Comentariile membrilor:

 =  regăsirea
Andreea Drăguleasa
[26.Jan.04 00:13]
Un text cu care pășești o treaptă mai sus în ierarhia poezie.ro
Felicitări!

+ "Te iubesc"...
Silvia CALOIANU
[26.Jan.04 10:21]
Pare un discurs poetic avand o fina tenta epistolara (neexagerat pare si acel "te iubesc", din final), cu incitante implicatii metaforice, cum ar fi, sa luam arbitrar, deductia ce deconspira cauza unui inevitabil seism sentimental "niciodata nu mi-a fost mai frica de cutremurul / din inima ta decat atunci cand ti-ai scos / un ochi pentru a-mi arata ca vederea vine / mai mult din tine decat din ei", expresie antecedata de un enunt, ludic, la prima vedere, dar care, banuiesc, comporta nunate simbolice.
Suportul ideatic al textului consider ca e bucuria rezonarii spirituale in altcineva, cu titlu de "singular", "cum nu mai e nimeni": "mi-a soptit ca tu si cu mine / avem acelasi nume, desi mai multe pasari au / raspuns cand le-am strigat cum te strigam pe tine"...
Atrage atentia si o nuantare ceva mai fortata a discursului in tinuta sa lejera - la capitolul ironie - si aici am in vedere aluziva expresie vizavi de dictonul latin.
In ce priveste semnificatia "trenului", ii putem gasi cateva interpretari, din care ar deriva sau nu si explicatia acestui gand incifrat: "pentru ca / altfel nu am apuca niciodata sa ne aruncam / in fata aceluiasi tren". Chiar daca "aruncatul in fata trenului" sugereaza in primul rand "solutia" "in lipsa de solutii" (de ex. "Anna Karenina", Tolstoy), sa admitem ca, mai curand, e vorba de o sincronizare in timp a evenimentului "dragoste", in care "moartea" va simboliza desprinderea de trecut, pentru un nou inceput...
Sa nu uit: ma derutat "balconului ce / de multe ori ne-a servit drept mama si tata", desi...
Cred ca e o lucrare artistica ce merita mai multa atentie.
De altfel, in general te citesc cu placere...

 =  Cu reverenta
Daniel Dinescu
[26.Jan.04 10:39]
Multumesc pentru comentarii si pentru interpretari, sunteti prea dragute, fetelor!
In ce priveste "terasa-balcon", implica mai multe idei, ma refeream la acest spatiu ca uter, familie, loc de pornire spre infinit; implica si ideea de cadere dintr-un loc mai mult sau mai putin sigur.
Multumesc.

 =  daniel
Eugen Suman
[26.Jan.04 11:14]
mi-a sunat cam ciudat "re-creaza din nou ". in rest un text placut.

 =  in graba...
Silvia CALOIANU
[26.Jan.04 11:14]
In comentariul meu anterior,
1. Randul 7 (de sus)in loc de "nunate simbolice" a se citi: "nuante simbolice"
2. Radul 4 (de jos), in loc de "ma derutat", a se citi "m-a derutat".

 =  Precizari
Daniel Dinescu
[26.Jan.04 13:45]
Silviei - eu nu corectez comentarii, iau ce e important, dar multumesc pentru revenire.
Lui Eugen - a se citi: "imi re-creaza din nou si din nou retina..." - ce aici vrea sa fie o repetitie care sa accentueze durerea si forta actului creator, subliniaza cuvintele, nu face greseli de 'scriere' - e o formulare poetica, nu se cere citit textul cu guma in mana, nici cu cartea de gramatica, ci mai mult cu imaginatia la indemana...e poezie...
Oricum, multumesc pentru citire si aprecieri...

 =  zambet
Miriam Cihodariu
[27.Jan.04 13:28]
multumesc pentru zambet
e foarte complex textul tau
dar in acelasi timp foarte bun
:)
continuitatea fluida care curge, curge fara oprire
si inunda tot universul,
sa fie oare asta
Iubire?

 =  da
Cosmin Dodoc
[27.Jan.04 19:24]
o poezie buna de la inceput la sfarsit. te mai citesc.

 =  Prea-multumiri
Daniel Dinescu
[27.Jan.04 23:01]
Iti multumesc pentru intarirea explicatiei mele asupra "re-crearii din nou si din nou", chiar mi-a adus zambet pe buze, draga Miriam.
Ii multumesc si lui Cosmin pentru rabdare si apreciere.
Ma bucur sa fac parte din comunitate!

 =  daniel dinescu. am notat.
Andrei Neagu
[28.Jan.04 15:55]
eu imi aminstesc ca herineanul i-a spus silviei ( voalat, oarecum indirect) ca stelutele tre' insotite de un comentariu consistent si cu stricta referire la text. ea s-a conformat , ba chiar a si plusat. are si de ce, pt. ca aici avem o poezie buna, complexa. nu toate complexitatile sunt si bune. mai sunt si pseudocomplexitati de impopotonare a textului, gratuite. nu este cazul in speta noastra. poezie buna cu steluta meritata. din pacate vad tot mai rar alaturarea asta. degustibus.

 =  de la dumnezeu incoace
Michel Martin
[29.Jan.04 14:51]
Eu iti observ stangaciile, desi per ansamblu este un text de remarcat. Mai ales cu acel neasteptat "te iubesc" din final care neavand ce cauta acolo, isi merita toata atentia.
Deci, prea prozaic, tendinta de explicare, usoare denivelari pe pamantul constructiei metaforice. Dar, semtiment vibrant, chiar proaspat, vroiam sa remarc in una din poeziile tale puternicul caracter bilbic ce aici dispare usor, insa acest caracter, ca sa intelegi, este aproape fascinant, m-au delectat unele exprimari ce nu i le-as fi putut atribui decat lui Iisus.
Bine ca ai pus fluturii aia sa sforaie, apropos de ce mai spuneam undeva, "fluturii" acestia suprasolicitati, deci imaginea merge.
"trenul accelerat 2004", cam sf, nu stiu de ce, dar asa imi apare.

Recitesc, uite...Da, bilbic, deghizat biblic:). Cred ca pentru poezie, ar putea fi chiar devastator.

Felicitari pentru aprecierile celelalte.

 =  Bine, uite...
Daniel Dinescu
[29.Jan.04 15:02]
Mai Michel, normal, trebuie sa fii tu! :)
Cat despre tren, ei, ironia, sau numeste-o cum vrei tu, face ca timp de patru ani sa fi mers spre Sibiu cu acest tren, deci nu e nici un sf, ia un "Mersul Trenurilor" si te vei convinge... ;)
Parca nu fiecare dintre noi suprasolicita niste imagini si e 'mancat' de anumite ganduri...a propos de fluturi... cat despre 'biblic', multumesc, e ceea ce cred si ceea ce iubesc, de fapt sunt eu...si in poeziile mele cu siguranta sunt eu.
Multumesc de trecere, la o mai deasa revedere!

+ *
Michel Martin
[30.Jan.04 22:19]
Uitasem steaua. Si nu trebuia sa uit.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !