Comentariile membrilor:

 =  mi-ai trezit amintiri
Cristina Trușcă
[24.Apr.04 11:31]
Separat de DoDu, poate ca ocolul prin Tara Hategului nu a fost chiar degeaba...sper ca v-ati minunat de frumusetile acelei zone pe care am vizitat-o si eu acum...hehe...15 ani...Intr-adevar e drumul destul de greu, mai ales de la Vidra la Voineasa...

 =  Pan cautandu-l cu reflectorul pe DoDu la scena deschisa
Calimero
[24.Apr.04 15:23]
Frumos gestul tau, Pane, de a traversa tara si de a te bucura impreuna cu un prieten poezist.

Ai dreptate cand zici "Am tot așteptat recenziile cărții lui DoDu dar se pare că scriitorii noștri încă mai lucrează". Le-a dat de furca Dodu. Speram sa apara si ale relatari, nu ?

Permite-mi sa subliniez din Jurnalul tau foarte bine scris incercarea de a descifra autorul unei carti care sunt sigur ca va avea succes:

"Sarcasmul-tălâmb și auto-ironia de care este capabil Costel Baboș sunt în mâna sa instrumentele cu care reușește atât de firav să-și ascundă sensibilitatea interioară, melancolia, durerea pricinuită de absența îndelungată din țară. DoDu este un copil singur ce se zbate agonizând în pieptul maestrului Costel Baboș care, cu mai mulți mușchi după „20 de ani”, cum spune dânsul, și de peste ocean, pare că-și reglează conturile acumulate în copilărie."

Ghiocel/Calimero

+ un cuvant despre cartea lui Babos
Anca Anghel Novac
[24.Apr.04 17:14]
Un gest deosebit acest jurnal al tau Pan. Ma bucur ca cineva s-a indurat sa scrie despre evenimentul lansarii cartii lui Costel.
Adevarata prietenie se poate citi din asemenea gesturi, care nu se uita.

Cu multa stima.

+ DoDul nostru
Adina Ungur
[24.Apr.04 18:10]
Si eu asteptam o puzderie de impresii cu privire la eveniment, ma bucur, Paul, ca ai scris, am citit si impresiile lui Lucian Preda si astept in continuare jurnalul anuntat de Nichita Victoria si Liviu Nanu.
Ceea ce ma bucura in plus e faptul ca felul in care il "vezi" pe DoDu e apropiat de optica mea - e si normal, doar aici s-a nascut printre noi, il stim atat de bine din parerile lui si-l indragim deopotriva, asa incat, orice incercare de a povesti despre el, va fi poate - indreptatit - subiectiva.
De citit am citit mai intai de pe site, integral, in decurs de doi ani si mai bine, tot ceea ce a postat autorul, implicit si comentariile si scrierile lui DoDu. Apoi am citit volumul in manuscris si acum, cartea, asadar, cel putin trei lecturi integrale si desigur, il mai citeam si pe sarite. De ce? Pentru ca imi place! - si nu mai motivez.

In ceea ce ma priveste treburile stau cam asa: ieri am trimis recenzia pentru rubrica mea din revista craioveana online "Argos". Azi am trimis-o autorului. Numarul 6 al revistei apare in zilele acestea. Imediat ce apare in revista, o voi posta in site (recenzia). Asadar, din partea mea, relativ la eveniment, exista o recenzie care va aparea pe site in doua-trei zile. Despre celelalte, si anume impresii de la lansare ii las pe ceilalti sa scrie.
Si pentru curiosi, personal marturisesc ca m-am simtit foarte bine!
Felicitari Costel Babos, si Paul Bogdan pentru ganduri!

