Comentariile membrilor:

 =  asa da eseu!
zabet mihai
[14.Mar.04 21:19]
Acest eseu important, scris de o persoana importanta careia i s-a acrit sa mai scrie eseuri, e o dovada de cinism mascat!
De ce sustin acest lucru? Pentru ca are tupeul sa loveasca in niste oameni care nu are nimic in comun.Nici macar statutul de scriitor.
Acest mare eseist era bine sa isi desfasoare activitatea artist literara pe vremea "Saptamanii" lui Barbu si Vadim in anii '80 ,care sunt convins ca ar fi apreciat foarte mult talentele domniei sale in lupta cu dusmanii de clasa Havel, Monica Lovinescu etc...
Cred ca numai in comentariile lui Barbu am mai auzit o astfel de caracterizare facuta Monicai Lovinescu.
Dar ce sa faci? Mai exista si astfel de artisti.Maturi si plini de patos revolutionar,care in loc de icoana de deasupra capului la pat au un afis cu Ana Pauker in plina lupta impotriva imperialismului putred.

 =  Chiar ai părerile tale personale ?
Eugen Galateanu
[15.Mar.04 00:33]
Dragă Mihai,
Eseul nu e important și eu nu sunt o persoană importantă. Un cinic, da.Și pardon- cred că Barbu e scriitor. Iar Monicii- tu chiar crezi că sunt scriitori. Și chiar ai părerea ta proprie ? Și poți să ți-o justifici fără să apelezi la citate din opere dubioase ? Și nu te ascunzi nici în spatele lui Havel și nici în spatele cărții negre ?

 =  da! chiar am parerile mele personale
zabet mihai
[17.Mar.04 10:04]
Draga Eugen,
Nu ma ascund in spatele lui Havel si chiar am parerile mele, chiar daca este asa greu de crezut.
Sunt insa satul de scriitorimea prolecultista, iar de Barbu chiar nu vreau sa vorbesc. As vrea sa uit ca a existat vreodata un astfel de personaj in peisajul cultural romanesc.
Imi plac insa eseurile tale chiar daca parerile exprimate sunt diametral opuse fata de ale mele.
Sincer iti spun ca eu sunt un novice "in ale scrisului" si daca vrei sa crezi, aici, pe acest site, este pentru prima oara cand altcineva vede "asa zisele" biete incercari mai mult sau mai putin disperate de a scrie ceva.
Nu ma pot compara cu tine, care ai "state vechi de serviciu"in ale penelului.
Mai este un aspect care nu trebuie neglijat.Sunt un individ care,din motive de sistem politic, a ajuns inginer.
Daca ma nasteam intr-o societate normala, poate as fi ajuns un ziarist sau orice altceva decat inginer.Dar pe vremea luminoasa a comunismului nu se putea face altceva, nu aveai de ales.Trebuia sa supravietuiesi, iar din scris nici nu se putea pune problema ca te poti hrani, decat daca faceai compromisuri urate.
Din acest motiv eu sun un soi de autodidact, iar incercarile mele dovedesc acest lucru.

 =  O Mihai, bine ai venit in club!
Eugen Galateanu
[17.Mar.04 18:46]
O Mihai, bine ai venit in club! Suntem deci doi ingineri...si chiar n-ai reusit sa supravietuiesti prin munca cinstita ? Ce pacat...




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !