Comentariile membrilor:

+ 200
Geta Adam
[09.Nov.04 14:05]
Pentru doua sute de zidiri ale clipei, pentru visele dinauntrul si dinafara zidului, pentru acea curatenie a versului care ne curateste si noua sufletele, felicitari, Adrian!

 =  Inca
Geta Adam
[09.Nov.04 14:06]
Si multumiri.

 =  200… ȘI TOATE BUNE!
Mihai Cucereavii
[09.Nov.04 14:16]
Ca sonetist te-ai afirmat în lume,
Să porți cu demnitate al tău nume
Și astăzi pe-Agonie ca un graf –
Poate ne-oferi câte un autograf?!

Felicitări!


 =  sub unghii amagirea
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
si din parte-mi un gand bun si multumiri.
cu drag

+ Adrian
Liviu Nanu
[09.Nov.04 14:31]
Felicitări Adrian! Parcă ieri ne răsfățai cu primul sonet. Aștept pe al 300-lea.

+ o intrega creatie
Daniel Dinescu
[09.Nov.04 14:40]
O poezie ca o noua creatie; un rasarit de soare, ce ar putea fi mai frumos ca imagine e unui nou inceput? Si ce i-ar urma, daca nu bruscul apus? Si in tot acest timp ne intrebam daca am facut indeajuns de multe noduri pe aceasta ata a vietii pentru a ne-o transforma in scara spre ceruri.
Remarc poemul pentru discursul filosofic, nu numai acel "fugit irreparabile tempus", dar si pierderea intr-un "illo tempore", intr-un taram al timpului in timp si, totodata, dincolo de timp. Ca intotdeauna aici, sunt de remarcat acuratetea rimei, a ritmului, melodia versurilor.
Ca urmare a celor remarcate mai sus si a numarului atarnat pe firma poeziei - 200 - merita sa fie luminat si de umila noastra atentie... :)
Cu prietenie,
daniel

 =  .
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
o sa modific eu mica greseala strecurata la subtitlu. sper ca d-l Adrian sa nu se supere.

 =  parere
Anais Folenta
[09.Nov.04 14:46]
mie nu mi se pare că textul ăsta merită două stele.

 =  .
Dan Tristian
[09.Nov.04 14:49]
corect Anais. e un poem ce are mari aspiratii:)))

 =  "cuibărind ființa în visare"
Anda Andrieș
[09.Nov.04 14:56]
E sãrbãtoare!
Si textul și autorul meritã un cer de steluțe.
Pentru bucuria pe care mi-ai oferit-o cu atâta generozitate în fiecare zi, pentru lumina din fiecare sonet, pentru iluzia cã pot (putem) stãpâni timpul, pentru tot...mulțumiri! Oricum, eu cititorul, întotdeauna ți-am dãruit mult mai puțin!

Felicitãri Adrian!

 =  clipa lui Adrian
Ion Diviza
[09.Nov.04 15:04]
Nu aduce anul
ce aduce clipa
- de fapt -
nu aduce anul
ce aduce Adri-Anul

Felicitări maestre! Până la 2000 mai este...



 =  Adrianului 200
Gabi Schuster Cărărușă
[09.Nov.04 15:37]
Tumult de aripi pe un fir de ata...... exact aceasta ne este conditia. Si in fiecare zi ne jucam si cu "agonia" dintre inceput si sfarsit.
cu drag

 =  simplu si
Mae Stanescu
[09.Nov.04 17:26]
frumos!

cu pretuire:)

 =  rugă
Anais Folenta
[09.Nov.04 18:18]
eu chiar nu înțeleg de ce se extaziază lumea la textul ăsta. Poate-mi explică cineva clar pe text meritul lui de trei stele.

 =  :)
Mae Stanescu
[09.Nov.04 18:32]
carina, cel putin una e deplina justificata, cea a lui daniel;

si cred ca si cea de-a doua, desi ceva mai subiectiv:

poate ca ar fi interesant sa vedem de ce nu si-ar merita aprecierea, ce zici?

 =  Adrian
Ina Simona Cirlan
[09.Nov.04 19:07]
Si din partea mea felicitari pentru modul in care ai reusit sa pastrezi sirul, fara face niciodata rabat de la calitatea si frumusetea sonetelor tale! Multa inspiratie pentru mai departe!

 =  Anais
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
mie nu mi se pare că textul ăsta merită două stele

eu chiar nu înțeleg de ce se extaziază lumea la textul ăsta. Poate-mi explică cineva clar pe text meritul lui de trei stele

Anais, un autor cu nivel 120 cand face asemenea afirmatii (era sa le zic comentarii) mai trebuie sa aduca si ceva argumente in sprijinul lor.

corect este sa spui TU ce nu-ti place nu sa-ti spuna ceilalti tie ce le-a placut, nu crezi?

 =  mea culpa
Anais Folenta
[09.Nov.04 22:55]
eu parcă înțelesesem că stelele trebuie justificate. Justificate pe text. Așa credeam eu, poate n-am înțeles bine. Credeam că cei care le acordă trebuie să le justifice, nu eu ca cititor care nu înțeleg ce caută acolo. Eu mai spun că textul mi se pare slăbuț. Să explic de ce mi se pare un text slăbuț? Inconsistent și simplist:
"Îmi spuneți voi : e TIMPUL în mișcare,
Tumult de aripi pe un fir de ață,
Lovind în poarta orelor de ceață
Și cuibărind ființa în visare." Timpul lovind în poarta orelor?? Pentru că înainte și după tumult de aripi e pusă virgulă, deci despre timp e vorba.
Mi se pare ilar de-a dreptul să explic de ce nu văd nimic deosebit în această strofă, de exemplu. Pur și simplu. Dar dacă doar eu înot contra curentului, și textul acesta e valoros, înseamnă că NU AM NICI CEA MAI VAGÃ IDEE despre ce înseamnă o poezie valoroasă, și-mi cer scuze!

 =  ultim raspuns
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
tu ai spus asa: mie nu mi se pare că textul ăsta merită două stele si
eu chiar nu înțeleg de ce se extaziază lumea la textul ăsta. Poate-mi explică cineva clar pe text meritul lui de trei stele

sa nu amestecam lucrurile. nu vorbim aici despre stele nejustificate pentru ca tu nu la asta te-ai referit in comentariile tale.
"lume extaziata" deja face trimitere certa la toti comentatorii si nu stiu daca e tocmai corect sa-i etichetezi asa.

nu este cazul sa dam curs unei polemici la subsolul unui text ce nu ne apartine. ti-ai spus parerea, intr-un final, asta conteaza, nu?:)
in cazul in care doresti sa-mi contesti ce-am scris mai sus iti stau la dispozitie pe ym R_eugenia2001.
toate cele bune

 =  Felicitari maestrului si mult succes la urmatoarele sute!
dumitru cioaca-genuneanu
[09.Nov.04 23:53]
pentru "Sonet 200" lui Adrian Munteanu

doua sute adunate
pan-acum! pe-asta Adame
nu-l bat nici la greutate...
(opt sute de epigrame?!)

 =  *****
Farcău Pavel
[10.Nov.04 10:08]
Adrian, ce să spun, sunt cam printre ultimii...la început eram primul care intra să se "confrunte" cu sonetele tale..iar acum de-abia mai intru pe site...așadar sonetul 200...nu știu ce va fi în continuare, dar de un lucru poți fi sigur...voi fi alături de tine la cel de+al 300-lea sonet.
numai bine....

 =  20(0) de răspunsuri
Adrian Munteanu
[10.Nov.04 15:28]
Mi-ar fi fost drag să vă rostesc numele împreună, dându-le un singur nume, al prieteniei.
Fiecare în parte merită însă mai mult. De aceea voi porni la drum pe calea înrourată a celor cu o floare în mână ( pentru că trandafirul, cu spinii lui, tot o floare se numește )

Geta - Visele mele trebuiau împărtășite cuiva. Știu că la Timișoara există un condei cu șnur la agățătoare ( deocamdată numai unul) care știe să intuiască și ceea ce se află dincolo de o frază, oricât de meșteșugită, înghesuită între alte formule identice și artificiale. Îți intuiesc puteri oculte.
Mihai - ar fi trebuit un răspuns sub forma epigramei. Mă rezum să-ți promit că pregătesc din vreme și stiloul și textul autografului. Să dea Domnul să vină momentul.
Nichita - sunt mișcat de fervoare și bune intenții. Uneori n-am avut timp destul nici unul nici celălalt să facem mai mult pentru a ne susține. Lucrul care rămâne este că te știu aproape. Să nu-ți mai asumi riscuri pentru mine. Încerc să mă descurc singur și să răspund la toate biciuirile inerente.
Liviu - nu știu cum reușești să fii aproape în momentele cele mai importante. Dacă ai un secret, fă-mă și pe mine să fiu la fel.
Daniel - prea frumos și onorant comentariul tău. Mă scutește de multe alte vorbe și nu degeaba a fost dat drept exemplu. Iată că și autorul face la fel. Este comentariul cuiva care dovedește că știe mult mai multe despre mine decât mi-am imaginat. Ceea ce ar fi fost de folos și altora, înainte de a flutura o aserțiune fără justificări.
Anais - cam supărată pentru o primă intervenție prin dreptul textelor mele. Văzusem, mai întâi, numai prima ta intrare și mă pregătisem să remarc capacitățile premonitorii. Cu adevărat textul acesta nu este de două stele. S-a întâmplat să fie de trei. Eu însumi recunosc faptul că nu le merită, dar îndrăznesc să-mi explic această situație prin existența cifrei rotunde la care am ajuns, 200 de sonete. Există aici o anumită încercare a multora de a vedea lucrurile nu numai pe segmentul îngust al unui singur text, ci într-o evoluție pe care am încercat-o ( și am izbutit-o) de a nu depune armele , de a rămâne consecvent. Cei ce au citit mai multe texte de ale mele și pe care i-am avut deseori aproape, au încercat, cu bunăvoință, să marcheze astfel și devenirea nu numai valoarea singulară a ultimului text postat.
Mă nedumerește a doua ( sau a treia ) ta intervenție. Mă așteptam ca explicația distanțării tale, când în sfârșit s-a făcut, să atace alte segmente sau poate finalitatea textului. Strofa a doua , pe care o pui în discuție reprezintă starea mea de acum, în ceea ce privește raportul dintre Timp și segmentele sale . Altă dată poate voi schimba centrul de greutate. Eu cred că trebuie să-mi dai mie voie, în calitate de autor al textului, să plasez cum vreau relația dintre Timp și un component al său, să dau prioritate cui am eu chef, după regulile pe care le stabilesc eu. Măcar atâta drept are creatorul. Mai simplu, ca să fiu înțeles : acum, la sonetul 200, am văzut Timpul, cât ar fi el de atotcuprinzător , înghesuindu-se umil la poarta unei ore, așa cum altădată, dacă starea îmi va permite, voi contura și traseul invers ( cel mai bătut dintre ele) de la mic la mare. Sunt un om care pot accepta orice și își poate recunoaște defectele ( nu știu de ce mi s-a părut că ai înțeles acest lucru, din scurta nostră întrevedere de la Brașov ), dar nu cred că ăsta este defectul meu principal. Pe cele adevărate, cu părere de rău, nu le-ai intuit.
Te mai aștept.
Anda - și între prieteni există o ierarhizare. Nu mai spun unde te plasez pe acest șir, că știi foarte bine.
Ion - să fim sănătoși și Timpul blamat de unii ne va găsi împreună și la acel imaginar, dar deloc imposibil, prag semnat cu încă un zero.
Gabi - o altă concluzie pe care ar fi trebuit să o ia alții în calcul. Uneori e nevoie de puțin pentru a obloji o rană.
Mae - fără limite admirația mea. De azi și de ieri.
Ina - o urare și o concluzie onorantă. Și pentru că exiști tu, va trebui să am mereu în vedere conținutul ei.
Dumitru - eștu tu prea bun. Știi că nu e vorba de greutate, ci de calitate.
Paul - vezi ce se întâmplă dacă ai mai puțin timp pentru mine? Lași greutatea pe umerii altora și un gol în suflet.

Mulțumesc tuturor pentru bunăvonță și încurajare.Să ne citim cu bine, cu sănătate, cu bucurii și speranțe.
Cu drag.

 =  ultima precizare
Anais Folenta
[10.Nov.04 17:56]
"Sunt un om care pot accepta orice și își poate recunoaște defectele ( nu știu de ce mi s-a părut că ai înțeles acest lucru, din scurta nostră întrevedere de la Brașov ), dar nu cred că ăsta este defectul meu principal. Pe cele adevărate, cu părere de rău, nu le-ai intuit."
Adrian, pentru tine ca om, tot respectul. Nu inteleg, insa, de ce ai luat-o atat de personal. In definitiv, era vorba despre o poezie, nu despre UN OM! Cu regretul confuziei, ma retrag singura, Alina. Numai bine.

 =  trecand oceanul
petrea stefan
[11.Nov.04 01:26]
desi pe domnisoara nichita victoria m-am suparat putin la o poezie de-a lui almalo, recunosc ca am gresit teribil. si imi cer iertare.
anais, draga mea,
nu sunt in cunostinta de cauza , dar tare ma tem ca nu prea ai incercat ticluirea sonetele. este o munca laborioasa, ce necesita mari resurse si experienta. iar adrian reuseste intr-un mod atat de sublim imbinarea firescului cu toata acea strictete a sonetului incat fiecare dintre ele sunt, pe drept cuvant, o opera de arta. asta in ce priveste forma.
cat despre continut, este sublim , insa daca doresti imagini socante, parerea mea e ca nu vei gasi.
vei gasi insa o profunzime mai greu de sesizat si astfel mai statornica.
draga adrian
cu cel de-al 200-lea sonet inchei un ciclu. la acest adevarat ceas aniversar iti doresc doar atat: sa ramai pe acelasi taram al sublimului, ce de atata timp ni-l oferi.

 =  Stefan
Adrian Munteanu
[11.Nov.04 14:32]
Comentariul acesta este el însuși aproape de sublim și are o energie a generozității și gândului bun care nu poate să nu mă atingă și să nu fie un sprijin.
Mulțumesc pentru încurajare și îndemn. Nu mă las cu una cu două.
Ca o dovadă, îi provoc pe toți cu Sonetul 201 .

 =  Peste câteva minute...
Anda Andrieș
[11.Nov.04 14:56]
Adrian,

Ghicești cine va fi primul cititor al Sonetului 201... ?!


 =  felicitări !
Alina Manole
[11.Nov.04 21:33]
Vin și eu sper că nu foarte târziu cu felicitările pentru cele 200 de Sonete postate pe site și deosebita considerație pentru toată munca ta pentru cultura românească și îndeosebi pentru poezie.ro!

 =  ceva păreri
Virgil Titarenco
[12.Nov.04 07:16]
ok, ok, felicitări felicitări dar hai să revenim la text.
Adrian, tu m-ai rugat cîndva să îmi spun părerea despre sonetele tale, n-am uitat și am să o fac, dar nu acum. Acum am să spun doar două lucruri.
1. textul mi se pare și mie slab și mai ales în comparație cu alte sonete. Primele două strofe chiar mi se par subțiri, scrise în grabă și de un moralism puțin cam simplist. Evident, nu contest că așa a simțit autorul dar nu au srălucirea și consistența altor texte. Ultimele două strofe parcă parcă salvează ceva din sonet.
Am senzația că autorul a investit prea mult în dimensiunea de festivitate a textului și e păcat. Dar să nu se supere, se mai întîmplă și la alții.
2. Steluța lui Liviu, mi se pare realmente un precedent nefericit. Dacă aș fi rău acum aș putea spune că dacă o dădea altul probabil că intervenea Radu Herinean cu minus și o anula pînă la un comentariu justificativ conform regulamentului. Așa însă, cu tot respectul pentru Liviu Nanu și Radu Herinean dar mă tem că e ca în Ferma Animalelor, "Toate animalele sînt egale dar unele sînt mai egale decît altele." Cîndva pentru așa ceva Florin Hălălău primea minus. Puțină obiectivitate nu ne-ar strica.

 =  Alina , Virgil
Adrian Munteanu
[12.Nov.04 09:44]
Alina - mă străduiesc să prelunmgesc imaginea unui moment rotund cât mai mult cu putință, așa că orice alăturare este bine venită.

Virgil - țin să remarc, în sfârșit, accente critice care țin de seriozitatea unui demers reflexiv și nu a unor toane. Nu este rostul meu acela de a demonta sau justifica cine știe ce intenții personale, chipurile nevăzute de către comentator. Sunt de acord că textele au fluctuații de formă, atâta timp cât încă ne mai considerăm membrii regnului uman.
În privința acordării steluțelor, cred că ar trebui să acorzi o mai mare libertate de mișcare fiecărui comentator, pentru că ar fi dramatic să judecăm astfel de produse intelectuale cu un inventar strict de semne estetice, fără a lăsa libertate unei cote minime de considerații subiective, proprii fiecărui cititor. Este ceea ce ne poate individualiza.
Vă mulțumesc pentru bunăvoință și pentru timpul acordat.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0