poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1783 .



diana vlase
poezie [ ]
Bomboane si scrum

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [diana vlase ]

2007-03-23  |     | 



Exista cativa prieteni care vin constant la mine. Eu sunt Ela, o mare devoratoare de petreceri high class. Ce sa fac? Trebuie sa existe si snoabe ca mine, ca sa para mai naturale si mai ingenue, domnisoricile alea care recita din clasici. Mie nu imi plac, draga, calsicii, ma plictisesc, mie imi plac scriitoarii contemporani pentru ca dezvolta adevaratele probleme cu care ne confruntam astazi...Dar stau si ma gandesc..cine se mai confrunta cu probleme? In cercul meu de prieteni, nimeni nu are probleme, toata lumea are rezolvari. Daca zic unei prietene ca ma doare ceva, imi recomanda nu stiu ce pastile, daca zic, spre exemplu, ca ma plictisesc, imediat se mai iveste cate o petrecere sau ceva, si totul e rzolvat.
Pana mai ieri ma laudam cu ultimele lecturi, numai ca aseara mi-a picat in mana o carte cam aiurea, oricum scria acolo ca adevaratii cititori nu zic niciodata ce citesc, ca e mai intim decat igiena corporala...asta nu m-ar fi deranjat...ca, zic, nu-s o pudica dar la sfarsitul frazei ce zice ''contemporana'' aia? ''Numai prostii se lauda cu ce citesc!'' CEEEEEEEEEE???
Asa, stati, ca mi-am uitat ideea! Asa, vroiam sa zic despre prietenii mei, asa am inceput, nu?
Am un grup de prieteni cu care ma vad constant...la mine acasa. Aproape in fiecare dupa-masa
astia vin si mai vorbim, mai citim, mai vedem un film, tot felul de lucruri. Cred ca o regula nescrisa a prieteniei noastre, a fost ca nici unul dintre membri, sa nu fie intr-o relatie serioasa, sau casnicie.
Toti avem peste treizeci de ani, dar ne comportam ca niste copii. Spre exemplu, eu! Merg in club, si vad cate o pitzipoanca d-aia de numai optspe' ani..E! Ce cauti tu la optspe' ani in club???...si masculii de la mine din grup, care intorc capetele dupa ea... Ma duc la ea, intru in vorba, ii dau ceva de baut, si ii zic ca astia sunt niste obsedati sexual, si daca ar vorbi cu ei, se poate sa ajunga cine stie pe unde... Fetita se sperie, saraca, si se muta in partea cealalta a clubului, eu ma duc la ei si le zic ''Fata avea tarif!!!''....si gata...imi petrec seara linistita...
Asta pentru ca sunt vanitoasa...sunt o femeie frumoasa, dar vanitoasa ca dracu.
Revenim. Intr-o dupa-masa eram toti la mine, in living, si imi suna telefonul. Era actualul meu iubit, sau futeoz, cum le zicem la noi in gasca!
''Turturica mea violet (am parul violet), eu de ce nu pot sa vin niciodata, cand esti cu prietenii tai?''
''Iubitule, pentru ca sunt niste insensibili, ei nu inteleg poezia ta...''
Futeozul meu e un poet, si eu il intretin, stiu ca el sta cu mine exact d-asta, dar imi recita inainte de culcare, uneori, si atunci...merita cheltuiala, nu?
''Am compus ceva pentru tine..''
''Nu ai vrea sa imi citesti maine, sau alta data? Acum sunt ei la mine si...''
''Bine, vreau sa stii ca te iubesc!''
''A, si eu..''
Astia ma tot intreaba de ce mai stau cu el, ca bani, bani, bani, bani...
Stiti care e problema, din filme, din carti, din muzica...din tot, un om cu timp liber, ca mine, trage concluzii, si concluziile mele sunt atat de acum si aici, incat il las...alaturi de mine ii e bine...si daca ii e bine, imi e bine sa stiu, cuiva ii e bine...na! Un gram de bunatate exista si in mine...si e bun la pat! Asta am zis?
M-am pierdut o clipa in ganduri, si prietenii mei au ramas in spot cadru, cu gura cascata si privirea tintuita pe zambetul meu, aproape natural...Beah!
Nu ca se produc schimbari la nivel cerebral (de mult vroiam sa folosesc expresia asta), dar parca toata parada asta de bijuterii si toale colorate, nu are nici un rost. Prima data, in viata mea, intr-un exces de zel, il sun inapoi, dau telefonul pe interfon, il pun pe masa, si ii zic:
''Iubitule, vreau sa imi citesti poezia ta!''
Astia ma privesc cu curiozitate, neintelegand ce dracu m-a apucat? Uite ca m-a apucat!
''Bine..asculta:
Violet, violeta, violete
Iti aduc, sa le pui in vaza ta,
Sa le uzi pe petale, sa te uiti la soare,
violet, violeta, violete!

Iti place?''

De obicei omul asta scria chiar bine, adica uneori reusea sa ma adoarma cu rimele lui calde si moi. Nu am cedat, i-am multumit, i-am zis ca e foarte frumos, si ca il iubesc. Nu stiu de ce tineam sa ii sfidez pe astia, nu stiu de ce cartea aleia ma facut sa ma gandesc ca totul e fals si ca daca incerc un pic de adevar n-o sa mor.
N-am nici o concluzie...povesteam si eu asa...na...


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!