Comentariile membrilor:

 =  Oameni buni, cititi si asta ! *
Nacsavi Horia
[30.Jul.04 10:58]
Domnul meu, n-am cuvinte. Sunt uimit si ravasit. Textul tau imi aduce aminte de Love Story, dar versiunea ta imi e mai aproape, mi se pare mai reala, mai cotidiana. ... hmm ... nu-mi gasesc cuvintele ... revin mai tarziu. Iti voi citi de-acum incolo toate textele. Ai toata stima mea !

 =  numai bine
Arghira
[30.Jul.04 16:02]
interesanta proza..si trista inspre final, sper ca mai ai si alte proze:)

+ De citit si recitit!
Maria Prochipiuc
[30.Jul.04 16:36]


Fără cuvinte!

 =  Nici pomeneala!
Cristina Stirbu
[02.Oct.05 19:06]
Îmi pare rău dacă dezamăgesc pe cineva, dar mie această proză nu mi se pare atât de deosebită pe cât spun cei care și-au lăsat amprentele pe-aici și și-au exprimat entuziasmul. Am citit multă literatură la viața mea, multe proze impresionante, demne de steluțe... dar aceasta nu se numără printre ele. Nici ca stil, care e foarte simplist și nici ca subiect. Probabil n-ați văzut asta deoarece complăcerea în suferință și lacrimile smulse de o situație ce poate apărea în viață, v-au întunecat mințile.
You're damn right că aduce a Love Story: boală incurabilă, până și numele personajului: Rian ... doh! Rian O'Neil! Proza a fost scrisă exact cu intenția asta: remake la Love Story, pe fundal dă București. Mă întreb: coloana sonoră e cu manele? A, stai... da, e cu ABBA! De obicei asta poartă un nume: plagiere. Parcă se pedepsea așa ceva pe site, nu se lăuda.
Lăsând răutățile la o parte, sunt de părere că această situație ce, repet, apare deseori în viață, trebuie tratată cu ceea ce se numește "tristețe luminată", altfel ea devine distrucitivă atât pentru ce-l ce-o scrie, cât și pentru cei ce-o citesc. Dacă în ea nu se simte acceptarea oricărei situații, fie ea și una dureroasă, ca pierderea unui om drag (și credeți-mă că știu ce înseamnă asta), atunci proza contravine legilor naturii și nu poate fi o capodoperă. Poate e mai greu de înțeles, dar asta e ceea ce am avut de spus.
Cu drag.

 =  De citit!
Anda Andries
[30.Jul.04 19:29]
Agatia n-a plecat. Ea va trãi vesnic în ploaia ta de cuvinte!


 =  doar un mic semn si.......TAC
Chakass_Elena
[02.Oct.05 19:06]
nu stiu ce ar putea spune cineva citind aceasta sensibila poveste de dragoste

TAC

 =  Nu se prea lipeste
Pajak Katarzyna Anna
[02.Oct.05 19:06]
Tind sa fiu de aceeasi parere cu Crisitna Stirbu. Am citit textul si speram ca la un momentdat sa schimbi ceva, sa mai improspatezi ritmul. Sincer, povestea nu m-a impresionat, ba mai mult am avut senzatia ca degust ceva exagerat de dulce, cu linii naive si prea putin surprinzatoare. Sensibilitatea textului a fost creionata cu un fard prea tare si astfel si-a pierdut o mare parte din esenta, iar personajele mi-au parut transparente.

 =  Dar e scrisã fluent
Anda Andries
[31.Jul.04 00:55]
Eu cred ca de fapt autorul ne sugereaza ca se vrea o alta Love Story ... pe fundal de Bucuresti. Numele personajului masculin spune destul de mult, nu?

 =  Domnul Horia,
Maduta Florin
[02.Aug.04 05:09]
dumneavoastra va bateti joc de mine?! Imi aruncati asa, din goana calului, un "Esti copil!" care sa-mi sugereze o misterisoasa maturitate literara pentru ca astfel sa vizitez ceea ce recomandati dumneavoastra. Si uite asa ajung eu sub textul acesta care va place atit. Nu e nici macar copilaresc, e infantil!
Versiunea vi se pare reala?! Cotidiana?! Dar in ce realitate traiti dumneavaostra, in ce cotidian? "Love story", asta e reperul dumneavoastra?! In cazul acesta n-am decit sa va rog sa nu va mai bagati nasul unde fierbe oala, scutiti-ma de observatiile dumneavoastra precoce.

 =  Plagierea asta!
Radu Lupu
[03.Aug.04 14:21]



Dragă Cristina S. Pe mine nu m-ai dezamăgit.
„Love Story” ? Las-o-n colo! Am văzut și eu filmulețul ăsta siropos de vreo două ori, încă. Dar l-am uitat, cam repede. Frumușel și simplu, doar atât. Dacă vei citi Ionel Teodoreanu, ai să găsești aceeași temă în romanul „ Loreley” , pe care l-a scris înaintea apariției filmului sus numit. Și atunci? Care a plagiat? Scriitorul sau producătorul american?
Tema o poți găsi și-n poezie. M. Eminescu – „ Mortua Est”.
Dar nu te supăra prea tare, cu siguranță, Eminescu a văzut și el filmul.
Și încă ceva, dacă ție îți plac manelele, să știi că nu toți le agrează.
Poate textul nu-i scris bine și de aceasta te poți lega. Nu pot să-i mulțumesc pe toți.
Fiecare analizează un text după propiile criterii, dacă nu-ți merge la suflet, e normal să arunci cu piatra. E și cel mai ușor lucru pe care-l poți face.
Însă celor ce nu și-au pierdut timpul zadarnic citind „ opera” de mai sus, le rămân îndatorat pentru încurajări și pentru cuvintele lor frumoase.
Dealtfel, mulțumesc și celor care mi-au fost contra. Un scriitor care nu are și astfel de critici, nu poate fi un scriitor.

L. Radu

P.S. Zău dacă îmi mai aminteam că Rian O’Neil e numele personajului masculin din film. Ai putea să mi-l spui și pe al personajului feminin? Aș putea s-o păstrez pe Agatia pentru o viitoare „plagiere”.





Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !