Comentariile membrilor:

 =  "va rog sa repetati intrebarea"
Florina - Daniela Bordieanu
[20.Aug.04 14:34]
interesanta conexiunea dintre cele trei carti si recunosc, am aflat lucruri noi.
(doar ca mi-a trebuit sa incep de 3 ori lectura pentru a o termina :) )

d.

 =  parerea mea
serban georgescu
[20.Aug.04 16:58]
Admirabil faptul ca vrei sa continui, dar si mai bine ar fi sa ne faci si pe noi sa intelegem ce vrei sa spui. Care e mesajul tau? Spre ce concluzie tinzi?
Daca tot ce vrei sa ne anunti este ca ai citit cele trei carti, asta e foarte frumos - dar cred ca ar fi fost mai util sa introduci fragmentele care te-au marcat in biblioteca de clasici si apoi sa le citesti si sa le recitesti tu insuti, pana cand o sa ai cu adevarat ceva de spus.

 =  precizare
serban georgescu
[20.Aug.04 17:11]
Din Legenda printului Siddharta nu e nevoie sa introduci nimic, pentru ca textul integral exista deja.

 =  precizarea precizarii...
Marius Buculei
[20.Aug.04 20:00]
Din titlul si mai ales subtitlul "eseului" am precizat ca doresc doar apropierea de un subiect care ma preocupa relativ la atmosfera culturala de moment din Romania (si nu numai), respectiv "conflictul" intre "grupurile de prestigiu" (conf. Sergiu Adam Matei) care reprezinta, in principal, taberele "elitiste" ale Scolii paltinisene (Noica + discipolii) si postmodernismul ca si curent "neo-liberal" in care eu cred ca se circumscrie si aceasta initiativa care cu generozitate ne gazduieste (situl ca si proiect, nu neaparat ca si continut). Deoarece abundenta de ghilimele si citate dese, fac greu de distins umila mea "contributie", totusi va precizez ca am redus cit am putut zeci de pagini de text, dorind doar sa incit la o discutie care sa ma lamureasca pe mine in primul rind. E drept ca, trecind peste spiritul usor malitios al dvs., va dau dreptate ca am abordat foarte de departe aceasta tema, dar sper ca explicatiile de aici sa le aseze pe un fagas "dilematic". In speranta ca voi fi instruit si indrumat de o opinie mult mai competenta, va astept in "gradina potecilor ce se bifurca", deoarece am observat ca ne putem intilni linga acelasi bust (J.L. Borges). Cu stima, un diletant agonizind!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !