Comentariile membrilor:

 =  mda
Chakass_Elena
[02.Oct.05 19:06]
adevarat ce spui tu Maria.
doar melodia o retinem si asta pentru ca fiecare dintre noi avem probleme, necazuri...
poate mai mari si mai dureroase decat a celor ce intind mana la colt de strada.
Diferenta este ca noi nu ne strigam durerea pe strazi,poate din mandrie,rusine...
Doar in momentele cu adevarat disperate,omul care poate potoli foamea in orice moment,intinde mana.Un astfel de moment ar fi o boala ingrozitoare se poate trata doar in afara tarii.In fata mortii,a durerii toti intindem mana,diferenta sta in faptul ca nu o facem la colt de strada ci prin intermediul televiziunii.
Spre sfarsit spui "toti suntem egali"
cand eram copil chiar credeam asta,acum insa...
de ce se spune ca omul,dupa deces,poate ajunge in iad daca el este facut dupa chipul si asemanarea Domnului?

la recitire

 =  Và propun un joc, care dintre noi este capabil sà cerseascà
maria-magdalena ZAHNER
[02.Oct.05 19:06]
Elena,
Nu încerc sà fac nici o moralà pe textul nimànui. Dar asi vrea sà propun un exercitiu, un joc , pentru oricare dintre noi aici prezenti si care putem sà ne jucàm cu cuvintele, pentru cà am avut sansa sà le învàtàm.
Sà ne imginàm o zi, în care copiii nostri (existenti sau visati pentru viitor) ar putea fi în situatia de a muri de foame.
O zi în care noi nu am avea nici un mijloc ca sà-i hrànim. Sà ne imaginàm o zi în care din "inàltimea" noastrà de intelectuali, stiind sà scriem si sà citim chiar în mai multe limbi, am fi nevoiti sà cersim, nu lui Dumnezeu, ci semenilor nostri, pentru viata celor dragi.
Este ipostaza în care m-am plasat când am scris "Romica" si în aceastà ipostazà am descoperit respectul pentru cersetori.
Eu nu asi fi capabilà sà fac ca ei, prin însàsi "educatia" mea. Din punct de vedere al umanitàtii si a tuturor povestilor despre maternitate, sunt inferioarà cersetorilor. Vreau sà spun cà "asi face orice pentru copiii mei" are limite inferioare pentru cei care sunt "superiori".
Apreciez textul Mariei, care pare sà spunà, altfel, ceea ce si eu am încercat sà spun. Mag

 =  Multumesc celui care a publicat comentariul meu
maria-magdalena ZAHNER
[06.Oct.04 19:15]
Multumesc celui care a verificat si a editat comentariul meu. Toate comentariile mele nu au au aceeasi soartà

 =  E, ce-i drept, multa tristete in jurul nostru
Mihaela Velea
[26.Oct.04 16:03]
Aveti mare dreptate si ma bucur sa fiu aproape de oameni milostivi. Si mie mi se strange inima cand vad copii dezbracatei,cu urme de lacrimi pe fetisoarele lor murdare,oameni fara maini,fara picioare. Stiu ca multi sunt cuviinciosi; dar mai stiu ca profita de bunatatea celorlalti tare multi sarlatani. Oameni fara valori morale, care se folosesc de pruncii lor sa-si umfle burtile, care se complac in mizerie si care sunt in stare de multe rautati, pentru a obtine ceea ce vor:mancare si bautura.
Un preot mi-a spus ca si milostenia se face cu rost,cu intelepciune.Chiar Iisus ne spune sa nu aruncam margaritare porcilor si tot El ne arata ca trebuie sa fim atenti la suferinta aproapelui nostru.Aproapele nostru este si cel care cerseste. Dar de cate ori nu am trecut oare peste suferinta prietenului nostru, a parintelui sau a copilului pentru ca acestia nu au vrut sa necajeasca pe nimeni? De cate ori nu am aflat prea tarziu de zbuciumul lor pentru a-si indeplini un vis mai presus de o burta plina? Cine sare sa-i ajute pe parintii care muncesc pe unde pot, sa-si tina copiii in scoli, sa-si plateasca darile la timp, parintii cuminti,cuviinciosi si curati?




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !