poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1459 .



Călătoria printre astre oferită de artistul Olivian Liviu Paveliuc
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [armaghedon ]

2015-01-12  |     | 



Într-o atmosferă extraordinară, ieri 11 Ianuarie 2015, premergătoare evenimentelor din 14-15 Ianuarie când este serbat marele "Astru" al literaturii române și nu numai, Mihai Eminescu, fără totuși a avea vreo legătură organizatorice decât poate spirituală, artistul sucevean Olivian Liviu Paveliuc a mai adăugat un element punții culturale ce s-a creat dealungul timpului între cele două județe Botoșani și Suceava, expunând la Galeriile de Artă "Ștefan Luchian" din Botoșani peste 60 de lucrări, ulei pe pânză, tehnica folosită fiind pictura în cuțit de paletă.

Au prezentat muzeograful Ana Florescu, jurnalistul Tiberiu Coșovan, dar și artistul Mihai Pînzaru PIM, invitat fiind să-și expună părerea.

„Cel care, cu sensibilitate, cu o muncă de ani de zile, cu pasiune, cu artă și culoare, este astăzi prezent în fața noastră este Olivian Liviu Paveliuc. Pasionat de artă exprimata prin pictură, va face studii liceale la Liceul de Artă Botoșani și apoi, dupa desfințarea acestuia, la Liceul Pedagogic, Sectia de Artă și de asemenea va studia la Școala Populara de Arta Botosani De-a lungul anilor isi va perfectiona cunostintele teoretice dobandite, drumurile vietii adesea intortochiate, ca o calatorie printre astri, il vor purta in afara tarii, unde de 15 ani se gaseste in Italia, lucrand ca artist decorator”, a spus Ana Florescu, muzeograf la Sectia de Artă si Etnografie.

„Formula de expesie plastica pe care si-a gasit-o si in care se manifesta Olivian Paveliuc, cu suficienta rigoare si rigurozitate, este cea a multistratificarii, a depunerilor succesive de culoare”, a adaugat ziaristul Tiberiu Cosovan.

Printre cei prezenți s-au numărat și artiștii Mihai Pînzaru PIM, Florin Grosu, Liviu Șoptelea, Cornel Dumitriu; colecționarii Stelian Brînzei, Mircea Pușcașu; scriitorii Cristina Priscariu Șoptelea, Dorel Mihai Gaftoneanu, Constantin Cristescu, Paul Mircea Iordachi, dar și actorul Radu Dragoș de la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoșani.

Expoziția intitulată "Călătorie astrală", metaforic ne prezintă un alt fel de viziune a artistului față cu univers. Metaforizând aluzia făcută de Mihai Pînzaru PIM la Brâncuși, Muzeograful Ana Florescu, a încheiat prezentarea cu o remarcă memorabilă: " Dacă Brâncuși ne-a dat Coloana infinitului, Olivian Liviu Paveliuc ne arată Calea spre infinit!"

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!