poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1610 .



De ce scriem? De ce publicam?
personale [ ]
omul paraseste scena

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [angela furtuna ]

2005-07-15  |     | 



De ce scriem? De ce publicam?




La întrebarea „De ce scriem?” există sute de răspunsuri și niciunul. Aici ca și aiurea. Pîna la urmă cei ce scriu înfăptuiesc un ritual de exorcizare.

Am analizat în ultimele zile comentariile născute la textele mele și publicate pînă acum pe acest site. Concluzia: analiza de text, competentă și izvorîtă dintr-un aparat critic de specialitate, este ca și inexistentă. Obiectivitatea comentariilor este o himeră, iar cel mai adesea, la expresivitatea textului se răspunde de către public – ce eroare! – prin referențialitate captată din viața reală, omițîndu-se condiția de bază a literaturii care este ficțiunea. Cît privește comentariile lectorilor pe marginea textelor opinie, ele recurg ca suprem argument la atacul la persoana, derivînd dintr-o(voita ?) distorsionare a conținutului și sensului aserțiunilor mele. Internetul distorsionează, se știe, dar cel mai mult distorsionează reaua voință și uneori chiar lipsa de informare corectă sau chiar programarea diversiunilor de către unele persoane dubioase din punct de vedere cultural și psihic. Interlocutorii care uită că o polemică civilizată se bazează pe un schimb argumentat de idei iară nu pe atacuri la persoană mă plictisesc (e deja plină lumea de această specie) și îmi consumă în mod neproductiv energia, risipindu-ne în final, cu toții, în van. Am decis, în consecință, să nu mai admit comentarii la textele mele, atît din respect față de timpul dumneavoastră, cît și față de timpul meu. În plus, plasarea textului literar în sfera emotivității și a eretismelor psiho-somatice, cum adesea observ că se practică aici, nu este firească. Literatura este un domeniu bine definit al artei, iară nu al maladiilor spiritului și trupului.

La întrebarea „De ce publicăm?”, există mii de răspunsuri și niciunul.
Al meu e simplu de tot: opera literară este destinată lectorului.

Vă mulțumesc și vă aștept în vitrina cu poemele mele pe toți cei interesați cu adevărat numai de poezie. Poezia, numai poezia contează. Mai devreme sau mai tirziu, omul părăsește scena.


Angela Furtună



***
Blog Angela Furtuna

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!