poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1959 .



Prima lansare a ediției a II-a din “Bărbatul la 40 de ani” de Ștefan Doru Dăncuș va fi la Sighet
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Stefan Doru Dancus ]

2011-02-21  |     | 



Sighetu Marmației, un oraș cu pretenții de „capitală” a fost binecuvântat de destin cu bariere naturale ce-l izolează nu doar metaforic de restul țării. Situat aproape de centrul geografic al Europei orașul de provincie, altădată imperial prin cultură dar și prin poziția strategică, “consumă” azi rămășițele splendorii trecutului. Dar și provincia – bine “conservată” - poate produce surprize care să exceadă infrastructura precară. Dacă drumurile, căile de acces, utilitățile, baza imobiliară, infrastructura de afaceri nu sunt conforme secolului XXI, „infrastructura” intelectuala încă există, este vie și nepervertită iremediabil.
Pornind de la aceste considerente, Editura Valea Verde din cadrul asociației cu același nume, a lansat o provocare – invitație intelectualilor sigheteni, inițiind în urmă cu mai puțin de o lună evenimentul „Dialogul artelor”, o serie de întâlniri - pe care dorim să le permanentizăm – între reprezentanții „segmentelor” remarcabile și remarcate pentru arta și cultura locală și publicul cunoscător și iubitor de asemenea „întâmplări”.

După prima întâlnire „pilot” din 31 ianuarie anul curent, urmează la 28 februarie 2011, ora 17 (vox populi!...) cea de-a doua ediție - în care ne sunt parteneri Radio Sighet și Sighet Online - când vom lansa romanul „Bărbatul la 40 de ani” (ediția a II-a) scris de ȘTEFAN DORU DÃNCUȘ. Autorul - un ieudean ce navetează oficial între Târgoviște și București - este directorul Grupului media „SINGUR”. A debutat în 1996 cu un volum de poezie – eseu și a publicat până în acest moment numeroase volume de poezie, proză, romane. Ediția revăzută și adăugită a romanului „Bărbatul la 40 de ani” publicat la Editura Valea Verde e un colaj încântător de gânduri - amintiri, redate, retrăite și rememorate cu ironia celui care trece/ (a trecut) printr-o indefinibilă „criză”... „când ai 40 de ani te bucuri de orice”. Vor prezenta volumul dl. prof. dr. Dorel Todea - directorul Radio Sighet, Ion Mariș – directorul editurii Valea Verde, poetul Echim Vancea - directorul Bibliotecii Municipale Sighetu Marmației și autorul.

Alături de romancierul, poetul, jurnalistul Ștefan Doru Dăncuș vor... dialoga și vor expune: impetuosul ȘTEFAN ALEXANDRU „Pista” BALAZS o serie de sculpturi create după... 50 de ani și mai tânăra plasticiană CRISTINA ȘOLEA. Dacă sculptorul „Pista” Balazs este un nume cunoscut sighetenilor, un iubitor de lemn și de Maramureș, Cristina Șolea va aduce pe simezele sălii Radio Sighet... „Simfonia naturii”, picturi, uleiuri pe pânză create de absolventa din 2009 a Secției de Arte Plastice și Decorative a Universității de Nord Baia Mare și oferite nouă în prima expoziție personală în orașul care i-a devenit și... casă (Cristina Șolea este profesor de desen la Școala nr. 2 și Școala nr. 10 ).
Și pentru că din „corul” artelor nu poate lipsi muzica, cea mai „fragedă” artistă, AGNES SEBESTYEN, elevă în clasa a IV –a a profesorului Alexandru Gavaller, va interpreta la vioară un adecvat și interesant... studiu - capriciu.

Ziua de 28 februarie, va concentra într-un spațiu primitor și deja „tradițional” patru artiști ce-și doresc un dialog amical dar neconvențional cu un public atent la micile „anomalii” culturale pe care le emană ORAȘUL.

AUTOR: Ion MARIȘ – Asociația Valea Verde

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!