poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3114 .



generația următoare... îndreptățiți și orgolioși?
articol [ Polemica ]
Colecţia: noutăţi, scame, recomandări

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [raduh ]

2023-02-15  |     | 



Sper ca titlul să fie suficient de click-baity ca să vă atrag să citiți acest scurt text și să purtăm o discuție deconstructivă și constructivă în comentarii.


O să încep cu niște premize... Odată cu pregătirile de lansare pentru fața nouă a site-ului, câțiva editori mai vechi (puteți să îi considerați în același timp ”epoca de piatră” și ”generația de aur” a acestui site, sper să nu se supere pe mine) au acceptat rugămintea mea de a participa activ la o etapă mai lungă de teste și feedback pentru acest nou site. Implicit, fiindcă îi cunosc și îi respect, au fost cooptați ca editori. Unii au decis să reînceapă să scrie (Bogdan, Liviu, vă salut) alții patrulează din umbră.


Acum voi sări direct în subiect. Îmi place să cred că toți suntem mai maturi și mai calmi. Noi editorii. În același timp, vizitatorii și membrii site-ului, cu excepția celor care au îmbătrânit odată cu noi, sunt în proporție mare în situația de experiență nouă cu noi, cu site-ul, cu atmosfera de aici. Care până de curând, de ce să n-o spunem, era cam leșinată.


Acest text vine ca răspuns la dialogurile și polemicile recente de pe site, desigur. Polemici pe care le-am urmărit, eu cel puțin, destul de detașat, ceilalți editori cu din în ce mai multă stupoare. Vreau să mă credeți când vă spun că editorii actuali fac eforturi foarte mari pentru a evita să penalizeze autori, texte și comentarii. Pe regulile ”vechi” ale site-ului, toți cei care au participat la polemica distructivă recentă ar fi fost demult penalizați și ar fi trebuit să se citească singuri în ”pagina de autor”. Sau să găsească alt site, pe care să fie permise atacurile la persoană, înjurăturile și injuriile deghizate șamd.


Într-o notă mai pozitivă, efortul editorilor de a nu penaliza utilizatorii vine din faptul că au văzut că pe partea creativă există valoare, ca să nu mă ascund după alte sintagme rezervate. Însă îngăduința de care dau dovadă editorii acum din cauza asta este înțeleasă probabil ca slăbiciune și nehotărâre. Îi cunosc pe toți editorii de pe limba română personal și vă asigur că nu deține niciunul aceste calități. Și nici eu, care sunt în poziția să îi încurajez să fie toleranți și să încerce să direcționeze discuțiile într-o zonă la rândul ei, tolerabilă.


Asta e situația curentă, am încercat să o explic cât mai succint și mai direct.


Vreau însă acum să înțelegeți că toți avem limite, iar noi ne apropiem de limitele noastre curente, nu din cauză că n-am avea rezerve individuale și comune suplimentare, ci din cauză că eu prefer ca efortul de timp pe care îl depun acum editorii ca să tempereze orgoliile și îndreptățirile (ca să am și o referință la titlu) să fie redirecționat către feedback pentru îmbunătățirea site-ului, activitate care ar ajuta la mulțumirea celorlalți 98% de utilizatori activi care nu participă la aceste jocuri și care nu sunt la fel de vizibili.


Acestea fiind spuse, vreau să știți că ne gândim la organizarea unor bătălii literare non-conformiste în care să vă permitem să vă exprimați atât caracterul creativ cât și cel combativ, sau chiar distructiv. Și vom putea face asta dacă reușim fiecare dintre noi ca înainte să redactăm următorul atac sau următoarea formulare injurioasă, să ne punem fiecare problema utilității, dincolo de satisfacerea vreunui orgoliu sau validarea apartenenței la una sau alta dintre găști.


Iar eforturile programatorilor care lucrează acum la site se pot îndrepta către astfel de features, creative și interactive, sau se pot îndrepta spre a dezvolta unelte care să ne permită să moderăm, ascundem, refuzăm, segregăm, respinge autorii și conținutul site-ului în general. Gândiți-vă la asta! Mai ales că între timp, în lipsa unor unelte de moderare mai subtile, dacă va fi nevoie, o să folosim pur și simplu ”ciocanul”.


Am să închei cu un sfat pe care l-am primit (într-un context corporatist, e drept) și pe care îl consider general valabil și mi-l amintesc mereu când intru într-o discuție, și la care mi-aș dori să meditați și voi măcar 2-3 minute înainte de următorul text sau comentariu, citit sau postat pe acest site:


Ascultă ca și cum îți dorești să fii convins!



63ecf36d9913b.jpg


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!