Comentariile membrilor:

 =  paralele si inegale
Gelu Vlasin
[23.Aug.04 02:16]
cateva metafore interesante salveaza monotonia unui poem altfel bine structurat...

 =  "ca două jumătăți de adevăr"
Silvia CALOIANU
[23.Aug.04 03:21]
Ma intreb de ce ai scris separat " ne rostite"?...Sesizez o usoara schimbare a scrisului tau, nu te-as fi recunoscut. "Paralele si egale",zici...Hmmm...Apropo, undeva, departe in spatii albastre, simetriile cedeaza, stiai? Se presupune ca ar fi fost fatal, sa nu...
Altceva. Nu imi place expresia "valul primului sărut", cred ca e ceva subiectiv. Tu esti mai liric decat mine, eu de exemplu, aveam sa zic "citit in luna", imaginandu-mi mareea...
M-am bucurat sa te vad...revend pe acest site. Urmeaza o prezenta mai activa, nu?

 =  parere
Aleksandar Stoicovici
[23.Aug.04 07:14]
Sunt de parere ca iubirile n-ar trebui masurate, nici macar studiate, ci doar simtite. Presupun ca e vorba de iubiri imposibila aici din moment ce sunt paralele (se repeta prea des iubirile paralele). Incearca sa te feresti de clisee gen "valul primului sărut" pentru ca de obicei cliseele umbresc metaforele bune, care exista si in acest text, fara indoiala.

Poezia te-as sfatui sa o mai slefuiesti pentru ca sunt sigur ca poti mai mult de atat!

Numai bine !

Aleks

 =  la o prima lectura
dana popa
[23.Aug.04 11:36]
Chris..hai sa nu ne mai incredem in zei, destin si iubiri paralele care uneori nu fac decat sa ne coboare picioarele in spini si deziluzii, hai mai bine sa ne construim propriul tarm, propria punte care sa uneasca "paralelele"!

Am remarcat:
'iubirile noastre paralele și egale';
'așezate
în urma ultimei tăceri cu frunțile rezemate una de cealaltă';
'visele dor născându-se unul din celalalt'

Intr-adevar, ar mai trebui inviorata atmosfera in poemul tau!

Te citesc, incepand de..azi! :)
peta.

 =  Iubiri paralele
Adrian Erbiceanu
[23.Aug.04 15:19]
Eu as fi intitulat poezia: "iubiri paralele". Vad, parca, acele intoarceri fugare de cap, cand, pe cealalta parte a drumului trece o faptura, aproape ireala, pe care ai vrea
s-o opresti si sa-i vorbesti dar nu ti se permite. E realul si irealul in acelasi timp.
Privitor la rest, ader la cele spuse de A.Stoicovici

 =  Re: multumesc
Cristian Fara
[28.Aug.04 23:32]
Gerlu Vlasin - multumesc pt comentariu... of, metaforele nu sunt interesante ci groasnice cata vreme n-au fost intelese

Silvia Caloianu - ah, nu sti cat ma onoreaza comentariul tau... ma iarta insa nu e vorba de spatii albastre cu simetri care sa cedeze.... nu pot pentru ca sa definesc io dar acea "exagerare copilaroasa" iubirile paralele si egale voia tocmai sa ascunda "matematicienilor" esenta subtila a fenomenului... era un zid, o baricada care sa ascunda "primul sarut citit" ... asta era expresia valul "primului-sarut-citit" ... despre subiectivism hai sa nu vorbim:) despre comparatii... nici ca mi-as putea permite
M-am bucurat sa te aud... sper sa mai treci peste textele mele.


Aleks - ai dreptate iubirile n-ar trebui masurate... trebuie simtite, da, eu le simteam in acest text "paralele si egale"... nu le-am studiat, nici nu m-am gandit ca asa ceva ar fi sau nu posibil... pur si simplu le simteam "paralele si egale" si asta nu inseamna mai mult! adica nu inseamna nici ca nu se intalnesc, nici ca se vor intalni la infinit. faptul ca "nu se vor intalni la infinit" nu inseamna decat exact ce scrie care va sa zica nu e exclus sa se intalneasca maine... ori iubirile sa fie asa prozaic spus ca sinele de cale ferata "suportul" pe care ruleaza nedefinita fericire comuna... daca una e mai mica ori nu sunt paralele... va deraia trenul:)
nu stiu de ce va legati voi de clisee si de metafore... eu nu-mi "construiesc" textele ele se nasc pur si simplu nu sunt o "tema de casa", pe cuvant:)
multumesc pentru comentariu, m-a bucurat sa il gasesc aici

Dana Popa - multumesc pentru comentariu, ma bucur mult sa aud ca textele mele sunt citite... sunt fericit sa vad in comentariul tau efectul pe care il visam scriind ... "mai bine sa ne construim propriul tarm"

Adrian Erbiceanu - multumesc pentru comentariu, "iubirile paralele" nu sunt numai cele imposibile, sunt si acelea care cum spuneam sustin acelasi "motor" ... generate de aceeasi obsesie a mea... "eu spun cuvintele mele tu auzi cuvintele tale". Aici... e mai greu de explicat era vorba de doua iubiri implinite intr-un singur sarut virtual... dar si in ce priveste textele mele am aceasi obsesie: eu scriu cuvintele mele voi cititi cuvintele voastre... ma bucura insa acest fapt, surprinzator, nu?

inca o data multumesc
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !