poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5006 .



Premiu* Final glorios de stagiune la „Puck“, Cluj-Napoca
articol [ Arte ]
Comunicat de presă

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Adina Ungur ]

2007-06-11  |     | 




Teatrul de Păpusi „Puck“ își va închide această stagiune la sfârșitul lunii iunie, după o serie de participări la festivaluri din țară și străinătate. Printre distincțiile obținute de această instituție se numără Marele Premiu al Festivalului de la Pecs.


Premiu pentru inovație


Teatrul „Puck“ și-a luat in palmares un nou succes de prestigiu.

In ultima perioadă a stagiunii 2006-2007, activitatea Teatrului de Păpuși „Puck“ a fost dedicata participării la festivaluri organizate sub egida UNIMA (Uniunea Internationala a Marionetistilor), atât in România, cât și la nivel internațional. Intre 11 si 13 iunie, secția română a luat parte, cu spectacolul „Harap Alb“, de Ion Creangă, la Festivalul Euromarionete de la Arad, iar in perioada 20-25 mai, la Festivalul Internațional al Teatrelor pentru Copii de la Subotica (Serbia), cu spectacolul „Motanul Vrajitoarei“. In urma prestației de la Festivalul Teatrelor de Papusi de la Pecs (Ungaria), desfășurat între 29 mai si 2 iunie, regizoarea Mona Chirilă a câștigat Marele Premiu pentru „folosirea inovatoare a mijloacelor de expresie tradiționale în regia spectacolului de păpuși“. Seria acestor participari internaționale se va încheia cu prezența secției maghiare la Festivalul Teatrelor Maghiare organizat la Kisvarda în perioada 21-30 iunie, cu spectacolul „Povestea zmeusorului blând“.


Teatru pentru copiii din sate izolate .

Pentru finalul acestei stagiuni, a fost pregătit un proiect mai puțin obișnuit. Intitulat „Căruța cu paiațe“, acesta va aduce spectacole ale ambelor secții pentru copiii din așezări clujene izolate precum Poieni, Ciucea, Cămăraș, Negreni, Valea Drăganului, Călățele, Viștea, Sîncraiu si Tetis. De asemenea, tot pentru finalul acestei stagiuni este programată o expoziție de păpuși la Muzeul de Artă din Cluj. Proiectul a fost demarat încă din luna decembrie a anului trecut, o dată cu vernisarea expoziției „Muzeul Puck“ la Institutul de Teatru din Budapesta, Ungaria. Expoziția va fi deschisă între 26 iulie și 26 august la Muzeul Național de Artă din Cluj-Napoca.


Nocturne .

Stagiunea care tocmai se încheie a cuprins nu mai puțin de cinci premiere: „Ivan Turbincă“ (în limbile romana și romanes), „Harap Alb“, dupa Ion Creanga, „Printul Trandafir si printesa Viorea“, de Arany Janos, „Gradina cadourilor secrete“, de Sramo Gabor, si „Bubocsa“, de Orbán János Dénes. Pe lângă acestea continuă programul Nocturnelor, demarat in stagiunea anterioară ca o colaborare cu Facultatea de Teatru si Televiziune. Vor mai avea loc spectacole și proiecte de spectacole adresate in special tinerilor.

(anunț apărut și în "Monitorul de Cluj"
http://www.monitorulcj.ro/cms/site/m_cj/news/mona_chirila_premiata_la_festivalul_de_la_pecs_16429.html




Adina Ungur
artist-păpușar la "Puck", Cluj-Napoca
http://www.teatrulpuck.go.ro/


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!