poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1258 .



Gânduri despre Gigel
personale [ Gânduri ]
Porcul șovin se întoarce!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2004-03-03  |     | 



Motto
Elle court, elle court,
La maladie d'amour,
Dans le coeur des enfants
De sept à soixante dix_sept ans.
Elle chante, elle chante,
La rivière insolente
Qui unit dans son lit
Les cheveux blonds,les cheveux gris.

Este un subiect de meditație, cel puțin o dată pe an, pentru 99% din cetățenii planetei, de ambele sexe. Este un subiect de mândrie pentru puțini.Este un subiect de jenă pentru mulți. Este un motiv de minciună pentru marea majoritate.Este, în mod sigur, un el. Deși, într-o lume ideală, ar putea fi și o ea. Numele lui de cod e Gigel. În alte limbi Johny, Pecker, Schanty,Schnautzy. Cum ar suna Gigela ? Umblu în pantaloni cu Gigela ? Ar fi politically correct ?
Este un lucru sacru pentru bărbați- cu excepția diverselor secte care și-l taie (a se vedea scopiții și niște secte prin India). S-ar putea crede că bărbații gândesc cu Gigel- fals. Gigel este un prieten, un companion, un tovarăș de joacă. Seducem femeile ca să-l mulțumim pe Gigel, să-i potolim foamea milenară.
Dar el, cine este Gigel ? Este adesea un obiect de adorație. Este și mai adesea, un obiect de revoltă. Este , prin definiție, porcul șovin care nu se gândește decât la el.De un narcisism revoltător, este vizibil interesat de aspect ca și de performanțele fizice- sub 15 nu discută, între 15 și 18 mde, peste 18 hmm, lucrurile interesante trec de 20. Performanță personală-21.5. Cine știe, cunoaște.
Este influențat de anotimpuri. Primăvara, când dă colțul ierbii, se trezește brusc la viață. Se uită pe stradă după fetele care încep să poarte fuste scurte, ridică capul în ritm cu natura care revine la viață.Vara e iritat, toamna melancolic, iarna se ascunde prin colțuri. S-ar putea crede că primăvara îi e cel mai bine- cu condiția să nu plouă. Urăște ploile romantice- urăște romantismul în general. Sună la ușă „Bună ziua- eu sunt Gigel Rapidul. Te-a durut ?”.
Încă din vremurile legendarului Pan Gigel are impresia că conduce lumea. De fapt, este cel dus de nas- în cele mai josnice chipuri. În primul rând, nu este lăsat singur- el trebuie să facă tot timpul ceva, tot timpul se așteaptă de la el fapte eroice. Dacă soldații de pe fronturile celor două războaie mondiale ar fi fost așa de tracasați ca și Gigel cred sincer că războaiele nu s-ar mai fi produs.
Gigel este amăgitor în forma sa abstractă, să-i spunem ambalată, atunci când ea întreabă „Sper că nu ai cheile în buzunar ?” dar cel mai adesea dezamăgitor.
Există o bogată literatură inspirată de Gigel- și totuși ne este rușine să-l onorăm așa cum se cuvine. Gigel merită un monument! .Eventual , în Parcul Carol, lângă Catedrala Neamului.Simplu. Înălțat spre Cer. Gigel.
.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!