poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2819 .



Surse de Informare
personale [ ]
(un subiect care nu este totuși ce pare a fi)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Hanelle ]

2005-04-25  |     | 





Mai deunăzi discutam cu un prieten din țară la telefon despre procesul de imigrare… unde o fi mai ușor de plecat, în Canada sau în Australia, care parte o fi mai doritoare de ingineri chimiști de peste hotare, cum e cu diplomele... Tocmai iși traducea foaia matricolă. Punct în care am constatat că engleza lui tehnică e la fel de necajită ca și româna mea tehnică. Dar în virtutea prieteniei care ne leagă de pe bancile liceului de chimie industrială, unde ne-am violentat reciproc timp de patru ani, am acceptat să-mi dau cu părerea.
Trecem deci prin fenomene de transfer și mecanisme de reacție, mai o metodă numerică, mai o chimie organică și uite așa ajungem la, surprize-surprize ... Surse de Informare !
- Cum îi spunem la sursele de informare, măi fete, zice el, notând conștiincios sugestiile mele într-un carnețel, ca să știe cu ce să terorizeze traducatoarea.
- Mă, după cum sună, zic eu... tu ești sigur că ai facut chimie industriala la Politehnică și nu aia, cum se numea… Stefan Gheorghiu ? Nu cumva v-au scos ăștia securisti fără să vă dați seama? Pe cine informați voi și despre ce anume?
- Nu, mă fete, zice el, asta e când te documentezi din indexuri și publicații, cum să bagi o referință corect, că și așa nu bagă nimeni și toți plagiem pe rupte. Uite, să mor, chiar așa se numea : “Surse de Informare în Chimie”. Da’ recunosc, sună cam politic, mi-a dat și mie prin cap că ar putea da naștere la niscai interpretări veninoase… și când colo, eu, inocent ca un miel.
- Aoleu, zic, uite cum era să vărs sânge nevinovat pentru “referencing and technical writing”, fi-ți-ar capul afurisit cu terminologia aia a voastră. Subversivilor.
- Da’ ce subversivi, face el, brusc înviorat. Ca să nu mai zic că eu sunt și membru în “Asociația Radicalilor Liberi” care s-a inființat înainte de revoluție, așa că iți dai seama ce bine suna pe vremea toar’șului… și radicali, și liberi… și când colo, doar niște oameni care a descoperit fiecare un “radical liber” sau doi și a scris un referat cu mecanism de reacție cu tot.
- Reacționari de-a dreptul, am concluzionat eu, luminându-ma. Hai să trăiești!
- Să trăiesc, fete și să dea domnul cu cât mai multe, râde bestia… Acum, mai bine reacționari decât mi-se-rupiști, ca ăia de la mecanică. Daca nu mă crezi, du-te de vezi pagina “Asociatiei Romane de Mecanica Ruperii.”
- In câte zic?
- Habar n-am, dar poți să scrii la webmaster să întrebi… Hai, si acum te pup dulce fete... ca mi se termina cartela, mersi și mai vorbim.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!