Comentariile membrilor:

 =  scumpo,n-am mancat ...creta
Alexandru Despina
[20.Nov.04 16:04]
mie imi tin de cald randurile tale, iar trilurile, ah trilurile, le-am copiat pe cd-ul personal, cu riscul de a fi acuzata de piraterie.
lirismul poeziei tale ma inspira si ma expira deopotriva, ca un dans serpesc de artisti morti in gradina lui ion.

 =  Despina
Motoc Lavinia
[20.Nov.04 17:35]
Despina, daca zici ca randurile mele te inspira si expira deopotriva eu sunt multumita, sa il luam ca pe un exercitiu de respiratie sau aerobic. M-ai speriat putin cu ultima afirmatie insa, desi am eu feelingul ca vorbesti in cunostinta de cauza.

 =  Motoc Lavinia
Preoteasa Marinela
[02.Oct.05 19:06]
Lavinia, n-am citit celelalte poeme ale tale, dar am să revin să le citesc! Acest poem eu l-aș numi tabletă! Cred că ești prea sigură pe tine și de aceea se prezintă așa! În cadrul acestui text remarc două sintagme poetice, care mi-au plăcut: "in patul de printesa a /lucrurilor " și "m-au traversat cu trenuri cu vapoare" și tu mărturisești, indirect, că ești sub mirajul prozei, ce e drept Marin Preda este citit cu plăcere, cred, că de oricare dintre cei ce publicăm aici! Cred că ești și influențată de faptul că nu prea vorbești în limba română și din dragoste pentru Romania, din dor de limba română, topica frazei specifică prozei o simți ca pe o incantație emoțională, cu topică specifică poeziei.O proză în versuri este totuși o proză, chiar dacă e poetică.
 =  Motoc Lavinua
Preoteasa Marinela
[20.Nov.04 22:58]
Mi-a plăcut cum ai spus-o: " patul de printesa a /lucrurilor" și "m-au traversat cu trenuri cu vapoare", este o tabletă reușită, ceva coborât din real spre real!am să rvin să lecturez și din celelalte texte.

 =  nu e degeaba
Tudor Boz
[02.Oct.05 19:06]
ce carte frumoasa...
sper sa poti sa te concentrezi suficient de bine, macar din cand in cand. merita. asta cel putin merita.

 =  eu care te vedeam in rochie alba, de printesa musai
Alexandru Despina
[21.Nov.04 03:04]
ai mancat creta si inca mai simti? felicitari motoca!

 =  parere
dediudanut
[02.Oct.05 19:06]
mi-a placut poezia,si am sentimentul acela ca nu stiu de ce,
dar totusi mi-a placut

 =  monserul si regia poemului
Andrei Gheorghe
[22.Nov.04 14:03]
textul este o mica dezbatere, cand mai prozaica si cand mai poetica despre faptul ca scriem in bascalie fata de un posibil auditoriu sau ca uneori intervine acea "concentrare" si apare cartea care este citita de acelasi auditoriu. marturisesc ca nu am citit un alt text de-al tau, insa acesta de fata, este o compozitie cu ingrediente atent asezate, este un produs pe care il arunci pe piata, un fals pretext pentru dezbatere intre scrisul serios si scrisul neserios, cel putin asta imi sugereaza ironiile atat de bine plasate. ce-o fi cautat monserul in textul poemului nu imi este foarte clar, insa pe undeva poemul s-a contaminat putin de proza inaintasului, cel putin pasajul cu fetita si gulerasul de dantela la care ma asteptam de la inceputul poemului. surpriza textului se afla in imaginea cu "personajul" absorbit in placenta in care incepe uitarea, e o intoarcere la origini bine realizata.

 =  Marinela P
Motoc Lavinia
[22.Nov.04 18:46]
Marinela, sunt si prozaica( desi ma dau vaporoasa), nu stii exact la ce te referi cu siguranta aceea si nu vad exact unde bate afirmatia legata de domiciliul meu( dar daca vrei sa spui ca am uitat sa ma exprim in limba romana m-ar durea si ar fi si un semnal de alarma pentru mine), ma bucur ca ti-a placut ceva acolo, chiar si numai Marin Preda care ne place la toti, pentru mine el este cineva, pentru el eu s-ar putea sa fiu toti(icon). Nu ma intelege gresit, sunt chiar bucuroasa de citire si iti multumesc aplecat.

 =  erata
Motoc Lavinia
[22.Nov.04 18:47]
* nu stiu am vrut sa spun, mea culpa!

 =  Tudor, Despina, Danut
Motoc Lavinia
[22.Nov.04 18:53]
Tudor, serios ca ma cocentrez si serios ca nu glumesc. Multumesc in numele cartii, care nu a aparut inca.

Despina, sunt convins aca stii trucul cu creta, daca o inghiti sub forma de praf ti se ridica temperatura corpului si nu mai mergi la scoala, c'est ca.

