Comentariile membrilor:

 =  te rog, alt sfarsit
sorin teodoriu
[19.Feb.04 13:26]
Loreeee! M-ai omorat. Vroiam alt sfarsit! Vreau alt sfarsit - nu asta. Pe asta il stiu, Lore. L-am trait odata. Nici nu stii unde ai lovit.
Era intr-o sambata dimineata cand am plecat la munte, am mers in Gara de Nord si pana sa vina trenul, am cumparat un CD, CD-ul lui M.G. - folkista. Nu auzisem de ea pana atunci, dar curios cum sunt, mi-am zis, hai sa vad cum canta. Prima oara l-am ascultat duminica noapte. M-a uimit, stateam ca-n transa si ascultam melodiile ei. Vocea si versurile. Sau poate gandurile, care erau teribil de puternice, SOS - SOS, asta strigau gandurile ei. De luni am inceput sa o caut. Am descoperit-o la radio Resita, am sunat-o si am intrebat-o daca o pot gasi sambata la serviciu, ca am drum prin Resita (minteam). Mi-a zis sa vin, era la radio pana la ora 11. Am plecat vineri noapte - in tren am vorbit cu doi tipi, care erau din acelasi oras cu ea, i-am intrebat despre privighetoarea Resitei, asa ii ziceau ei. Au stropit-o cu noroi, mult noroi au mai aruncat ei in noaptea aia. Am aflat multe, le-am pus pe toate la spate si dimineata, la ora 11, eram la radio. 'Nu mai este MG - s-a dus acasa sa se schimbe - o gasesti la Casa de Cultura la ora 13, va canta ceva.' M-am dus acolo si am asteptat. S-au adunat oameni multi, era un cenaclu, spuneau poezii. Vazandu-ma la patru ace, ma priveau toti ca pe o minune - 'Cine o fi maharul asta - ce urmareste? A intrebat de MG - sa stii ca a venit sa ii propuna vreun contract.' Cand am vazut-o indreptandu-se spre scena, m-am facut mic, ca soldatul tau. A cantat, la fel ca pe CD, teribil a cantat. Dupa program, cineva i-a zis ca o cautam si MG a venit direct la mine. Am mers apoi la restaurant, am vorbit, am facut schimb de telefoane. Ne-am imprietenit. Mai tarziu, ne-am cunoscut mai bine, ea dorea o cariera stralucitoare, isi iubea vocea, se iubea pe ea. Fata ei, Cassandra, ma placea, - fata mea, Diana, o placea. Dar stii, toate nu valorau nimic. Nici sentimentele noastre nu valorau. Cariera, doar asta conta. Stai, MG, mai stai un timp, nu pleca, o rugam in gand... A plecat, inevitabil a plecat. Spre sud, spre nord, dracu' stie incotro. M-a chemat - la spectacolele ei, dar nu am mers. De ce sa merg? Sa ascult melodia care mi-a fost dedicata? Versurile? Gandurile? Ce folos. Ii spusesem ca nu vreau sa fiu balada pe un CD. Altceva doream eu, dar nu conta. Of, Lore - da-mi alt sfarsit, te rog.
Sorin

 =  e mult
Of, Sorine! Ti-as da alt sfârsit, dar nu la povestea mea, care nu-i decât o poveste, ci la a ta, care mai doare si-acum. Dacă vrei totusi, uite... Prima dată mă gândisem să las o bombă să cadă peste clădirea Operei, să-i trimit pe-amândoi, de mână, “unde nu-i nici durere, nici întristare“, dar mi s-a părut prea banal. Si nici finalul ăsta nu ti-ar fi plăcut. Apoi, vezi bine si tu că mult mai des se-ntâmplă-n viată asa, unul spre nord, altul spre sud. Curaj, Sorinel, e mult de trăit, e mult de iubit în viata asta!

 =  cu aroma de poveste...
dana popa
[20.Feb.04 11:34]
Cred ca povestioara ta ar merita dezvoltata. E un subiect interesant..aduce a poveste pe alocuri, dar..nu e, pentru ca povestile au intotdeauna un sfarsit fericit.
Incearca totusi sa grupezi frazele astfel incat sa ai mai putine paragrafe, intrucat forma in care ai expus tu textul e oarecum dezordonata. Desigur, e o sugestie. In fond..fiecare vad ca scrie cum vrea pe aici.