Cu prietenie, Adina Ungur





+ terapie
Liviu Nanu
[24.Apr.04 19:09]
Am terminat de citit (recitit) cartea lui Costel. Dar nu intenționez să fac o recenzie, o vor face alții mai bine, sunt sigur. Nu pot decât să vă mărturisesc sincer că am râs cât pentru un an, mi-am încărcat bateriile cum s-ar zice. Despre lansare? O sală plină, neîncăpătoare. Cei care au luat cuvântul probabil că nu citiseră, de cele mai multe ori au fost pe alături, explicabil de altfel. Bineînțeles că noi, poeziștii vom fi subiectivi, cartea lui Costel/DoDu s-a „copt” sub ochii noștri, ne privește direct. În foarte puține cuvinte am încercat să explic fenomenul, dar cui? Noi, cei aproape jumătate din public ȘTIAM, eram într-un fel „complici” de suflet ai autorului, ne regăseam în povestirile lui pline de haz și învățăminte. Nu știu cum va fi ea receptată de către cititorii care nu au tangență cu internetul, mai precis cu fenomenul poezie.ro, am dat-o spre lectură unor confrați și aștept reacții. Mie însă îmi va încălzi spiritul în zilele sau nopțile în care voi fi bântuit de nostalgii și/sau eventuale depresii. Cartea lui Costel are calități terapeutice, râsul vindecă și îngrașă (dacă mai iau două kilograme, tu vei fi de vină Costele). Intenționam să-mi intitulez următoarea carte ceva cu „terapia…”. După ce am citit cartea lui Costel, am renunțat.
Pan a reușit în cîteva inspirate cuvinte să-l „descifreze” pe DoDu așa că personal, îi mulțumesc pentru aceste gânduri. Am realizat (pentru a câte oară) că, în ciuda unor orgolii, păreri divergente sau atitudini pseudobelicoase, formăm o comunitate, un club dacă vreți, din ce în ce mai select și serios.

 =  parerea mea despre cartea lui Dodu
liviu dascalu
[24.Apr.04 19:25]
Cartea lui Costel mi se pare mai degraba un rateu. Comentariile lui Dodu sunt delicioase, de fiecare data, dar citite in contextul in care au fost scrise. Diferenta dintre text si pretext, felul in care vocea lui Dodu se detaseaza de fundalul altor comentarii, aceste lucruri nu sunt elemente de ignorat.
Intr-adevar, de multe ori acele "pastile" de Dodu nu aveau mai nimic de a face cu textul la subsolul caruia apareau. E motivul, probabil, pentru care Costel a crezut ca pot alcatui, impreuna, o carte. Dar o carte de literatura nu se face din texte atat de eterogene, ci din texte legate impreuna de un proiect. Nu e ca o colectie de eseuri, sau de comentarii critice, genuri care pretind autonomia fiecarui text. Fragmentele lui Dodu sunt niste ca niste petarde care provoaca, la un moment dat, stupoare; volumul, in sine, e o colectie de petarde deja explodate.
In particular, ma deranjeaza aritmetica caftelilor pe care le-a primit Dodu: mereu, mereu, cate un sut in fund, si altul, si altul. Cand venea Dodu cu "obsesia" lui, pe la cate o poezie, nu avea cum sa plictiseasca: in Textul poezie.ro, personajul Dodu putea sa traiasca si el, cu obsesia lui. Dar intr-o relatare continua a acesteia impresia e de pick-up blocat pe un fragment de melodie. Probabil ca in volumul urmator Costel va reusi sa exploateze altfel aceasta sursa epica.
"Insatisfactia" pe care ti-o poate provoca lectura "Problemelor barbatesti", de care a vorbit Eugen Dorcescu, satietatea de acelasi gen de umor, nu m-a facut sa cad in consideratii metafizice, ca pe distinsul critic (?!). Motivele ei sunt de alta natura, pur estetica.
Dodu trebuie sa traiasca in mediul lui natural: site-ul www.poezie.ro. Asta e parerea mea. E un personaj care nu poate trai fara alte personaje. Nu putem sa-l bagam intr-o carte si sa-l lasam sigur, acolo.

 =  Dodu in Romania!
sanda deme
[24.Apr.04 21:54]
As spune ca Probleme Barbatesti este o carte scrisa cu modestie si fara pretentii din partea autorului," carte de buzunar" menita sa fie citita sau nu,asta ramane la latitudinea cititorului, indiferent daca face parte din poezie. ro.
A nu se confunda modestia cu lipsa de talent, cartea e exceptionala la capitolul originalitate in exprimare, este o carte care exprima ganduri, transmite stari emotionale si straluceste printr-un umor greu de incadrat, uneori ironia se amesteca cu nostalgia, cu dorul de tara, uneori cu dispretul fata de situatii si personaje. Totusi , eu cred ca pastreaza un fir care leaga totul, energia si vitalitatea autorului.
Cartea este posibilitatea satisfactiei dorintei reale a lui Costel, procesul lui de gandire se aplica lumii exterioare.
El nu judeca, el expune situatii, le prezinta intr-o maniera care daca ar supara pe cineva, ar viza absurdul.
Am citit cartea cu multa placere si ma bucur ca l-am cunoscut live pe Costel.
Ma bucur ca poezie. ro este deja un club select, ma bucur ca nu suntem numai nick-uri pe site si senzatia de caldura psihica pe care mi-a dat-o intalnirea de la Timisoara nu pot s-o uit.
am sa revin cu un comentariu asupra cartii, dar nu sunt in specialitate!
Felicitari Costel
Sanda

