poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3146 .



Polul Cultural Clujean sau primitorul spatiu ce promoveaza cultura in capitala Ardealului
poezie [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Adina Ungur ]

2005-12-19  |     | 



La kilometrul 0 al capitalei Ardealului, în inima orașului se află undeva în subsolul unei clădiri cu fațada, în stilul secessionului vienez, un loc al intrunirilor culturale, numit Polul Cultural.




Amplasamentul în centrul istoric al orașului este cum nu se poate mai potrivit, pentru că unde s-ar putea afla polul cultural dacă nu la kilometrul 0 al orașului?
Si iata ca in decurs de aproximativ trei sau patru ani de la infiintare, Polul Cultural Clujean isi mentine activitatea si ramane locatia care va promova cultura și evenimentele importante din Cluj. Iata de ce acest subsol luminos al Librariei Universitatii va fi întotdeauna o bună alegere a celor care vor dori să cunoască sau cei ce doresc să se prezinte ca entitate spirituală prin intermediul artei sau a literaturii în orașul nostru.



O sală împărțită în trei intrânduri, intimă, curată, luminoasă, care impreună cu primitoarea-i gazdă, doamna Mariana Enache, îi așteaptă pe clujeni sau pe cei ce sunt în trecere prin oraș, cu expoziții, lansări sau târguri de carte, vernisaje sau pur și simplu întruniri culturale.
Începând de la vitrina librăriei in care se promoveaza evenimentele culturale și până la prezentarea și impresiile de după evenimente, Polul Cultural isi propune sa sprijine si sa incurajeze literatura, cultura, arta sau evenimentele in bransa, din orasul Cluj-Napoca.



Iată cum un lucru aparent neînsemnat, însă cu o importanță majoră, locatiile sau spațiile culturale pot deveni primitoare și iată de ce, lansarile de carte petrecute aici, cele la care am participat au rămas în amintirea mea ca generând impresia incantarii a fiecarui eveniment reusit.


Adina Ungur

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!