poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 768 .



Am împărțit o lume trandafirie
poezie [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [dorina36 ]

2015-02-06  |     | 



Pentru a nu se instala divergențe între noi, părinții țineau cu prisosință să achiziționeze lucruri la dublu. Deși eram mai mare decât tine cu 10 luni, am consimțit, amuzate, supranumele- siamezele.
Părul tău lung, lăsat pe spate, răsfirat de vânt în formă de dune, eclipsa părul meu șaten-mat, ca peria de sârmă .
Spuneai că ochii mei sunt un câmp, când invadat de albăstrele, când înverzit spontan, ai tăi subordonau cerul și marea.
Iubeai lumina naturală, care îmi picta inflorescențe de pistrui pe ten. Eu dansam în ploaie cu picioarele goale pe caldarâmul cald.
Să demonstrăm mamei că locul nostru nu va fi la cratiță, amestecam făina, sarea, zahărul și uleiul pe covor, apoi executam operația de rulare.
Te învățam cum se urcă de pe un scaun în arbori, adică să nu dai ascultare bunicului, a nu tânji la fructele de pe ramurile inferioare.
Mă învățai susținerea fără mâini pe bicicletă, ca si cum în viață pierderea unor organe nu înseamnă retrogradare.
De cele mai multe ori regina mea în negru jubila în fața reginei tale în alb, deși la un joc ai bravat un colonel, șahist cu diplomă.
La bunici, în vacanță, amândouă coordonam gașca ( Mirela, Florentina, Cristi,Marius,Mugur, Costel) în țară, țară vrem ostași, telefonul fără fir, elasticul, la putere, cuci, nouă pietre etc.
Băieții se orientau după tine ca florile după soare, eu îi pietrificam- mai puțin pe Marius cu care schimbam replici inspirate din cărți.
Câteodată, saturate de a mai fi copii, ne făceam cercei din vișini și cireși, unghii din flori de cosmos, și sufeream transfigurări în ținutele părinților.
Ȋn episodul contra băieților înțepați, de la bloc, ni s-au aliat prietenele-Mihaela și Corina, să suflăm din tuberbane cornete cu bolduri.
Ai fost complice la aplicarea metodei ”gustă soiul de capia rubiniu ca focu!”, să înflăcărăm gâtul lui Bebe- fratele Corinei care își ascuțea corzile vocale de fiecare dată când ne vedea.
Ȋn alcătuirea unui duet inimitabil, la un concurs de muzică ușoară pentru copii, eu am convins o verișoară, trecută de 20 de ani, să-și aducă aportul, cu garderoba și machiajul. Ovațiile unei săli întregi ne-a metamorfozat chipurile în măști lichide .
Ȋn gimnaziu, la o ședință, profa de geografie ne-a comparat cu doi poli, părinții nu au dat din umeri.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!