poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2158 .



interacțiunea dintre omul cu rațiune ș respectul acordat naturii vi.
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [andymiti ]

2010-02-17  |     | 



Un univers paralel mult prea sus, acestuia, în care există posibilitate de comunicare la nivel mult prea înalt omului comun, care semănă în prealabil cu un portativ din domeniul muzical, de care artiștii consacrați au cunoștină. Încercand să descopăr lumea aceasta colorată a imaginației, am descoperit un suflu puternic de aer învaluit în mii de culori colorate cu suntete ce se simt ieșind din gura omului artistic. Pentru acesta exista doar o singură înșiruire a miresmelor ce le cunoaste și care i se par atat de firești, iar celelalte simturi, cum ar fi cantecul, jocul, gluma, par doar un trist ecou ce se aude din departare, fara nici o nuanță, nonsens, nul in imensitatea gandurilor ce înconjoară acest înalt munte al rațiunii sale.
Iar aceste note muzicale ce iși fac cuibul lor pe un portativ al fabricii de rațiune a omului artistic, sunt însăși natura acestuia ce ia naștere în momentul fix în care mintea se pune in contact cu natura imprevivizilă ce înconjoară trupul ascuns în haină, fular, căciulă, ce sunt necesare, în acest moment in care alubul apare de sub cortina vremii, brusc, teribil de real, sub privirile atat al celor mici, cat si al celor cu experientă. E anotimpul curatului și al curațeniei care socheaza prin fenomene artistice ,omul care e doar ratiune, precepere si comunicare. Legătura om- natură se realizează întotdeuna cu primul contact al naturii care incearcă să facă contact cu ratiunea, ințelepciunea și comunicarea. Este un drum perpetuu prin care ecosistemul nostru natural pe acest pamant magnific stabilește o comunicare cu omul rațional. Acesta din urmă aude cuvintele relevate prin zapada care cade, un fulg aiurea căzut intre miile de fulgi care și-au găsit deja odihna, sub o bancă, sub un coș, sub o roată de masină alunecand cu viteza fulgului de nea timid, sau, poate doar un simplu fir de iarba ce iși vrea domeniul lui înapoi și ieșind mereu învingător. Sunt metode care demonstrează în mod evident că rațiunea e mai presus de orice, atat timp cat natura iși primeste respectul cuvenit.
Acest portativ cu note muzicale despre care am vorbit la inceput, este doar o diagramă prin care metodele de comunicare om-natură pot fi analizate la scări variabile și măsurate conform cu rata de interacțiune om-natura, în cazul în care acestea sunt observabile. Totodată portativul contine și nuantele prin care natura iși face pașii necesari apropierii de omul cu intelect, precum și aprecierea care ii este oferită cu mare precizie de către umanoidul cu disponibilitatea de a se face înteles de acesta, prin poezie, proză, sau alte modalitati practice.



.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!