinse pistolul către tâmpla fetei, care se uita hipnotizată către întunecimea țevei .Într-o fracțiune de secundă își revăzu întreaga viața ca un flash rapid, și undeva în tâmple îi suna diferite glasuri care îi spuneau...Inainte de a muri, îți vezi cum îți trece viața prin fața ochilor.
În ciuda presiunii și greutății momentului, găsi loc pentru un gând final, care spunea că nu este drept ca ea să sfârșească așa, în timmp ce El, care avea aceiași parte de vină, să aiba o portiță de scapare.Nu știa ce avea să se întâmple cu seful ei, dar ar fi vrut ca El SÃ MOARÃ ÎNAINTEA EI:
Deodată, o minune se întâmplă.Pistolul se opri, și chiar dacă nu știa ce avea de gănd să facă Călăul, simți instinctiv că o portiță s+a deschi in fața-i.Deși, ar fi putut în fiecare moment să îi expedieze un glonte, ea VOIA să creadă că a influențat cu ceva demersul lucrurilor.
--Se poate ca vina toată, sau măcar în cea mai mare parte să o aibă El, Seful, așa că, de ce nu, îți las ție posibilitatea de a te răzbuna pe tot răul pe care el ți l-a făcut.Þine pistolul!
Îi întinse pistolul cu patul spre ea, după ce cu o miscare scurtă, roti teava pistolului, la fel cum făceau cawboy-ul dintr-un western.Tânăra îl luă aproape hipnotizată, și îl îndreptă spre corpul sefului său, apoi trase scurt.Deși nu mai pusese mâna pe un pistol niciodată în viața ei, îl armase și îl folosise.Niciodată nu crezuse ca ar fi capabilă să ucidă pe careva, sau măcar să tragă în el.
Nu ezitase nicio clipa și parcă nu observase disperarea tăcită din privirea celui care îi stricase căsătoria, pe care prostul de bărbatul său o distruse.Ea nu se simțise cu nimic vinovată de faptul că fusese cu seful ei, că pe atunci ne era ÎNCÃ căsătorită, sotul ei cerând-o doar după ce venise din Paris, și ea voise să rupă relația., poate că se căsătorise de teamă să nu o piardă.Dar ea, fusese pierdută de o săptămănă!
...și rând pe rând fiecare din ei fusese omorât pentru o vină, ea, fiindcă îl omorăse pe seful ei, un coleg fiindcă își exercitase de multe ori funcția, zeci de colegi pierzându+și slujbele, sau demisionând, un altul, pentru un motiv, caci, ne erau lipsa de motive.
Ce nu înțelese însă soțul Tinerei era pentru ce fusese ucis.Doar pentru că venise să ia prânzul cu soția sa, sau poate ca era prea gelos? Cert e faptul că, înainte de a muri, il întrebase, pe călău, totuși cine este și, de ce toate astea?
--Eu sunt Călaul, sau poate , mai bine spus, sunt Iadul pe care fiecare l-ați ales!!!


...în cursul acestei zile, într-o clădire de birouri din vestul orașului, au fost găsiți morți șase angajați și soțul unei angajate, la orele amieziei.Moartea a survenit datorita unei fiole de gaz incolor, care a fost scăpată accidental dintr-un transport militar, care aveau birourile în aceiași clădire.Repercu...

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!