Danut, si totusi asta ramane cel mai important pietrele pe are am calcat si o sa mai calce si altii, oamenii pe care i-am iubit si o s a-i mai iubeasca si altii, poemele care ne-au placut, chiar daca nu am stiut a spune de ce. Multumesc.


 =  Departe de
Daniel Dinescu
[22.Nov.04 18:58]
Si inca o data ma mir ca o poeta aflata atat de aproape de sufletul meu se afla pe aceleasi meleaguri cu mine si nici macar nu stiam... :)
Profund poemul, Lavinia, mi-a placut.
Cu drag,
DD

 =  Andrei G
Motoc Lavinia
[22.Nov.04 18:59]
Andrei, amandoi stim ca ai imaginatie( si ca nu te joci cu ea), pe mine in comentariul tau ma iumesc doua lucruri: unul ar fi acela ca sesizezi ceva ce mi s-a mai comunicat, si anume ironia, ea exista si de multe ori este indreptata inspre mine ( desi pare ca se adreseaza cititorului/ criticului). Un alt lucru ar fi ca mergi un pic prea departe si aici cred ca intervine imaginatia ta tropaitoare care debordeaza putin in ultima parte. Eu cateodata- mai prozaic sau mai poetic- ma confesez. O opinie cel putin interesanta din parte-ti si nu mai putin importanta pentru mine.

 =  Lavinia M.
Preoteasa Marinela
[10.Dec.18 14:27]
Îmi mențin esența comentariului la acest text. Nu vreau să crezi că m-aș fi referit cumva la locul unde trăiești actualmente! dar nici nu cumpăr prietenii cu vorbe frumoase! Ți-am scris foarte cinstit Îmi pare rău, n-am vrut să intru în amănunt că nu e nimic decât proză scrisă în formă de versuri, este o tabletă care ar putea fi scrisă la "personale" o descătușare a gândurilor tale,o despicarea gânduilor în idei separate, ca și cum ai așeza hainele în rafturile aceluiași șifonier, în momente mai puțin vesele!

 =  Marinela \Preoteasa - fiecare cu sifonierul lui
Motoc Lavinia
[29.Nov.04 10:54]
Doamna Preoteasa, aceasta revenire cu capsa pusa ma deruteaza putin,dar suntem aici ca sa dialogam despre poezie, nu? DEci in nici un caz nu se pune problema prieteniilor, mai ales a cumparaturilor, desi Craciunul e aproape, eu imi fac cumparaturile putin mai incolo.
In privinta poeziei mele, caci eu asa ma incapatanez sa o numesc, chiar daca o considerati o descatusare gandurilor mele, asta nu o face nepoezie si nici nu va indreptateste sa va inversunati asupra ei atat incat sa o trec la categoria personale.
Iar data viitoare va poftesc sa intrati cat de in amanunt puteti!

 =  Motoc Lavinia, succes!
Preoteasa Marinela
[29.Nov.04 13:43]
Înțeleg că ești ocupată cu cumpărăturile de Crăciun și că îți faci cumpărăturile de undeva mai departe! așa vrei să convingi că scrii poezie?! ai pășit ceva mai departe și gata ești poetă?! mai ai foarte foarte mult până atunci!Probabil, cu experiențele acumulate, când vei avea timp și vei reveni aici, acasă, vei scrie poezia cea adevărată! acum sunt doar gânduri poetice, ce am zis că este pentru personale așa e, n-am zis-o cu ranchiună! Ca să mai intru în detaliu mă îndoiesc că voi mai face-o că văd că nu ești pregătiită deocamdată pentru un dialog pe text! te superi ca un copil care pierde la jocul de șah! Când voi simți că ești deschisă dialogului pe text voi face-o! pănă atunci poți să-ți faci liniștită cumpărăturile și să ieși cu ceea ce deocamdată, tu crezi că este poezie și nu proză scrisă în versuri!Succes!

 =  Istoria se repeta!
Preoteasa Marinela
[29.Nov.04 13:48]
Acum ceva vreme, unii mergeau la studii la Paris si scriau versuri ce"din coadă vor să sune" se repetă fenomenul, dar ceva altfel! Nu e suficient să arate a poezie un text, trebuie să fie chiar poezie! Sunt niște completări la comentariul de mai sus!pentru L.M.

 =  Tu ești o fericită...
Tudor Negoescu
[29.Nov.04 15:04]
Lavi,eu am evadat cîndva din spațiul mirabil al Amintirilor din copilărie și acum tare mi-e greu să mă mai întorc. Tu ești o fericită...

 =  Marinela P, Dorun
Motoc Lavinia
[29.Nov.04 19:16]
Multumesc pentru urari, Marinela, eu ma consider totusi pregatita pentru dialog, dialog despre poezie, monologurile de obicei se fac in propria barba sau in oglinda.

Tudor, nu stiu cum se face ca eu ma intorc mereu acolo, poate de fapt nu am plecat niciodata, nu stiu.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !