poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2081 .



Se pare?
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [valid ]

2009-11-01  |     | 



Se pare că am întâlnit undeva cuvântul te iubesc, și doină, și horele noastre, credeam că au dispărut, că au fost șterse dintr-o singură gumă, în schimb a rămas tupeul unei filozofii prost înțelese. Ars poetica este pe patul de moarte, se ține de mână cu prima verba, colega ei de suferință. Până și Dumnezeu are gura încleștată când pronunță-o prea frumoasă fată-căderea în absolut a geniului. De ce ne mai mândrim cu naționalii noștri și cu limba noastră pe care nimeni nu vrea să o mai cânte pe românește, iarna pe ulița satului românesc să se fi pierdut în negurile vremii, sărbătorile să ne aducă aminte doar că atunci se mănâncă și se bea bine! Sacrilegiu!
Până și în poeziile pentru copii, zmeii nu mai sunt vii și nu mai fură la Ilene, probabil obosiți de atâta lene și zmeul ața iar îl poartă ca să cerșească copii din poartă în poartă.
Scriem într-o limbă greșită, fără incantații, fără muzicalitate, fără agonie, ne dor iubirile tandre, ne dor cuvintele simple ca un ultim bucium pe un ultim deal. Războiul nostru încă nu s-a terminat, eu unul îmi strâng rândurile, utilul nu este și frumosul, ceața nu este și întunericul. Să fi furat hoții poveștile noastre?

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!