poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1948 .



Piața de duminică
personale [ ]
...la Vâlcea

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [asvl ]

2006-09-11  |     | 



Ați fost vreodată duminica seara în piață?
Poate că unii dintre dumneavoastră cred că e goală, că nu este nimic și…nu are rost să vă mai osteniți pentru a merge la cumpărături.
Ei bine, nu este chiar așa!
Cum intri în piață, prima priveliște care ți se arată, este de liniște. M-am „plimbat” puțin printre tarabe și am putut vedea că unele erau acoperite cu prelate mari, vechi și unsuroase, iar unii dintre vânzători se uitau la mine, invitându-mă să le cumpăr marfa.
M-am uitat în ochii lor, erau obosiți și plictisiți. Ceva mai departe, pe o altă tarabă erau strânși câțiva bărbați ce se recreau jucând o carte. Femeile se uitau la ei sau chiar completau integrame, iar o mică parte din ei se ocupau de legumele ce le aveau pe mese, pregătindu-se de un somn bun, în sacii de dormit sau chiar pe cimentul rece de acolo.
„Viață de piețar! Nu știu de ce mai stau aici și duminica, deoarece singurele care mai vindem ceva, suntem noi, florăresele, în rest.., nu merită să vinzi o legătură de pătrunjel. Consumi mai mult decât faci.., dar ce să-i faci? ”, strigă o doamnă ce ambala un buchet de flori.
Duminică seara! Plec spre casă, cu ceva cumpărături în sacoșă, lăsând în urma mea liniștea și cei trei bărbați ce se amuzau că au fost băgați în seamă de presă, duminica seara!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!