poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6086 .



Regulamentul Festivalului Național de Umor "Ion Cănăvoiu" – ediția a XXI-a
articol [ Presa ]
24-27 octombrie 2013, Târgu-Jiu și Runcu, Gorj

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Casiopeea2008 ]

2013-08-12  |     | 



Consiliul Județean Gorj, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Christian Tell”, Școala Populară de Artă, Uniunea Epigramiștilor din România, Asociația Națională a Caricaturiștilor, Grupul de publicații "Flacăra", Liga Culturală "Fiii Gorjului", Consiliul Local și Primăria Runcu, Societatea Umoriștilor Gorjeni organizează, în perioada 24-27 octombrie 2013, ediția a XXI-a a Festivalului Național de Umor “Ion Cănăvoiu”.

Organizare

Manifestarea este deschisă umoriștilor - profesioniști sau neprofesioniști - pe următoarele secțiuni:
1. Concurs pentru cea mai bună carte de umor a anului
Concurs de volum, inclusiv antologii. Participă volumele de umor (epigramă, fabulă, proză scurtă/poezie umoristică...) tipărite în perioada oct. 2012 - oct. 2013.
2. Epigramă
Se concurează cu 10 epigrame: 2 la tema "Dreptatea umbla cu capul spart" (Proverb romanesc), 2 la tema "Soare cu dinți", iar celelalte pe teme libere.
3. Fabulă
Se vor trimite 3 fabule
4. Proză umoristică scurtă
Se vor trimite 3 texte în proză, de maxim 3 pagini fiecare.
5. Parodie/poezie satirică
Se vor trimite câte 5 creații. Pentru Concursul de parodie este obligatorie anexarea operei/lucrării după care s-a realizat parodia.
6. Caricatură / fotografie umoristică
Se vor trimite minimum 5 caricaturi / fotografii, de format A4 în passepartou, pe teme libere.

Nu se impune limită de vârstă pentru participare.
Autorii interesați de concurs își vor trimite lucrările într-un singur exemplar, până la data de 15 octombrie 2013 (data poștei), pe adresa:

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj
str. Calea Eroilor, nr. 15
loc. Târgu-Jiu, jud. Gorj
cod 210135

Nu este admisă participarea în concurs a autorilor laureați (cu premiul I) la ultimele trei ediții.
Vor fi respectate obișnuitele condiții ale secretului participării (plicul mare cu motto, lucrările nesemnate, doar cu motto, plicul mic sigilat cu motto și adresa în interior; obligatoriu va fi menționat un telefon de contact). Pentru secțiunile volum și caricatură condiția de "motto" se exclude.
Un juriu local va selecta lucrările pentru fiecare secțiune și vor fi propuse spre ierarhizare juriului național al Festivalului, care include personalități ale umorului românesc pentru fiecare din cele patru secțiuni.
În cadrul Festivalului vor fi organizate diverse manifestări complementare concursului propriu-zis: Salonul național de caricatură - ediția a VIII-a, întâlniri cu epigramiștii gorjeni, recitaluri umoristice, turniruri epigramistice, vernisaje de expoziții, spectacole, lansări de carte și reviste, emisiuni radio-tv.

Premii

● Două premii pentru "Cea mai bună carte de umor a anului" (pentru volum de epigramă și separat pentru volum de fabulă/ proză scurtă/ poezie umoristică), în valoare de 800 lei, respectiv 800 lei, acordate de Consiliul Județean Gorj și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
● Secțiunile epigramă și fabulă:
Două premii I, în valoare de 600 lei fiecar, acordate de Consiliul Județean Gorj;
Două premii II, în valoare de 480 lei fiecare, acordate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj;
Două premii III, în valoare de 320 lei fiecare, acordate de Liga Culturală "Fiii Gorjului" și Grupul de Publicații "Flacăra" București.
● Secțiunea proză scurtă:
Un singur premiu, în valoare de 500 lei, acordat de Consiliul local și Primăria Runcu
● Secțiunea parodie/poezie umoristică:
Un singur premiu, în valoare de 500 lei, acordat de Consiliul local și Primăria Runcu
● Secțiunea caricature:
Trei premii, în valoare de 400 lei, 240 lei și respectiv 160 (I, II, III) acordate de Consiliul Județean, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Liga Culturală "Fiii Gorjului".
● Premiul anual pentru literatură "Ion Cănăvoiu", în valoare de 800 lei, acordat de Biblioteca Județeană unui scriitor gorjean, pentru volumul anului.
Pentru această secțiune va funcționa un juriu aparte, format din scriitori gorjeni.
● Șase premii speciale, în valoare de 600 lei fiecare, acordate de Consiliul Județean, pentru caricaturiștii invitați de organizatori la ediția a VIII-a a Salonului Național de caricatură.
● Șase premii de excelență în valoare de 600 lei fiecare, acordate de Școala Populară de Artă Tg-Jiu, unor promotori și creatori de umor.
● Vor mai fi acordate și alte premii speciale, oferite concurenților de instituții și firme gorjene, diverse publicații, posturi de radio și tv, persoane particulare etc.

Lucrările destinate concursului nu se restituie. Volumele primite vor intra în fondul de carte "Ion Cănăvoiu" al CJCPCT Gorj.
Juriul are latitudinea ca, în funcție de valoarea lucrărilor din concurs, să redistribuie unele premii. Cheltuielile de cazare, transport și masă pentru juriu și invitați vor fi suportate de către organizatori. Pentru laureați se asigură cazarea și masa.
Câștigătorii și invitații vor fi anunțați telefonic sau telegrafic în timp util, pentru a fi prezenți la festivitatea de premiere, din ziua de 27 octombrie a.c.
Informații suplimentare la telefoanele: • 0253/21.37.10 (Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale), • 0721.370.057 (Ion Cepoi - director CJCPCT Gorj), • 0727930333 (Viorel Surdoiu)
Organizatorii


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!