poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2322 .



Croquis 12
personale [ ]
Ma lasi sa visez?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [LolahHumboldt ]

2006-05-17  |     | 




Un mal de mare, o casa de lemn, un copil la poarta si un zambet pe chipu-ti. O seara ca oricare alta in care iesim in curte sa ascultam adierea vantului si un cantec de Chilian.... Prea idilic, imi spui... nu, nepermis de frumos si tangibil. Cu o conditie: sa stii face zambetul viu. Nu cred in Pol decat in masura in care il simt sub talpa, nu cred in vise decat daca le plasmuiesc si le am.
Nu mi-am dorit niciodata o viata pe vas de croaziera. Ci una cu cheltuieli la gaz, cu frica de a nu avea bani de o escapada la munte, cu ore de munca asidua pentru a plati o rata la masina visata de el, cu o seara avand un ceai in mana, pe veranda, cu o duminica ploioasa in care sa zac langa el tacut, cu vise inmultite la doi, cu plansete si ras de copil in preajma, cu intrebari despre ce facem azi, maine si ce culori are marea.... O viata normala. Cu caderi si refugii, cu tristeti si inaintare. In care sa simt insa ca suntem doi. Nu doar el haladuind printre vise personale, nu doar eu incercand sa evadez din lumea noastra... Imi place sa plutesc in sufletul unui om. Pot visa, dar nu pot fugi de traire in reverie. Te-as fi rugat sa ma lasi sa-ti cresc copiii vorbindu-le de Dumnezeu si de peroanele lui Paler... De decalogul lui:

"Prima poruncă: Să aștepți oricît.
A doua poruncă: Să aștepți orice.
A treia poruncă: Să nu-ți amintești, în schimb, orice. Nu sînt bune decît amintirile care te ajută să trăiești în prezent.
A patra poruncă: Să nu numeri zilele.
A cincea poruncă: Să nu uiți că orice așteptare e provizorie, chiar dacă durează toată viața.
A șasea poruncă: Repetă că nu există pustiu. Există doar incapacitatea noastră de a umple golul în care trăim.
A șaptea poruncă: Nu pune în aceeași oală și rugăciunea și pe Dumnezeu. Rugăciunea este uneori o formă de a spera a celui ce nu îndrăznește să spere singur.
A opta poruncă: Dacă gîndul ăsta te ajută, nu evita să recunoști că speri neavînd altceva mai bun de făcut sau chiar pentru a te feri de urmările faptului că nu faci nimic.
A noua poruncă: Binecuvîntează ocazia de a-ți aparține în întregime. Singurătatea e o tîrfă care nu te învinuiește că ești egoist.
A zecea poruncă: Amintește-ți că paradisul a fost, aproape sigur, într-o grotă."


Mi-as fi dorit sa am o vara langa tine. As fi vrut sa incerc sa te fac sa descoperi placerea impartelii si a impartasaniei. As fi vrut sa facem cercuri pe nisip si desene cu case, sa te invat sa crezi in cifra 2, sa te fac sa razi si sa te conving ca nimeni nu merita sa fie urat, dispretuit sau negat.
Mi-as fi dorit sa ma infrupt dintr-o piersica impreuna cu tine, sa tac in vant, sa te tin de umeri si sa nu ma doara ca sunt prea mediocra... Sa nu imi fie teama ca nu ma ridic la inaltimea aripilor tale... Sa stiu ca exista un piept unde mareele se sparg, sa stiu ca exista un om care se cauta si se gaseste... Langa mine.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!