poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6653 .



\"Mulțumesc Albastru\"
articol [ Evenimente ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cultradu ]

2006-06-13  |     | 



Deși post-factum dau un anunț. Luni, 29 mai 2006, de la orele 18, la Casa Municipală de Cultură "Mihai Eminescu" din Târnăveni mi-am lansat cartea de poeme Mulțumesc albastru, ed. Nico, Tg. Mureș, 2006. Despre carte, și de ce nu, despre autor, au vorbit scriitorii târgumureșeni Nicolae Băciuț și Lazăr Lădariu, cât și scriitorii Cenaclului literar "Elena din Ardeal" din Târnăveni: Aurel Hancu, Ion Vasilache, Dumitru D. Silitră, Vanda Ani, Viorica Feierdan, Florica Z. Costea, Zoltan Demeter și Darie Ducan.

La lansare a participat, luând cuvântul, și dl. ing. Octavian Popa-primarul municipiului, omul atât de legat, prin foarte bune și multe fapte concrete, de cultura târnăveneană. Despre carte au mai exprimat puncte de vedere: părintele protopop ortodox al Târnăveniului Partenie Pop și preotul Traian Dur.

Nu voi reda analizele literare, făcute în special de oamenii de specialitate prezenți, și nici măgulitoarele cuvinte exprimate. Voi reda în schimb ceea ce a menționat scriitorul Nicolae Băciuț pe coperta a IV-a a cărții:

"Răzvan Ducan părea, la un moment dat, că s-a despărțit de poezie sau, cel puțin, a abandonat-o o vreme, pentru tentații cotidiene mai provocatoare, culturale, jurnalistice. A revenit însă brusc, în forță, după o experiență de viață limită, care i-a readus poezia în vene.

Mulțumesc albastru e o carte de poezie de cutremurătoare mărturie și mărturisire existențială, dintr-un teritoriu de graniță, la vama dintre a fi și a nu fi. Fiecare poem e încă o clipă care sfidează moartea, între resemnare și speranță. Între fizică și metafizică".

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!