poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1501 .



Despre burse și sponsorizări
personale [ ]
Sfaturi pentru adormit copiii

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2006-07-17  |     | 



Am fost și sunt, chiar la vârsta mea înaintată un viguros beneficiar de burse și sponsorizări. Pentru cei care-și închipuie că dacă statul român va primi înapoi Tezaurul României, luna de pe cer, moștenirea Gojdu, etc. și că acestea vor cloci imediat locuri pentru copiii cuminți și studioși- trebuie să-i dezamăgesc cu un hotărât- Nu !
99.9% din bursele mijlocite în mod direct sau indirect(Fundația pentru o Societate Deschisă, etc.) de statul român sunt aranjate. Personalul din aceste fundații- copii, nepoții, câinii acestora, etc. trebuie să mănânce și gura lor o pâine albă- nu- i așa ? Am cunoscut o firavă domnișoară- dna. Vameșu- care s-a ridicat în Fundația Soroș de la ține-calu' la mare șefă de program pe spatele bursierilor păcăliți și refuzați- pentru că pe dl.Soroș nu-l interesa bunăstarea României și pregătirea unor omani care să facă ceva ci pregătirea "unor semințe de scandal"- citat din dna. Vameșu. Astăzi dna.Vameșu este foarte sus- a primit n decorații pentru spiritul ei civic, etc., etc. Nuu, n-au fost securiști cei cu care a lucrat Fundația- nu puțin(i).
Am cunoscut un fost președinte al României care, înainte să fie președintele României era președinte de fundație. La un moment dat a fost solicitat să aprobe sponsorizarea deplasării la Amsterdam a 5 bursieri ai statului olandez. O chestiune simplă și de bun simț- mai ales că bursierii erau tot în domeniul umanioarelor.Dar domnul președinte l-a ascultat pe domnul profesor V.- persoană extraordinar de distinsă- a cărui fată nu reușise la bursă- și le-a refuzat bursierilor sponsorizarea.Este un simplu exemplu- cu unul din numeroșii Președinți ai României care s-a declarat curat, cinstit, dușman al grupurilor de interese, etc.
Pentru a obține o bursă trebuie să te lupți. La 10 solicitări făcute ai noroc dacă ți se va răspunde la 4, vei fi chemat la interviu la 2 și poate, poate vei obține 1 bursă.Iar dacă ești și foarte, foarte norocos vei pleca la bursa respectivă.
"There is no free meal" spune pe bună dreptate americanul. Ceea ce pierzi, în această goană după burse- nu este numai timpul irosit pentru a completa formulare groase- este și sufletul. Încetul cu încetul descoperi că nu este o mare diferență între cerșitul la colț de stradă și cerșitul după burse. Încetul cu încetul îți dai seama că solicitările formale ascund cu totul și cu totul alte solicitări- și că, până la urmă, efortul este disproporționat de mare.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!