Comentariile membrilor:

 =  viata de...hacker
nacu ovidiu
[15.Nov.04 11:14]
culmea hackerului: daca esti asa de bun, pana la urma te angajeaza...cei pe care i-ai furat!

 =  hackering
Corina Dragomir
[15.Nov.04 12:00]
Din pacate, lucrarile aparute la noi pe tema accesului la Internet trateaza exclusiv latura tehnica a chestiunii, ignorand aspectul etic al acesteia, adica ceea ce hackerii numesc "hacker ethic", in care actul interventiei intr-un sistem este considerat imoral, asemanator unei efractii. Etica hackerilor are doua precepte fundamentale:
1)datoria morala de a raspandi cunostinte scriind "free software" pentru a facilita accesul la informatie si la mijloacele de calcul;
2)condamnarea vandalismului si a atentatelor la confidentialitate.
Ca in orice colectivitate, si in colectivitatile hackerilor exista indivizi care au cedat impulsului de a-si folosi cunostintele in scopuri mai putin nobile. In lupta cu asa-numitii "dark-side hackers" (expresia este calchiata dupa o replica din "Darth Vader", de George Lucas: "seduced by the dark side of the Force"- sedus de partea intunecata a Puterii), au aparut "samuraii". In 1991 mediile de informare relatau despre aparitia unei culturi a grupurilor de samurai care tineau reuniuni electronice pe sistemele BBS, in majoritate adolescenti posesori de microcomputere. Ei ii aveau ca model pe samuraii japonezi- obisnuiau sa-l citeze pe Miyamoto Musashi, autorul lucrarii "Cartea celor cinci cercuri", o opera clasica despre doctrina istorica a samurailor- si pe "net cowboys" (cowboy-i retelelor) din romanele cyberpunk ale lui William Gibson. Isi asumasera rolul de a combate vandalismul si jafurile comise de "crackerii" criminali care incalca etica hackerilor.
Cazurile de piraterie erau judecate pana în 2000 dupa legea dreptului de autor, aparuta în 1996. Legea includea în randul operelor originale de creatie intelectuala (art. 7 lit a.) si programele de calculator, iar in capitolul 9, articolele 72-81 se refereau strict la aceste produse.

Conform art. 142 lit. a, b si c, legea condamna drept fapte penale difuzarea, importarea în vederea comercializării de copii și reproducerea integrala sau partiala a unei opere. Din dorinta de a imbunatati cadrul juridic, guvernul a redactat ordonanta 124, aparuta pe 31 august 2000, care ofera cai de ocolire a prevederilor legii. Daca, inainte, pirateria era un fapt penal, ordonanta o transforma într-o contravent

Infosecacademy ofera Certified Ethical Hacker in numai 5 zile de training, scopul obtinerii acestui atestat fiind de a furniza agentilor de securitate informatiile necesare pentru identificarea sistemelor de informatie vulnerabile la atac. Multumesc pentru lectura cu adevarat interesanta.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !