poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2645 .



Unde dispar evreii?
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [karmacristina ]

2008-04-20  |     | 



Unde dispar evreii?

De-a dreptul insultător să scrii într-o coloană istoria unui popor de 2000 de ani! Îmi asum insulta israelită fără a opune o minimă rezistență și încep prin a remarca dispariția lor flagrantă de pe teritoriul țării noastre. Localizați în secolele trecute prin toată Europa, din care nici România nu a fost ocolită, azi abia mai găsesști cîte un evreu prin orașe în care prezența lor se făcea simțită prin cîte o sinagogă. De pildă Făgărașul! Prin sinagogă se formează curenți de aer în lipsa tîmplăriei, iar poporul lui Moise nu mai are niciun reprezentant. În Sibiu, din sute de evrei, au mai rămas 70 de familii. Paradoxul este că singurul poporul care a rezistat două milenii fără a avea măcar un stat al lor, începe să dispară acum fără urme.
În Franța – țara cu cel mai mare număr de evrei din Europa – nu se duc, din Rusia fug de cel puțin două secole, de cînd au început progromurile împotriva lor, teritoriul Israelului nu e suficient de mare încît să îi poată absorbi pe toți, în Statele Unite ale Americii au rămas numai evreii cu bani. Atunci, unde se duc? O minte suferindă de scenarită ar băga mîna în foc că evreii pregătesc din umbră răsturnarea mileniului: preluarea, la nivel global, a puterii economice și coordonarea destinului omenirii! Așa zisa lor ,,dispariție” este una de fațadă, care să înlăture orice suspiciune precum cea afirmată mai sus, întrucît urmașii ,,înțelepților Sionului” nu s-au evaporat, ci veghează.
Șanse slabe ca scenariul de mai sus să funcționeze! Habar n-am unde au dispărut evreii din România (și mă gîndesc că de fapt nici nu au dispărut; caracteristica lor principală este tocmai continuitatea în orice fel de condiții, pe orice teritorii și sub orice calamități), dar vă dați seama ce înseamnă ca milioane de evrei să se supună unui plan mondial de preluare a puterii? Chiar dacă ar fi fost gîndit tot de ei… Adică, orice evreu de rînd din România (de exemplu), trebuie să facă în așa fel încît prin căsătorie sau prin schimbarea religiei să își piardă urma și să nu mai semnalizeze prin originea lui. Ba mai mult, planul acesta ar trebui să se întindă preț de cîteva generații, ca evreii să nu mai fie evidenți prin nația lor… Iar apoi… un mare boom! Păi, nici eu dacă aș fi fost evreu, n-aș fi fost de acord! De ce să mă sacrific eu ca evreu pentru ca celebrele protocoale ale înțelepților Sionului să fie puse în practică?! Asta, dacă într-adevăr au existat, deoarece scrierile de la începutul secolului trecut cuprinzînd planuri de dominare a întregii lumi puse la cale de evrei, ar putea fi opera poliției secrete a Guvernului Rusiei Imperiale, ca o scuză pentru a se descotorosi de israelieni.
Poate că evreii au dispărut ca urmare a natalității scăzute (se știe că religia se transmite pe cale maternă, iar dacă tatăl nu e evreu nu e obligatoriu să fie nici copilul), a căsătoriilor mixte și a faptului că au fost ,,dați” de Ceaușescu la schimb pe ferme de porci și de pui, înființate cu bani primiți din Israel.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!