poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1455 .



Cat de veche este Ortodoxia?
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Crezantema ]

2011-07-18  |     | 



Împotriva Ecumenismului'

Dacă sunteți luteran, religia Dvs. a fost întemeiată de către Martin Luther, un fost călugăr din Biserica Catolică, în anul 1517.
Dacă aparține-ți de Biserica Angliei, religia Dvs. a fost înființată de către Regele Henric al VIII în anul 1534, deoarece Papa nu ia acordat un divorț cu dreptul sa-se căsătorească.
Dacă sunte-ți presbiterian, religia dumneavoastră a fost întemeiată de către John Knox în Scoția, în anul 1560.
Dacă sunte-ți un congregaționist, religia Dvs. a fost inițiat de Robert Brown, în Olanda, în 1582.
Dacă sunte-ți protestant episcopalian, religia dumneavoastră este o ramură a Bisericii Angliei, înființată de către Samuel Senbury în Coloniile Americane, în secolul al 17-lea.
Dacă sunteți un baptist, datorați principiile religiei dumneavoastră lui John Smyth, care a lansat la Amsterdam, în 1606.
Dacă sunte-ți din Biserica Reformata Olandeză, recunoaște-ți ca fondator Michelis Jones, deoarece el are originea religia Dvs. în New York în anul 1628.
Dacă sunte-ți metodist, religia dumneavoastră a fost întemeiată de către John și Charles Wesley în Anglia în 1774.
Dacă sunte-ți un mormon (Sfinții zilei de pe urmă), Joseph Smith religia Dvs. a pornit în Palmyra, New York, în 1829.
Dacă vă rugați împreună cu Armata Salvării, secta dumneavoastră a început cu William Booth în Londra în 1865.
Dacă sunteți creștin scientolog, te uiți la 1879 ca fiind anul în care religia dumneavoastră a fost născut și a Mary Baker Eddy ca fondatorul ei.
Dacă aparțineți uneia dintre organizațiile religioase cunoscute sub numele de "Biserica din Nazaret, Evangheliști penticostali", "Biserica Sanctitate," s-au "Martorii lui Iehova", religia Dvs. este una din sutele de noi secte fondate de oameni în ultimele sute de ani .

Dacă sunt romano-catolici, biserica ta la comun de aceeași bogat patrimoniu apostolică și doctrinare ca Biserica Ortodoxă pentru prima mie de ani de istoria ei, deoarece în timpul primului mileniu au fost una și aceeași biserică. Lamentabil, în 1054, Papa de la Roma s-au rupt de celelalte patru Patriarhate apostolice (care includ Constantinopol, Alexandria, Antiohia și Ierusalim), prin alterarea Crezul original al Bisericii, și ținând cont de el însuși să fie infailibil. Astfel, biserica ta este de 1000 de ani.

Dacă ești creștin-ortodoxe, religia Dvs. a fost întemeiată în anul 33, de către Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Ea nu sa schimbat de atunci. Biserica noastră este în prezent aproape 2.000 de ani. Și este pentru acest motiv, că Ortodoxia, Biserica Apostolilor și a Părinților este considerat adevăratul "o sfântă, sobornicească și Apostolească Biserică." Aceasta este cea mai mare moștenire pe care putem trece cu privire la tinerii din noul mileniu.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!