poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1212 .



Politique – Le sénat change de bord, avec Blaga à sa tête
personale [ ]
– inclusiv opoziția arcului de triumph mai mare-n spectacol –

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2011-11-29  |     | 




– Ba, ni că ai spus că are „cocoșei”.
– Ba nu, e dat dracului: că ori e Leu, ori e Valiuta!
– Blegule!
– Asta, așa, pentru că „bani” și „banu” sunt obsesii?
– Stai să mă bag pe o rețea de socializare…


Casa de la Măgura are porți de fier forjat vopsite-n roșu, ceea ce-i grav, dacă pui în balanță acest element. N-are closet în regim de penitenciar, așa că te poți slobozi prin jurul ei, ca să întreții vegetația ecologic. M-am interest: o fosă costă cam 2 000 de lei condiționați. Dânsa (casa) are cinci odăi de stat și altele pentru rezolvarea tuturor problemelor. Șade cam la șapte kilometri distanță față de Alexandria. De jur-împrejur sunt lacuri cu pești și pădurici. Cunosc locul pentru că eu, când merg pe jos, am o viteză de 9 km./oră – asta însemnând că-n 50 de minute ajung în capitala județului, în Alexandria, ca să fac shopping.
– Exact așa e?
– Fără să-mi aduc un prejudiciu imaginii mele, când eram profesor la Drăgănești de Vlașca (32 km. distanță față de Alexandria), ca să nu dorm acolo, am plecat pe jos, pe la trei noaptea, ș-am ajuns pe la șase la postul de miliție de la intrarea-n Alexandria. Dăduseră ăia un telefon... colegial! Fusese „petrecere de Bac”. Aveam geantă și cravată. Mâncasem bine și băusem zdravăn. Aveam niște pantofi pe cinste... nu mi-au făcut nici bătături, nici bășici. Mai băgasem eu groaza și-n ăia de la Cernetu, dar asta e altă poveste, pentru că era un ger care nu numai că făcuse să crape pietrele, ci chiar prelungise vacanța școlară cu două săptămâni – în Teleorman, iarna, gerul e așa de tare încât crapă și capsulele bumbacului necules.

Dar asta nu-i tot, pentru că nu ți-am povestit de Nicu PITICU, șoferul autobuzului care te ducea la Cernetu. Nicu era el mic, dar ca să facă mișto de milițienii ăia care ședeau într-un fel de „cuib de observație” se lăsa jos de tot în scaunul lui, așa că ăia aveau impresia că autobuzul merge fără șofer. Făceam pe noi de râs, dar nu era comedie, pentru că Nicu era viu și cam totul era „pe viu”!


În Măgura s-a născut și a crescut Nelu Ungureanu. El a scris ultima „sociologie a satului românesc”, apoi a murit… pre-timpuriu.


Dacă mă mut acolo, o să crească economia națională? Altminteri, nu-mi stă-n caracter să scot pomii din pământ ca să trăznesc legiuitorii cu rădăcinile lor în cap. Și ce dacă?! Mai bine fă-te câine vagabond până vine Ziua națională! Orice atacator e ne-bun.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!