Comentariile membrilor:

 =  "când clopotarul se luptă cu sfoara din turn"
Silvia CALOIANU
[05.Sep.04 08:19]
Constat ca ai pus accentul pe sintagma "e ora" (separata de context, cu pauza de vers), ceea ce mie nu imi suna bine, iar poezia mi-a placut mult: cel putin, vad un aer proaspat pe siteul acesta - atat in plan ideatic, cat si in expresiv - lucru imbucurator.
In ultimul tim, tot mai rar gasesc pe poezie.ro un text, pe care sa il citesc cu placere, de la inceput, pana la sfarsit, fara ca acesta sa ma oboseasca....

 =  ca un vaccin contra resemnarii
Anni- Lorei Mainka
[05.Sep.04 14:44]
intr-adevar asa m-au ajuns rindurile tale, drada dna Silvia Caloianu. Demult, din pacate ma paste o resemnare fata de propriile idei sau cam tot ce intreprind...cineva imi spunea acum citiva ani ca ma risipesc fara a tine cont de maluri si ca nu voi forma o delta....era un domn care scoate un ziar "Zodii in Cumpana" - la Freiburg. Evident ca atunci nu l-am inteles...acum, cind ma incumet din nou in Situl vostru (spun asta pentru ca sunt numai de o luna si observ in comentarii si repeziciunea cu care se citesc poeziile celor asa zisi consacrati, realizez din ce in ce mai mult ca e greu sa convingi dupa citeva rinduri) mi-e tare bine sa citesc ca la ora 8.dimineata cineva are chef sa imi transmita citeva ginduri...multzumesc din suflet pentru curaj. De scris am scris-o fara despartiri in jurnalul pe care l-am inceput...voi medita la cele spuse...pe curind.

+ masa lupilor de zi cu zi
Cristiana Miu
[05.Sep.04 14:55]
Imi place curgerea acestei poezii, cu metafore neaglomerate, lasandu-ma sa respir si sa visez intre ele. Masa lupilor nu stiu de ce mi-a amintit iar de cateva imagini vazute la televizor saptamana asta, ultima data cand am avut curajul sa-l deschid. Mi-a amintit cum peste tot se gasesc cativa lupi gata sa se aseze la o masa blestemata si sa se imbuibe cu carnea copiiilor nostri.
As renunta la formularea "furtunile se odihnesc
la mal", mi se pare oarecum tocita, nu stiu, nu mi-a sunta bine acolo. Dar oricum un poem foarte bun, simplu si coplesitor.

 =  furtunile se odihnesc doar pentru o clipa
Anni- Lorei Mainka
[05.Sep.04 15:54]
asa o gindisem, furtunile --- (erau si sunt greutatile care imi cad in "poala" de citiva ani, ma voi gindi la altceva (cind am notat-o in jurnal, nu prea gindeam ,ci simteam intr-un ragaz)) ----se stapineau doar vreme de un sughit. Iti multzumesc Cristiana pentru stelutza....ma face sa respir la finele acestei saptamini indoliate...pe curind.

 =  frumos
Alina Manole
[05.Sep.04 15:59]

Anni, felicitări pentru text, mi-a plăcut mult! Am reținut versurile:

e ora
când clopotarul sună de-ntors
spre lumina din tine...


O mică atenționare, te rog nu scrie cu 'tz' și 'sh', dacă nu ai diacritice, scrii simplu 't' și 's'. Mulțumesc pentru înțelegere.

 =  Anni
Thais Teodorescu
[05.Sep.04 17:14]
mi-am imaginat o gramada si..., am ramas cu "lupii la masa" :)
Tu, hai aici cu noi, e loc pentru toti.

 =  si-i ora tirzie, lupii urla la luna sau la noi din tv
Anni- Lorei Mainka
[06.Sep.04 08:48]
bine ca mi-ai atras atentia, in text am priceput cum se face, dar m-am obisnuit asa si eu....scriind fara sa ma uit pe tastatura ma reobisnuiesc greu, evident voi incerca.
Draga Thais, pacat ca nu am primit invitatia in jur de 19...ca nu mai cautam un turc sa-mi iau o lipie si-o chiftea.....evident ca ma aliniam lupilor daca sunt atit de primitori ....lup incolo lup incoace, saracu animal ce amariti sunt unii prin gradina zoologica... dar ei sigur nu s-ar aseza la masa ca astia "ai nostri"....va multzumesc si poate bem data viitoare o limonada printre pescarusi si albatrosi...

 =  frumos
ioan ravel
[06.Sep.04 08:43]
e ora când lupii
se-ntorc din istorie urlet cu urlet
hăituind zăpezile ce încă n-au nins
străine
îți pune doru-n valiză a mângâiere
și purcede la drum

numai bine! =  .
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
"e ora
străine
să-ți șoptești rugăciunea
să te întorci
dinspre umbrele vieții
întru pulberea valizelor.."

Uite asta parca suna putin prea direct.In rest pot sa zic ca a fost o adevarata placere sa citesc textul.
Mai sus te-ai exprimat un pic prea direct, cam atat.
astept cu interes si alte texte ;-)

 =  sper sa nu ma dea afara din turn
Anni- Lorei Mainka
[02.Oct.05 19:06]
va multumesc la toti cei care ati urmarit "viata" clopotarului si privirea spre lupi....singuratatea noastra aici printre lupi si clopotari nu doar ca e foarte costisitoare ,dar e atit de lipsita de gust, ca fetita mea refuza sa mai deschida conserve....cumplit de direct e sa astepti stiind ca niciunde nu e libertatea....dar va voi mai scrie

 =  nivel
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
felicitari pentru nivel:)
succes in continuare

 =  ce frumos draga ioan ravel
Anni- Lorei Mainka
[11.Sep.04 03:15]
sunt cam inceata de o sapt. si nici nu vad....ce si cum...am mai deschis site-ul in germana, dar uite acum incep sa se stinga luminarile ultimei saptamini....imi plac rindurile tale .....ca si cum le-ai sters de ceata pe ale mele sau eu le-am inecat printre ierburile pline de roua pe ale mele....si cum de te-ai lasat atras la mesele astea?

 =  cum vine asta de la o la 100 .....
Anni- Lorei Mainka
[11.Sep.04 03:19]
si totusi va multumesc pentru aceste aprecieri, chiar daca nu le inteleg....trebuie ,evident, sa ma scuz, nu prea stiu multe despre stele, despre nivel si puncte.....dar acest site imi face bine....si chiar daca va chinui uneori, eu, reusesc in noptile astea cind trebuie sa imi pazesc mama sau fetita sa string foile ravasite pe care pina nu demult notam tot felul....si nu imi dadea nimeni nimic....va multumesc strainilor, si totusi atit de apropiati....se sting luminarile si nu mai e lumina , iar luna s-a aruncat cu capul in jos....pe curind, almalo

 =  cârcotașul de serviciu
Paul Bogdan
[11.Sep.04 07:29]
Interseantă poezia.
Am o întrebare:
Cum este adus din spate adrisantul acestor versuri și de către cine?

 =  lui paul bogdan
Anni- Lorei Mainka
[12.Sep.04 03:16]
la inceput el fusese descris ca "obosit", adica "terminat", resemnat, acea apasare de sus, cind au cazut nu numai un cer peste tine ci mai multe (daca ar exista...dar in suflet cred ca avem de toate )....si dupa ce am intrebat in stinga si in dreapta cum as putea sa-l descriu pe cel care nu numai ca e girbovit de timp si apasat ,dar mai trebuie sa traga si cu ochii la lupi....l-am descris "adus din spate"....poate ai o sintagma mai buna, poate il poti schita ceva mai expresiv ...m-as bucura

 =  expresii
Paul Bogdan
[12.Sep.04 07:18]
"Cârcotașul de serviciu" are și el rolul său, pune întrebări care nu necesită răspuns ci corecturi.
Expresia corectă este: "adus de spate"

la bună citire!

 =  lui Paul Bogdan te cred
Anni- Lorei Mainka
[13.Sep.04 01:01]
sigur: roluri incolo roluri incoace....si chiar crezi ca nu am intrebat tot felul de persoane...eh, precum vezi, nici cuvintele scrise (carti si etc) nici persoane in diverse pozitii...nu au hotarit precum ai facut tu, direct si sigur...efectiv trebuie sa te cred, si totusi ma intreb de ce oare cind eu sustineam adus de spate ei explicau nesfirsit...multumesc

+ când clopotarul se luptă cu sfoara din turn
Neisa Conta
[13.Sep.04 03:39]
Frumoasa poema. Imi place mai ales coordonata metafizica care se intrezareste in background.
"când clopotarul sună de-ntors
spre lumina din tine"

La buna auzire!

 =  la buna re-auzire a dangatului
Anni- Lorei Mainka
[13.Sep.04 16:05]
acum cred ca 12 ore tu imi priveai versurile...nu stiu de ce am obsesia de a ma uita mereu la timp, cu toate ca nu port ceas (in geanta)imi imaginez ca il simt pe cel ce scrie ceva mai bine,daca stiu ora la care a citit ori scris ceva...multumesc de "sedere" in arealul dangatului ....clopotarului care ma obsedeaza si "lupii" care nu se mai satura...pe curind.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !