Comentariile membrilor:

 =  trist
alexandra schiopu mihaela
[24.Mar.04 13:44]
frumos text.... foarte trist dar realist

+ gabriel
Eugen Suman
[24.Mar.04 15:08]
ei bine gabriel tin sa-ti spun ca m-ai surprins, aproape ca m-ai speriat cu textul acesta. n-am mai vazut de mult timp o trecere atat de brusca de la un text foarte slab (acela cu lupi) la o poezie actuala atat de buna. Sper ca nu e doar un text scris la intamplare, ceva de genul "fie ce-o fi". Oricum ar fi daca e sa pic in vreo capcana abil intinsa atunci imi asum acest risc.

remarc in mod special strofa a doua in totalitatea ei strofa (auto)ironica la adresa intertextualismului si spun auto fiindca poemul tau e "intertextual" cu o anumita discutie. am, cum s-ar spune, mai multe date decat cititorul ocazional in interpretarea poeziei tale.
m-a deranjat versul "-vorba lui Geana, intre noi fie vorba-" care, dupa parerea mea n-ar avea ce cauta aici.
ultima strofa e o provocare subtila adresata stim noi cui ...
per total un text extrem de interesant si in acelasi timp o replica inteligenta si maiestrit construita. felicitari.

 =  vorba lui geana ( ptr oigen)
pusca ioan gabriel
[24.Mar.04 15:36]
Versul cu geana are rost si in locul in care este si in forma -mai ales in forma- in care este. Trecerea brusca de la un text slab la un text bun (parerea ta!) o inteleg ca pe un compliment si iti multumesc pentru el ca si pentru steluta :) .Iar despre faptul ca ai mai multe atuuri decat un cititor ocazional este foarte adevarat pentru ca iti este dedicat textul. Poezia actuala, pe care se pare o pretuiesti, este caracterizata in penultimul vers..:). Parerea mea.:)Ma bucur ca am reusit sa punem lucrurile la locul lor si sper sa mai avem ocazii de acest gen. Eu sunt un duelgiu patentat. Sa ne dea Dumnezeu har la toti. Si nu "de unica folosinta" (vorba lui Geana).

 =  alexandra
pusca ioan gabriel
[24.Mar.04 15:44]
multumesc Alexandra nu este trist, este doar o reactie chimica a simturilor :))

 =  gabriel
Eugen Suman
[24.Mar.04 15:47]
bine moncher, lasam "en-garde-ul" pe altadata, da' oricum e tare textul asta.

 =  en-garde
pusca ioan gabriel
[24.Mar.04 16:09]
stai sa-l vezi cand o sa-i pun diacritice ,lool.

+ când ne îmbrăcăm cu idei
Adrian Firica
[24.Mar.04 16:22]
Da,
uneori așa se-ntâmplă, cuvintele nu mai au virtutea sensului, le atârnăm pur și simplu, rămânând să le dăm alte întrebuințări ... mai târziu, ori niciodată.

Mai bine ne șade când ne îmbrăcăm cu idei.

 =  adrian_nairda
pusca ioan gabriel
[24.Mar.04 17:39]
Ca intotdeauna Adrian, vizitele tale pe paginile in care ne hranim cuvintele cu intelesuri, este o desfatare, un deliciu spiritual. Si tot ca intotdeauna ne arati campul cu iarba grasa unde - daca am fi mai cumpatati si mai grijulii, mai indragostiti de cuvintele noastre- am putea 'petrece' frumos si bland. Dar cine ar mai calca in starchini atunci?
Multumesc pentru vizita!

 =  despre cuvinte
Monica Ioana Bălan
[24.Mar.04 18:00]
wow, lupisor, daca imi permiti sa spun asta...
poezia ta m-a facut sa inteleg de ce nu mai cred in cuvinte... si de ce nu-mi place cafeaua...
pacat ca mai am nevoie de cuvinte...


 =  monica versus cafea
pusca ioan gabriel
[24.Mar.04 19:04]
Si cand te gandesti ca unii spuneau ca doar limbajul articulat si celelalate lucruri/reactii pe care le implica ne deosebesc de alte forme de viata...Se pare ca mai este si cafeaua si tigarile si nevoia de intelesuri ..::))

 =  mda...
Monica Ioana Bălan
[24.Mar.04 19:15]
hm... stiu si eu... din punct de vedere anatomic, ne animale ne desparte faptul ca avem niste oase, organe specializate si alte chestii de genul asta... in final, tot hipotalamusul coordoneaza emotiile unui organism uman
altfel nu stiu... poate nu neaparat nevoia de intelesuri, cat dorinta de a cultiva anumite motive care sa ne ajute sa trecem relativ usor de la o zi la alta si asa mai departe... anii trec oricum, conteaza doar ce lasa in urma...

ps: am uitat sa-ti spun ca mi-a parut bine sa te regasesc :)

 =  Melina - Ina -Zana :)
pusca ioan gabriel
[24.Mar.04 20:01]
Melina-Ina-Lina, acum vreo 10 000 de ani cand oamenii vanau, de ce vanau? Din dorinta? Nu ! Din Nevoie! De ce cultivau grau,orz, orez ,porumb? Din Dorinta? Nu! Din nevoie! Asa cum nevoia fizica de hrana te trimite zilnic la vanatoare - si serviciul este tot o vanatoare- sau la muncit campul, tot la fel NEVOIA asta nesatioasa de nou, nevoia de complex, nevoia de lupta te trimite dupa intelesuri noi. Noi , oamenii am ramas cu un 'handicap' (benefic) dupa ce am trecut la o forma superioara de organizare: nevoia de lupta, de competitie. Selectia naturala isi urmeaza cursul: uneori in rau -vezi razboaie , maceluri, atentate, crime, droguri- alteori in bine vezi 'celula de baza a societatii' si subtituientele ei,vezi poezie.ro, rasaritul soarelui sau 'dalta' pictorului. Nu incercam sa trecem usor de la o zi la alta. Vrem sa trecem Victoriosi de la o zi la alta!!! si uneori e rau dar alteori este bine...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !