Comentariile membrilor:

+ limba cuvintelor
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
lalele, bujori, albastrele, crini, pasari vii, pasari moarte, tiganci, femei geloase, nunti, perle, cascade, pietre pretioase, capat de pamant...si peste toate lipsa, limba cuvintelor.
-trairi incatusate ale absolutului, stari difuze, un fel de sondare pana in zonele cele mai adanci ale subconstientului.
-percep aici o maniera proustiana a fluxului memoriei, constiinta selectionand numai acele fapte care vor duce la optiunea finala.
-un limbaj remarcabil prin imagini de parca afectul si intelectul sunt intr-o lupta permanenta.
frumos, Ioana!

 =  revin
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
n-am rezistat. ti-am citit-o cu voce tare iar "barbatii" casei ascultau vrajiti:)
inca o data, felicitari

+ ce uneori suntem
Florian Silisteanu
[16.May.04 18:47]
Ar trebui sa se nunteasca tot mai mult prin cuvinte...Greu a fost inceputul...Barbatii casei au ascultat iar cel puternic dintr/o primavara vara se hotari sa spuna despre poemul acesta ca despre cea mai frumoasa femeie/pamint Citind acest poem oamenii nu or sa mai zboare pina cind nu or sa invete limba pasarilor ce uneori noi suntem

 =  Imagini, succesiuni, cascade de ...frumos
Ionescu Ovidiu
[02.Oct.05 19:06]
"o femeie geloasă
tu crezi că ea nu știe cine i-a furat aurul, perlele, șiragurile de pietre prețioase
nu vezi cum se aruncă în prăpăstii de ciudă
cascadele
pământul e o femeie tânără încă, nu vezi ce lungi i-au crescut pădurile..."
Excelent Ioana, iarta-ma ca am decupat acest fragment insa e atat de plastic, furia zeitei exprimata in adevar si frumos, padurile si apele, viata, un spectacol cosmogonic, totul e viu iar tu, o cutie de rezonanta a viului. Pamantul e o femeie, cum sa nu, ce arhetip al fertilitatii, il gasim in multe mitologii si colturi ale pyche. Succesiunea de imagini e impresionanta, adevarata sinestezie. Ma trezesc zambind, si poezia ta e o femeie ...exuberanta, frumoasa, ...
Succes, mai vin pe aici.

 =  inceput de scrisoare
serban georgescu
[17.May.04 13:04]
Draga  (Geea),

Nu pricep deslusit unde sfarsesti tu si unde incepe Pamantul.

Totusi sunt sigur ca ne-am intalnit ... si asta dintr-un motiv foarte simplu: intr-o zi am vazut un copil pe bicicleta, in viteza smulgand o floare din galeata unei florarese obosite; "Fir-ai al dracului de nebun, adu floarea inapoi!" s-a auzit racnetul in urma lui; copilul speriat intoarce capul, ezita, rade tamp, cade, se raneste.

Nimeni nu intelege nimic.

Strada isi continua murmurul monoton.Cu prietenie
...

+ deosebit
Cosmin Dodoc
[17.May.04 16:10]
obiceiul acesta cu galetile pline cu flori asezate in mijlocul drumului in calea mirilor se pastreaza si pe la mine prin zarnesti sau cel putin se pastra ca e ceva timp de cand n-am mai prins eu vreo nunta pe acolo. ai surprins o atmosfera deosebita si poate ca sunt subiectiv pentru ca mi-a adus aminte de anii copilariei in care alergam ca nebunii inaintea alaiului ca sa deranjam galetile si sa furam florile. clipe frumoase. multumesc. o poezie deosebita.

cosmin

 =  Crinii ucid ...niciodata
Daniel Dinescu
[18.May.04 02:26]
Poezie frumoasa, dar, parca, lungita prea mult si banalizata prin sfarsit, zic eu. Asta nu inseamna ca nu m-ai fermecat cu acel "Niciodata crinii ucid..."!!! Si altele, si altele... :)
Cu drag,

 =  Nichita si voiMultumesc pentru aprecieri, mai rare la mine in ultima vreme.
Nuntasilor "de semne", va doresc multa fericire, vreau sa stiti ca, in felul meu, voi fi alaturi de voi.

 =  Ludic-diafan
Alexandra Mihalcea
[02.Oct.05 19:06]
Din punctul meu de vedere, aici există un contrast intre ludic și diafan, rezultatul fiind un text puternic, cu imagini de cele mai multe ori surprinzătoare. Aproape că nu-ți vine să crezi că mai sunt oameni interesați de emoția estetică.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !