poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3938 .



Expansiunile in constructii.
eseu [ ]
Exploararea irationala a naturii in Scandinavia.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Viespea ]

2011-04-10  |     | 



Expansiunile in constructii
Exploatarea irationala a naturii.

Demolarile se efectuiază - non stop! Asemeni Bucureștiilor de alta data pe vremea anilor 1970.Excavatoarele cu ghiare de oțel au luat cu asalt clădirile vechi a intregului cartier de la poalele padurii mușcînd din parcul național trecut cîndva pe harta UNESCO pentru stejarii seculari celebri ,acum teren virant marginalizat pentru construcții cu vedere spre padure sau apa din burta și în antebrațul Marii Baltice dinspre Swedia.
Tronacănitul ciocănitorilor care sfredelesc în stejarii si molizi seculari care mulți dintre ei au virsta de 2000 de anii.
Rezonațe ce pe lungimea undelor în decibeli ating niveluiri indstriale.
Cablurile elecrice le impletește coroana prinsă în mașinii de demolat care îi trage hațis de coroana cîndva respectată cu strajerii de poiene care cuprindeau toata fauna specifică zonei.
Privind aceste instalatii ai impresia ca ești la coafor unde coafeza este nebuna de beata și te trage în par cu o foarfecă de chesalat caii, apoi te trimite la casa undeți achită nota de plată cu casa și tot ce ai mai drag de ziua nunții.

O plimbare la poalele păduriilor dimineața în weekend cînd linșteai profundă, cînd EI constructorii își aduna puterile, te farmeca dar te și uluiește despre gîndirea aproape dementă denaturată a omului modern care a luat proporții absurde!În timp ce vile și case de valoare se darîmă dea lungul țari ori la țară.

-Ce vom lăsa cadou drept moștenire pentru viitor noilor generații daca nu un parc sau o padure o poiență o padure centenara in fericitul caz seculară?
Doar nu vom lasa Pagodele de pe apele moarte?!
Un mare D cu majusculă ma tem vreau să spun "Degeneratii"in loc de pentru viitoarele generații!

O aglomerare de necesitate perverversă se construiește bloc dupa bloc ,cartier dupa cartier în una și aceiași zona:Stockholm,cu întirzieri de pînă la un an din cauza proceselor ,reclamațiilor conform UE.
Parcă provinciile nu ar exista pentru una și aceiași țară?...
Dar aici raspunsul vine de la "sabotajul clasic" a mijloacelelor de comunicații care au fost puse de mult la pămint, în ultimi 25 de ani de către cei care au fost la putere și nu au vrut o Swedie unită integrată sau din motive fobice: să nu mai lase urme de shine de tren dupa ei,emigranți sau țaranii care își renegă viața de dinainte sau ei evreii.
Și ce bine se potrivește exemplul cu "construcțiile palestiniene" Dar de-a cui parte or fi așezăriile ???conflict care dominează de o generație!

Reflecții gîndurile negre care ne macină în ultima vreme pe noi cei care locuim in inima orașului Stockholm.
Cautînd meru pe harta europeii alte capitale din EU cam care ar fi tendințele? Surprinzator vedem același munte de moloz de dupa demolarii ca peste tot și instalatii de gaze greșit remontate amintindumi zicala "Planeta Poțociilor" cînd tușa a trebuit să acepte suma de expropiere și pe Iancu Brezeanu nr.10 B.casa și să se refugieze la țara, reîntorcînduse pentru kontract la București a lovito mașinile negre ale securitați.
Imi zic iarași tactica sacului cu șoarecii ca pe vremurii cînd Ceaușescu avea același concept ,bine priceput cum se scutură sacul cu șoarecii
Adica poporul clasa muncitoare.

Apoi gindurile îmi devin exotice, chiar iți impui să înveti sa traiești cum traiesc oamenii înghiesuiti ca cei din Japonia sau China.Ba chiar aceste locuințe se vor livra la cheie cu mare instructaj cum sa te comporți ca chirias ale acestor cartiere și blocurii.

Din acest motiv bucura miar fi dubla ca mam saturat de palvragela demenților din carier cu evidente de mahala,sau vecini cu careși folosesc locuințele ca beciurile imputite pentru aurolaci unde se practică închirieri peste noapte romana-turcă conviețuire în erahie și patriarhat unde romance sînt victime certe a traficului de influentă scapat din vedere de către polița comunitară sau cel puțin așa se pare ca sa nu mă jignească cum compatrioții mei își duc viața mai departe în Scandinavia.
Sau care pur si simplu se lasă momiți cu cîte o gagică romancă, fată scoasă la produs aciuate pe lîngă pițeria cartierului...
Persoane care ne știrbește dreptul de a locui civilizat in locuințele personale precum și popor român vazut peste hotare!
Mulți dintre noi cei care avem o doza buna de integritate ramasă am părasit locuințele folosindule doar ca obiecte de investiție din scîrbă dea locui și ne întilni cu acești indivizi pe scară.

Experimentind nu este greu să îmi imaginez cum se comportă un cațelus care nu are voie sa se uite la dreapta sau la stînga…doar înainte nepasator.

asemenii gaunului galben care se strecura în crăpatura din rașina molidului dormind încă somnul de dimineată nestigherit.

Acestă insectă o sami fie exemplu de conviețuire în locuințele moderne cînd o sa mă mut la margine de apă și pădure acolo unde nu pute pe scară sau aierul nu este infectat de pipe turcești si vinarsurii babești.



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!