poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Festivalul-concurs Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor” Ediția a XLIX-a, Târgoviște, 3 - 4 noiembrie 2017  :: Regulament


Festivalul-concurs Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor” Ediția a XLIX-a, Târgoviște, 3 - 4 noiembrie 2017
concurs [ Extern (Terţi) ]
Regulament

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de Tudor Cristea [Dorel Cristea]

2017-09-25  |   | Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, împreună cu Societatea Scriitorilor Târgovișteni, Biblioteca Județeană „I.H.Rădulescu”, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” și cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România, desfășoară în perioada 3-4 noiembrie 2017, a XLIX-a ediție a Concursului Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor”, structurat pe patru secțiuni de creație: poezie, proză scurtă, eseu și teatru scurt.
Festivalul - concurs Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor”, ediția a XLIX- a este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.
Concursul se adresează creatorilor de literatură din toată țara, care nu au împlinit 40 de ani, indiferent dacă sunt membri ai uniunilor de creație sau au publicat volume de autor.
Concursul urmărește să descopere, să sprijine și să promoveze o literatură de certă valoare umanist-estetică, deschisă tuturor abordărilor, căutărilor și inovațiilor din interiorul oricăror experiențe ale canonului specific românesc ori universal. Concurenții – care pot participa la una sau mai multe secțiuni - se vor prezenta la concurs cu un grupaj de maxim 10 titluri pentru secțiunea de poezie, 3 proze, însumând maximum 8 pagini la secțiunea proză scurtă, 1-2 piese (inclusiv pentru copii), pentru secțiunea teatru scurt. Se pot aborda teme la alegere. Pentru secțiunea eseu, este necesară o lucrare de circa 4–5 pagini, pe tema: „Mircea Horia Simionescu și Școala prozatorilor târgovișteni”.
Lucrările trebuie editate în word, cu fontul Times New Roman, corp 12, la un rând și jumătate. Acestea vor avea un motto, ce se va regăsi într-un plic închis, conținând un CV detaliat (numele concurentului, data nașterii, activitatea literară, adresa și, obligatoriu, numărul de telefon) și vor fi trimise prin poștă (imprimate pe hârtie și pe un CD), până la data de 13 octombrie 2017, pe adresa: Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, str. A. I. Cuza nr.15, cod poștal 130007, Târgoviște. În cazul în care lucrările vor fi trimise prin poșta electronică (e-mail – [email protected]), acestea vor fi însoțite de un motto, precum și de un CV (care să cuprindă datele personale solicitate mai sus), organizatorii asigurând confidențialitatea acestora până ce juriul va delibera și va stabili premianții ediției. Concurenții care nu vor trimite toate datele de identificare vor fi eliminați din concurs.
Concurenții care au obținut un premiu la una dintre secțiuni, în edițiile anterioare, se vor putea înscrie în concurs doar la o altă secțiune.
Nu vor participa la concurs lucrările care vor fi trimise după 13 octombrie 2017, data poștei.
Premianții vor fi invitați de către organizatori în zilele 3 și 4 noiembrie 2017, la Târgoviște, la manifestările organizate în cadrul Festivalului-concurs Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor” – ediția a XLIX-a, 2017.
Cele 18 premii, în valoare totală de cca. 5000 lei, vor fi acordate concurenților, în vechea Cetate de Scaun, cu ocazia festivității de premiere a concursului, ce va avea loc pe data de 4 noiembrie 2017. Lucrările premiate vor fi publicate într-un volum editat de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, în colaborare cu Editura „Bibliotheca”.
Relații suplimentare:
Centrul Județean de Cultură Dâmbovița – telefon-0245/611184; e-mail – [email protected], web www.cjcd.ro (unde vor fi publicate și rezultatele finale).
Notă finală:
Orice modificare a actualului regulament va fi notificată în procesul-verbal de jurizare și adusă la cunoștința publicului de către juriul național, alcătuit din personalități recunoscute ale vieții cultural-literare naționale.


Organizatorii

.  |printe-mail

Vizionări: 11769


.Traduceri ale acestui text:


  Comentariile membrilor:


 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!