 =  in asteptare
DUTU SILVIA
[25.Apr.04 14:01]
ma bucur ca exista astfel de legaturi ce se stabilesc intre recenta carte lansata si persoane aflate pe acest site. reusesc astfel sa incheg o legatura la forma generala, sa-mi dau seama de mine si de ceilalti in contextul "problemelor barbatesti".
interesanta relatare, mai interesant e faptul ca a trezit dorinta ca aceasta sa fie in forma de precedent. sper sa mai existe si altele privite din unghiuri diferite...

+ o vorba

La ora la care se incheie probabil cenaclul agonia.ro din Bucuresti, m-am gandit sa las o vorba pentru Costel. Am citit o mare parte din prozele sale incluse in volumul "Probleme barbatesti" in timpul orelor de romana si franceza, materii pe care le predau intr-un liceu de baieti. Am fost speriata la inceput, nu stiam cum vor recepta, dar curiozitatea mea s-a dovedit mai puternica. Copiii s-au amuzat, intr-adevar. Vorba vine copii, sunt barbati in miniatura acum, de 18 si 19 ani. S-au amuzat mai ales cei care au facut lectura fragmentelor, care au avut textul in fata si, nu de putine ori, nevoie de momente de respiro, pentru a reveni la o mina serioasa. De regula, spre finalul povestirilor unde delirul verbal, se stie pentru cine a citit, atinge culmea. Pe scurt, experimentul a avut succes, cu toata abaterea de la programa, ca bune mai sunt si abaterile astea, cum ar spune autorul. Drept pentru care ii multumesc indoit, o data pentru o lectura gustoasa, cu iz de copilarie, si apoi pentru ca am gasit o metoda de a reorienta atentia elevilor mei catre literatura, dupa doua saptamani de vacanta.

 =  Deci este o carte, care o recomand călduros.
Adrian Firica
[26.Apr.04 09:48]
Am împrumutat cartea lui DoDu de la Bogdan și m-am apucat de citit joi, săptămâna trecută. Am citit ca-am citit și m-a apucat vinerea. Nația dormea pregătindu-se de "uikhiend" - cred că așa se ortografiază barbarismul ăsta de import - și nici nu știa că în mare secret DoDu ne băgase în nato. Ce mai, citeam documente ultrasecrete, unde scria negru pe alb că DoDu a intrat în Europa, precum David în aia pe care a urcat-o pe acoperișul casei ca să vadă toată lumea și să știe că e aleasa lui și că avea să se nască până la urmă și Solomon, înțeleptul înțelepților.
DoDu știe lucrurile astea de când era mic și povestește cu lux de amămunte cum s-a maturizat și a devenit bărbat.
Duminică dimineața Adriana a început să recite din cartea lui DoDu și a ținut-o așa până a terminat-o, apoi mi-a întins chestionarul pentru integrarea europeană, iar eu am bifat fără ezitare în căsuța aceea une scria genul bărbătesc, zicând: la dracu cu mofturile și acuzele lor de misoginism, eu merg pe mâna lui DoDu.
După aia m-am dus la cenaclu voind să citesc toată cartea lui Dodu, însă Radu a spus că sunt cam tralala și m-a satirizat în public, după care a spus că din punctul lui de vedere pot să și emigrez că nu mi se va schimba caracterul, cum nici lui DoDu nu i s-a schimbat, care are el un caracter cam satiric, dar foarte acid și uneori chiar foarte reconfortant.
În restul timpului se pare că DoDu are preocupări cât se poate de bărbătești și este curtenitor cu ele - cu femeile.
Deci aceasta este o carte care nu poate să facă rău cuiva, iar eu o recomand călduros.

 =  parere
Arghira
[26.Apr.04 11:41]
Mi-a adus si mie Adina cartea lui Costel, sunt f. bucuroasa, am citit-o intr-o noapte, ma destinsesem..mi-a placut. Regret ca nu am venit..

 =  carte de vânzare!
Paul Bogdan
[15.May.04 22:23]
Mi-au sosit de la editorul din Timișoara câteva cărți cu "Probleme bărbătești", cine dorește, la mine le găsește!
...ieftin ca braga: 100.000/buc.


