Comentariile membrilor:

 =  Avem o delta! Cum procedăm?
Marius Matache
[27.Sep.04 15:46]
Și delta unde e? Probabil nu ai vazut-o din cauza stufului.

 =  probabil ca... da
Emilia Constantinescu
[27.Sep.04 16:48]
Marius, cred ca ai putina dreptate...

 =  Ei! Dar noi?
Marius Matache
[28.Sep.04 14:05]
Am fost de 4 ori în viață în Deltă. Niciodată nu m-am săturat. Multi văd Delta de pe canalul Sulina. Delta înseamnă bălțile cu păsări mii și nuferi făclii. Cu pelicanii ce te privesc întrebător. Delta e apusul soarelui pe lacul Furtuna sau Gorgova. Borșul pescăresc, țânțarii de care poți fugi doar sub apă.
Care apă e din ce în ce mai groaznică. Care deltă devine un fel de autostradă pentru turiști. Ne plângem că ne iau ucrainienii apa. Că ne distrug delta.
Ce ne facem cu munții de gunoaie care se adună în urma turiștilor nostri atât de lipsiți de educație. Sau cu apele acide de la Tulcea? sau cu metalele grele cărate de Dunăre?
Cum e cu aruncat piatra?

Plecăciune,
Marius

 =  sunt multe de spus
Emilia Constantinescu
[28.Sep.04 23:51]
Marius, sunt convinsa ca Delta Dunarii este un loc magic. Dar, daca as fi scris despre absolut tot ce am vazut, cred ca depaseam, lejer, 100 de pagini... Poate ar fi trebuit sa-mi concentrez atentia, strict, asupra subiectului.Aici, ai dreptate.
Referitor la intrebarea ta "ce ne facem?", eu personal ma comport civilizat... Vei spune ca nu se face primavara cu o floare. Evident, insa cred ca mai sunt oameni care-mi urmeaza exemplul...
In alta ordine de idei, imaginile care vor intra in emisie vorbesc de la sine. Cu siguranta, sunt mai relevante decat povestirea mea.
Multumesc pentru pareri,
Emilia

 =  Povești la gura sobei
Marius Matache
[29.Sep.04 10:37]
Sărut mâna
Sute de pagini nu pot vorbi despre Deltă. Uneori și imaginile sunt sărace. Trebuie să fii acolo, să îi simți vibrațiile. Oricum, e de remarcat atenția dvs. spre detalii, din acest punct de vedere jos pălăria, aveți un iz de Sadoveanu, cu poveștile lui pescărești. Ar merita ca povestirea să o faceți roman. Subiectul se pretează, iar stilul vă avantajează.
E adevărat, o floare e o frecție la picior de lemn. Dar vorba cântecului "să nu uităm să iubim trandafirii", e nevoie de multe flori. Cineva îmi reprpșa că poeziile mele sunt prea romantice. Trecând peste faptul că erau scrise acum 5-6 ani, când aveam mai puțină minte și mai multă iubire, mă gândesc că uităm să facem și lucruri bune în "goana după aur". Uneori mă gândesc că dacă faci un gest nobil, oricare ar fi el, ceilalți te vor privi cruciș.
Și e dureros că se vorbește așa mult de deltă, care fără îndoială e un loc carismatic, un "mic mare Paradis", și nu și de alte locuri. Păcat că urmărim zilnic ce a făcut Guvernul și mai puțin câți urși sunt monitorizați în Munții Vrancei, câte țestoase au fost reintroduse în Parcul Natural Porțile de Fier, câte păsări au revenit în lunca Prutului pentru cuibărit.
Oricum, felicitări și sper să vă întoarceți în Deltă, sau poate vă invit la Porțile de Fier (un aconto ar fi www.portiledefier.ro) sau la urșii Vrancei (www.carnivoremari.ro). Avem o țară așa frumoasă, păcat că e locuită.

Marius

 =  "mai putina minte si mai multa iubire"
Emilia Constantinescu
[29.Sep.04 19:36]
Marius, am ramas pe ganduri dupa ce ti-am citit comentariul. Intamplator, mi-ai amintit de Portile de Fier. Pentru mine este un loc special... (l-am vizitat impreuna cu parintii, in copilarie,) dar, cred ca m-as intoarce acolo cu placere. De asemenea, am o "slabiciune" pentru Transfagarasan, sau ceea ce a reprezentat el. Incep sa-mi aduc aminte despre locuri prin care am trecut si tentatia de a reveni, de a povesti si altora despre ele... devine din ce in ce mai mare...
Multumesc pentru pareri!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !