poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2470 .



Cârcoteala nopții
personale [ Jurnal ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [lapislazuli ]

2003-04-01  |     | 



Repede, repede, nu mai e mult și orologiul o să bată noaptea jumătate…

Oprire pe penele gândurilor de bine ale cenzorilor (și ale altor consacrați, de rang mai redus).

Mai întâi, Bogdan Geană, cu trei steluțe pentru posibila bătrânețe a unui poet mereu tânăr. 70 de ani și o donație de 10 minute de sânge proaspăt (nu e nici o antinomie la mijloc, ci doar un bonsai de poezie care stă să dea în clocot, cu ghiveci cu tot, și să explodeze mai ceva ca o rachetă Scud irakiană).

Urmează… Veverița, cu pânza de sac și cenușa în sac, pe cale de-a se retrage la mănăstire, dar prinsă cu afrodisiacul în bagaj.

Două stele înhață nea Pandele ciliwili, cu o ultimă (sperăm și noi) astenie, de primăvară lipsită de urzici dar bogată în ciulini, culminând în ditamai paranoia (asta dacă nu o fi vorba de o simplă păcăleală antedatată).

Un pas și în ziua de ieri… Inorogul apelează la rezervele personale de brusturi din cală, încercând să inventeze alibiuri pentru a-și justifica vreo niscaiva scrisoare pierdută. Rezultatul? Un fel de replică futuristă la “Cântec pentru sănătatea ierbii”.

Apropo de cântece… Ia să ne aducem aminte de “Copacul galben ca un gălbenuș”! Fredonăm și citim poezia, cu ochii mărindu-ni-se încetul cu încetul. Trecem de cămașă, ajungem la nivel subatomic… stați liniștiți, nu povestesc mai departe.

O altă idilă începe să se contureze pe site: Ioanan își dă întâlnire cu vârcolacul, iar noi, curioși, suntem pe aproape. Brrr… Rău am făcut. Peisajul e înspăimântător: tot felul de foșnete bizare, bucurii stranii și ochi cu pupile tăioase, sânge și păcat.

Noroc cu Licorna, și ritualul ei către răsărit. Doar așa se hotărăște soarele din nou să răsară. Gnomii se ascund somnoroși, și idilele continuă. De data aceasta avem un soare și o lună (Atac la Geană, apropo, în ultimul vers!).

Am lăsat la urmă pregătirile febrile de mutare a taberei poezie.ro în Moldova, unde harnica de Alma așteaptă pe toată lumea cu pâine și sare (și 5-6 poezii în buzunare) la cenaclu și la dans, veselie - muzichiie.

Vă las acum, NOAPTE BUNÃ! Un Michel Tournier, un Marin Preda sau un Anatole France continuă să-și ispășească umilitorul nivel – 10, alături de tristul Esenin. Nu faceți ca ei, respectați politica acestui site. Pe curand!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!