 =  emoții
Diana Iepure
[15.Jun.04 11:16]
Mi-a împrumutat a-nimănui cartea lui Costel. Pe mine însă nu m-au amuzat cele citite. Eu am plâns. Nu că n-aș avea simțul umorului dezvoltat, dar chiar nu mi-a venit a râde...
Pe vremea când învățam eu la școală, aveam un curs interesant. Se numea "Etica și psihologia vieții familiare". Pe lângă lecțiile de literatură, cartea lui Costel ar putea fi discutată și la un astfel de curs...Părerea mea.

P.S. Pan, V&V îți cer o carte. Poate o aduci mâine, dacă vii la Ghiocel.

 =  Diana
Paul Bogdan
[15.Jun.04 13:18]
Ce, care... Ghiocel??? Habar n-am de nimic! daca-i pe invitatii... n-am primit una iar daca-i pe anunt... l-am scapat. Imi poti da informatiile necesare?

 =  Prima pagină
Florin Hălălău
[15.Jun.04 13:33]
Vezi chiar prima pagină a site-ului. Mîine la ora 16 la casa Universitarilor.

 =  link
Diana Iepure
[15.Jun.04 13:40]
Mai e și invitația lui Ghiocel:Șhttp://www.poezie.ro/index.php/screenplay/76246/index.html

 =  Solutie
DoDu
[18.Sep.04 01:52]
Draga Pane,

nu stiu de unde si pana unde am eu ideea asta fixa ca te cunosc. Sau poate e o nalucire de-a mea. Poate ne-am intalnit cu vreo ocazie, sper ca nu m-ai pupat, ca mie nu-mi place sa fiu pupat de baieti, mai bine de fete. Dar nu de toate, ca unele sunt zabaloase rau, la ele pupatul e ca si mancatul, nu stiu cine a spus-o, poate ca Pavlov. Eu m-am intalnit odata cu Pavlov, sau poate numai cu un caine de-a lui, cum m-a vazut cum a salivat cum am tulit-o si eu scaparand scantei din plachiuri.

Draga Pane,
nu te supara ca reactinoez atat de tarziu, dar am vrut sa fiu sigur ca o sa am ultimul cuvant iar acum sunt chiar in graba, am auzit ca voi fi desfintat prin persecutie asa ca ma pregatesc de inmormantare. A zis cineva “huou cuclonele!”, nu stiu daca sunt si eu cuclona dar cred ca sunt ca asa scrie pe o lista neagra. Vroiam sa-ti multumesc mai mult, pentru jurnalul matale care mie mi s-a parut captivant si cam atragator din cauza ca e vorba de mine. Te rog sa nu-mi raspunzi, sa nu creada lumea ca te-ai tacanit si-ai inceput sa vorbesti cuclonele.
Si nici nu stiu cum sa-ti multumesc, daca vrei iti dau o bere.
Si nu stiu cum sa multumesc nici comentatorilor tai ca asta ar insemna sa-mi multumesc si mie. Cred ca pana la urma am sa ma gandesc la o solutie

 =  punct!
Paul Bogdan
[18.Sep.04 11:17]
Ba te-am pupat, nu pe bot ce-i drept, și sunt ceea ce mă pot crede și alții nu că te-aș fi pupat așa imaginar cum ești ci pentru că te încăpățânezi a fi clonat.
Și mie îmi place să am ultimul cuvânt de aceea am răspuns încercării tale de a fi ultimul ceea ce nu se va întâmpla deoarece am să opresc comentariile sub acest text :D
Vreau să spun că am avut și eu câteva clone, vreo 6 la număr, pe care le-am sinucis pe rând cu excepția ultimei care mi-a sucombat din cauză de schimbare a politicii (uups, să fiu atent că politica aduce cu sine -20, vorba aia, nivelul olandez) site-ului care poate fi schimbată oricum și are dreptate să se schimbe deoarece este un site privat din care poți ieși când vrei sau mai bine zic când nu prea vrei.
Așa că m-am hotărât să-mi salvez poeziile ultimei clone și să le pun sub Pan care, în paranteze fie spus... și el este o invenție, și care mi-a fost surpriza??? M-a atacat unul Griblură sau Bordură sau numai știu cum pe care eu tot clonă îl bănuiesc a fi.
Astea fiind spuse închei definitiv acest text muțindu-l la subsol.

clonați din toate țările, uniți-vă!




Autorul acestui text nu mai acceptă comentarii la acest text
(sau şirul de comentarii a fost oprit de un editor)



Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0