Pana data viitoare, inspiratie!

peta

 =  peta
sorin teodoriu
[20.Feb.04 12:17]
Mai, PETA, mai. Stii tu de cand te caut eu? De cand cu ibricul rosu, mai PETA. Ce mai faci matale? Apari - dispari, mai ceva ca primavara de afara.
Numai bine,
Sorin

 =  Dana
Multumesc de citire si de sfaturi.
Subiect interesant spui? E vechi de când lumea, doar cadrul, decorul e altul. Cred că fiecare din noi purtăm în suflet fie o balerină fie un soldat, iar uneori chiar inversăm rolurile. Cât despre forma textului, nici nu mă gândesc să rearanjez frazele. Ce-am vrut să transmit prin acesta, e o idee, un mod de a iubi, din toate timpurile, din toate lumile, dar pe care, din păcate putini îl cunosc.
În nici un caz n-am vrut să scriu o poveste, cu introducere, cuprins si sfârsit (fericit cum spui). De aceea, ordinea frazelor mi se pare absolut nesemnificativă. Acest text nu se vrea o naratiune (ce mai subiect de telenovelă ar fi iesit, nu-i asa?) ci, mai degrabă, descrierea unui suflet, a unor destine care ar fi putut fi..
Tocmai asta am si urmărit- din frânturi de idei, din fraze aruncate ici colo, să răzbată cu fortă puterea unui vechi si totusi parcă mereu nou sentiment. Dacă n-am reusit, îmi pare rău, voi încerca eventual cu alt text, dar ăstuia nu-i fac nici o modificare si nici nu îl voi dezvolta. Îmi place asa cum este.
Astept, în continuare observatiile tale. Numai bine!

 =  fara modificari :)
dana popa
[21.Feb.04 00:40]
E ok, nu trebuie sa imi explici..:). Nici eu nu am obiceiul sa imi modific textele, desi unele sfaturi pe care le primesc sunt, intr-adevar, pertinente.

Te mai astept si eu pe la mine!

peta.

 =  Unde-i soldatul acum?...
Anda Andries
[23.Jul.04 13:58]
"În viața mea nu am visat
Când frecam arma de rugină,
Că mă voi face remarcat
Eu, biet soldat, de-o balerină."
(Florin Rotaru)

Dacã Florin n-a venit aici sã-ti punã acest catren, o fac eu cu riscul cã se va supãra pe mine.

Dragã Loredana,

Tare mã mai tii tu pe mine lângã monitor. Si mi-i atât de cald, cã-mi vine sã trec mai des. Sã vãd dacã nu s-a rãzgândit privighetoarea lui Sorin si balerina ta.

Anda, cu prietenie! =  spre nord
Dragă Anda, tare mă mai bucuri tu, asa stând lângă monitor!
Catrenul l-am citit la poezia lui Florin, i-am si spus c-am fost uimită de răspuns. Oricum, îti multumesc pentru că mi l-ai mai scris o dată si tu.
Balerina s-ar fi răzgândit, poate, dacă soldatul ar fi avut curajul să-i spună ce simte. N-a făcut-o, de aceea povestea mea diferă un pic de-a lui Sorin.
Cine stie, în viata noastră, câte plecări spre puncte cardinale opuse n-au fost, fără măcar să le stim, câti oameni pe care i-am fi iubit au trecut pe lângă noi, grăbiti pasageri spre cine stie unde, câte primăveri care ne-ar fi putut încălzi inima n-au apucat nici măcar să se întrevadă... Hai că m-am întristat si nu-mi place de mine asa. Te astept, frumoasă Anda, oricând la textele mele.
Cu drag, Loredana.

 =  lore
sorin teodoriu
[23.Jul.04 14:58]
Dor de tine, Lore :)
st

 =  Loredana, Sorin
Anda Andries
[23.Jul.04 16:18]
Iar mie de tine Sorin.:)
Ce mai face Sache?:)))

Anda, cu drag pentru voi amandoi. Sa fiti fericiti!

 =  anda
sorin teodoriu
[23.Jul.04 16:42]
Sa fim cu totii fericiti, Anda. Ti-e dor de mine? Mie imi este dor de linistea pierduta oficial. Ce face Sache? Asteapta sa-si revina Sorin si sa mai scrie ciudatenii, despre el, despre melci, despre vrute si nevrute.

Afara a inceput furtuna. Ploua greu, dar e bine. Dupa atata caldura..

Multumesc de ganduri, Anda. Sa auzim de bine.
st

 =  sâttt..
Anda Andries
[23.Jul.04 17:04]
Lore, Sorin... a voastrã oricând. YM [email protected]

(Da' sã nu mai spuneti nimãnui:)))
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !