poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 662 .



Un program "letal"
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nicu al Popii ]

2022-11-04  |     | 



Recital cameral (Sala mică) Ateneu București
Mie 16 nov. 19:00 - 21:00
DELIA DIACONESCU - vioară
GABRIEL GÎŢAN - pian
Program
Johannes Brahms
Sonata nr. 3, în re minor, pentru pian şi vioară, op. 108
Richard Strauss
Sonata în mi bemol major pentru vioară și pian, op. 18
Serghei Prokofiev
Sonata nr. 2, în re major, pentru vioară și pian, op. 94a

Mulțumesc pentru sugestie domnului Radu Herinean!



Delia Diaconescu

Curriculum Vitae



STUDII

Violonista Delia Diaconescu a ìnceput studiul viorii de la vârsta de 7 ani ìntr-o familie de muzicieni. A studiat la Liceul “Dinu Lipatti” din București unde a obtinut diploma de bacalaureat ìn anul 2000.
Studentă a Universitătii Nationale de Muzică din Bucuresti – Facultatea de Interpretare Muzicală, secția vioară – ìn anul 2005 își finalizează studiile primind diploma de absolventă.
Fiind selectionată, ìn cadrul Facultătii, pentru a participa la bursa “Erasmus”, urmează, la Universitatea din Viena cursurile de măiestrie ale Profesorului M. Frischenschlager si ale maestrului A. Arenkov.
In perioada 2005 – 2007 urmează studiile de masterat la Conservatorul “E.F. Dall'Abaco” din Verona la sectia interpretare solistică, la clasa Profesorului J. C. Rybin, obtinând Diploma “Specialistica di 2° livello in violino” cu 110/110 puncte “e lode”.
Se ìnscrie la Academia Pianistica Internazionale “Incontri col Maestro” din Imola, ìn anul 2007, urmând, pe o perioadă de trei ani, cursurile de măiestrie sub ìndrumarea Maestrului Konstantin Bogino, membru al “Trio-ului Ceaikovski” din Moscova.
Intre profesorii si maestrii cu care a studiat pot fi citati: M. Iftinchi, S. Gheorghiu, cu L. Prunariu si I. Oistrach – la Academia Muzicalà “Menuhin” ìn Elvetia, G. Winischoffer (Viena) si S. Yarosevich – de la Academia din Tel Aviv, A. Ostrovski la “Russiche Musik Akademie” din Dortmund (Germania).
A frecventat cursurile de perfectionare – muzică de cameră - cu “Trio Altenberg-Wien” si “Trio Ceaikovski” la Imola, cu Stephen Swedish – USA, cu Magnus Ricklund – Suedia si cu Pier Narciso Masi – Italia.
În perioada 2017-2020 a fost admisă și a parcurs cursurile doctorale ale Universității Naționale de Muzică, București. A obținut titlul de doctor în muzică în noiembrie 2021. În perioada 2021-2022 și în prezent este concert maestru la filarmonica din R.Vâlcea.


PREMII

* premiul ìntâi la Olimpiadele Nationale din România la toate concursurile organizate ìntre anii 1993 – 1999.
* premiul ìntâi si premiul special al juriului pentru cea mai bună interpretare a unei piese de G. Enescu la Concursul “George Enescu – Impresii din copilărie”, Bucuresti 1996.
* premiul al doilea la “Concorso Internazionele - Città di Stresa” Italia, 1996.
* premiul ìntâi la Concursul international “Paul Constantinescu”, Bucuresti, 2000.
* finalistă a Concursului international “Alexander Tansman”, Polonia, 2004.
* premiu al treilea la Concorso “Francesco Geminiani”, Verona 2006.
* premiu al treilea la Concorso Nazionale “Talenti per la musica Soroptimist International d'Italia”, Pesaro, 2007, situând la Regione Venetto pe podiumul ìnvingătorilor la nivel national.
* premiul ìntài la Concorso “Jan Langosz”, Bardolino – Italia, duo vioară – pian, 2009
* premiul al doilea (premiul ìntâi nu s-a acordat) la Concorso inernazionale di interpretazione musicale e di musica da camera “Carlo Mosso”, Alessandria, 2009.
* premiul ìntâi la Concorso nazionale di esecuzione musicale “Riviera Etrusca”, Piombino, 2010.

ACTIVITATE SOLISTICA

A sustinut o bogată activitate concertistică ìn România si Italia colaborând ca solistă și concert maestru cu Orchestra “Fondazine Arena di Verona”, Orchestra “Accademia delle Muse”, Orchestra “delle Venezie”, Orchestra natională Radio-București si Orchestra de cameră Radio- Bucuresti, Orchestra filarmonică din Giurgiu, Orchestra filarmonică “Paul Constantinescu” din Ploiesti, Orchestra simfonică din Galati, Orchestra simfonică din Sibiu, Orchestra filarmonică din R. Vâlcea și din Pitești.
Violonista desfàsoară o intensă activitate concertistic-camerală, sustinând recitaluri ìn cadrul unor festivaluri muzicale organizate la Iasi, Pitesti, la Sala micà a Ateneului bucurestean sau la Rathaus din Dortmund si Viena, ca si la Malcesine, Illasi, San Bonifacio, Verona - Italia.
A efectuat ìnregistrări pentru Radio Vatican si a fost invitată sa cânte la receptia organizată de către Consulatul Român cu ocazia vizitei Presedintelui României Klaus Werner Johannis la Expò Internazionale Milano – Italia, 2015 ìn prezenta primarului orasului de resedintă.
A efectuat ìnregistrări pentru Radio Vatican si a fost invitată sa cânte la receptia organizată de către Consulatul Român cu ocazia vizitei Presedintelui României Klaus Werner Johannis la Expò Internazionale Milano – Italia, 2015 ìn prezenta primarului orasului de resedintă

A activat ca membru în mai multe ansambluri simfonice:

Orchestra filarmonică “George Enescu” București, vioara I-a
Orchestra simfonică ”G. Verdi”-Milano, vioara I-a
Orchestra simfonică ”Arena di Verona”, vioara I-a
Orchestra simfonică ”Doclive”-Italia : în calitate de concert maestru a participat la un turneu în China susținând 30 de concerte în marile orașe ale acestei țări (2019).
Pe lângă pregătirea tezei de doctorat cu subiectul: ”Concertele violonistice rusești, A.Haciaturian, S. Prokofiev, D. Șostakovici” și-a continuat activitatea instrumentală solistică în Italia.
REPERTORIU

Concerte pentru vioarà si orchestră:

W.A.Mozart: Concertul pentru vioarà si orchestra nr.3, in Sol major. si nr. 5 ìn La major
A. Vivaldi: Ciclul de 4 concerte pentru vioară și orchestră “Anotimpurile”
J. Sibelius: Concertul pentru vioarà si orchestra op. 47 ìn re minor
J. Brahms: Concertul pentru vioarà si orchestra op. 77 in Re major
P.I.Ceaikovski : Concertul pentru vioarà si orchestrà ìn Re major
M. Bruch: Concertul pentru vioarà si orchestrà ìn sol minor
F.Mendelssohn-Bartholdy: Concertul pentru vioarà si orchestrà ìn mi minor
H. Wieniawsky: Concertul pentru vioarà si orchestrà nr. 1și.2.
S. Prokofiev: Concertul pentru vioarà si orchestrà nr. 1 in Re major și nr.2 în sol minor
A.Haciaturian: Concertul pentru vioarà si orchestră ìn re minor.
D. Șostakovici: Concertul nr.1 pentru vioară și orchestră

MUZICĂ DE CAMERĂ

In repertoriul violonistei se ìnscriu un numàr important de partituri camerale si de virtuozitate semnate de compozitorii: J.S.Bach, A.Corelli, A.Vivaldi, J.Haydn, W.A.Mozart, L.v.Beethoven, F.Schubert, J.Brahms, A.Bruckner, E.Grieg, A.Dvorak, H. Wieniawsky, N.Paganini, H.W.Ernst, C.Franck, G.Enescu, M.Ravel, E.Ysaye, S. Prokofiev, P.Hindemith, P.Constantinescu, C. Porumbescu, s.a.
Privitor la activitatea solistic-interpretativă desfășurată în țară și în străinătate au apărut referințe critice laudative în presa de specialitate, în reportaje T.V. și radio




.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!