poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5131 .



Răspuns tinerilor jigniți de pe agonia.ro
personale [ ]
De ce nu suntem accesați-2

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Amic ]

2006-03-27  |     | 



DRAGII MEI COLEGI DE PE-AGONIE!

Grigoras Ruxandra Ileana, Ludmila Barsan, Daniel D. Marin, Ruse Andrei, Enache Ionut Laurentiu, Vasile Ilin, Erika Eugenia Keller, Zabet Mihai, Sorin DespoT, Dana Ududec, Daniel D. Marin, Mihai Tita, Lie Marian, Claudia Radu, Lory Cristea, Cosmin Dragomir, DoDu, Sanda Samcov, Ioana Veronica Epure, Cătălin Ionașcu, Chitoveanu Victoria și toți cei care mi-ați accesat textul


„De ce nu avem accesări?” la http://www.poezie.ro/index.php/personals/173096/index.html a fost un simplu comentariu al meu scris la sonetul 400 al lui Adrian Munteanu „Sub clopotul ce va vesti sfârșitul” la http://www.poezie.ro/index.php/poetry/172902/index.html , ce spunea :” Nu vă ascund că descopăr o saturație pe care au produs-o sonetele mele care au început să înregistreze un tot mai scăzut procentaj de vizionări…” L-am plasat la personale ca text aparte ca o piatră aruncată în baltă, pentru a-mi verifica generalizările, presupunerile pe care le-am "destăiniut" domniei sale. Și dacă am jignit pe cineva, îmi cer scuze.

Dar din toți agoniștii, numai Radu Herinean a intuit menirea, intenția mesajului. Să știți că nu am vrut să vă obijduiesc.

Tineretul e o forță care poate răsturna munții, cum s-o ignori? Însă un tânăr n-are experiență de viață, poate fi ușor manipulat, dezorientat să pledeze pentru pseudovalori. Desigur că nu toți sunt supuși influenței.

Pe agonia.ro sunt plasate zilnic o sumedenie de texte. Și bune, și nu prea... Editorilor le vine greu să selecteze textele la subiecte fiebinți și recomandate, dar de ei în mare măsură depinde pe ce valori se pune accentul pe acest site de poezie.

Întotdeauna am înaripat tinerele talente, n-o să mă lase să mint Cristina Andrei, Robert Rotariu, Hose Pablo, Sanda Samcov, Fanache Emil, Sorin Voinea, Lory Cristea, căreia i-am scris într-un comentariu la niște colinde de-ale ei, că după o mică redactare textele pot fi incluse în manuale școlare etc. etc. Am spus în comentarii să scrie și să nu se uite prin părți, deoarece sunt și invidioși, care-i pot descuraja.

Am mai costatat că tinerii afară de poezie vor să polemizeze, să-și expună opiniile, au nevoie de astfel de materiale ca de oxigen, care pe acest site nu sunt prea multe.

Greșesc și eu, ca toți muritorii, dar nu sunt invidios și nici nu port pietre în sân. Știu că accesările și comentariile nu spun nimic despre valoarea textului. Un text slab poate avea multe accesări și steluțe, dar ce folos? Dacă vorbim la modul serios, nu mă plâng de accesări. Câte merit, atâtea am. I-am rugat pe prieteni să nu-mi acorde steluțe la texte, chiar dacă și unele din ele ar pretinde a fi înstelate.

Despre Ion Diviza am vrut să spun, pentru aceia care nu mi-au înțeles fraza, că el nu a pierdut timpul aiurea pe site, ci și-a ascuțit zilnic pana în duelurile epigramatice.

Agonia.ro e un ring, un camp de luptă unde se duce bătălia pentru literatură veritabilă, e linia întâi a frontului pentru o Poezie bună.

Rămînem pe agonia.ro, deoarece este cel mai bun site, de aici fiecare tânăr, chiar și matur are ce lua pentru a-și perfecționa măiestria.

Vă mulțumesc pentru comentarii și vă doresc succese din toată inima.

La recitire!

Cu deosebit respect,

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!