Comentariile membrilor:

 =  claustrofobic mersul prin anotimpuri
Gabriela Petrache
[19.Jan.04 13:08]
Citesc si recitesc poezia ta si inca nu ma pot hotari de unde sa apuc firul; dupa parerea mea, cheia poeziei este in acel ''reflexiv'' – zic eu, telurica, ce am optat pentru sensul acela referitor la oameni. Imi pare ca te-ai cocotat pe un ac de ceas si de acolo urmaresti mersul iubirii:). Exista si o oarecare dualitate, pe de o parte traiesti iubirea, pe de alta nu te poti impiedica sa nu o urmaresti cu detasare, de undeva de sus, dintr-un unghi strategic. Apasatoare senzatia mersului claustrofobic prin anotimpuri, ca si ''intindeam cercul pe dinafara cercului, pe dinafara cerului'', impresionant cu atat mai mult cu cat '' prin ceasul cu aripi treceam
în sensul iubirii''


 =  explicații
Alina Manole
[21.Jan.04 19:16]

Totul a pornit de la întrebarea: When it rains the sky is completely covered in clouds. How does the rain get through? (iubite,/ pe unde spuneai că mai trecem și ploaia aceea,/ ploaia cea mare)... Pentru că noi suntem cu capul în nori și cu picioarele în al nouălea cer. Pentru că noi suntem imaginea răsturnată a lumilor.

Într-adevăr, 'cheia' este 'în reflexivul târziu/ nopților de mâine'. Este o spirală aici (scrisesem 'norii aceia spiralici', dar Silvica și Filip n-au fost de acord, prea multe 'spiralice', eu cred că Spiralic devine un personaj chiar, un fel de Spirache postmodern :D). Cu un pas spre deschidere și o mereu-reîntoarcere. Este spirala pe care se formează norii, de la suprafața pământului spre cer.

Ai avut vreodată senzația că vrei să ieși din armura unui anotimp, că mersul prin anotimp devine greoi, că mersul anotimpului prin tine șchioapătă, că ai crescut și a no timpul ți-a devenit prea strâmt și dacă încerci să faci vreo mișcare, începe să se deșire la colțuri?
Ultimul pătrar e al lunii, firește. Arborele 'cu sefire-n urechi' (safire, sigur, dar sună atât de apropiat, nimeni nu își va da seama...) - este arborele sefir_otic :).

O nouă lume începe întotdeauna 'dinspre duminică'.

Uite că am ajuns și eu să îmi comentez propriul text :)).

 =  covrigi zburatori-spiralici :)
Silvia CALOIANU
[22.Jan.04 18:33]
Alma, chiar vad ca ai ajuns si tu zile bune! RDSPJ :)))))))))
Stai sa mi te imaginez: dinspre duminica, spiralic, inspre cer, spre acel arbore cu cercei si inapoi, in duminica aceea a cui te are, la fel, deplasandu-te spiralic! Dar te-am vazut, crede-ma!!! Dar poate ca erai pe banda aceea a lui Moebius, despre care zici ca arata ca un covrig si eu nu ma pot opri din ras, de fiecare data cand vezi covrigi zburatori-spiralici :))))))

 =  >> Silvia
Alina Manole
[22.Jan.04 18:55]

Râzi tu râzi, că eu rămân cu "duminica aceea, a cui mă are", cum bine ziseși. Mă întreb ce comentariu ai fi scris dacă ți-aș fi spus că banda lui Moebius seamănă cu pneul de la bicicletă :)).

 =  poezie cu noduri
Dan Mitrut
[22.Jan.04 20:15]
as avea si eu nevoie de niste traduceri, dar nu in doi peri, cum le dai cand cineva "critica" o poezie de a ta:

"arhimedice dezlocuiri perfectau unghiul mereu nerostit" ???

"întindeam cercul pe dinafara cercului
pe dinafara cerului și tu aveai să sprijini ultimul pătrar" ???

astea mi se par gargaritele cle mai sofisticate din poezia ta. sau albinile, avand in vedere floarea din imagine

 =  >> Magul
Alina Manole
[22.Jan.04 22:03]

Vorba ceea: "nu-i pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește". :)
Numai cu cei doi peri nu se potrivește, pentru că eu abia aștept să mi se critice textele, dar văd că nu se încumetă nimeni și nu știu de ce. Ba parcă a trecut cândva Magister, dar de atunci...

'Arhimedicele dezlocuiri' sunt primele semne telurice ale axului meu poetic. Apoi este vorba despre unghiul (mereu nerostit - până acum, lol) dintre Marte și Venus, unghi important în legările și dez/legările astrologice, știi doar, eu încă nu m-am desprins de gravitațional.

Spuneam anterior, 'ultimul pătrar' e cel al lunii. Cercul 'pe dinafara cercului' este haloul din jurul lunii, doar vorbim despre 'ploaia cea mare', nu? Pe dinafara cerului este doar Dumnezeu. Cu D mare.

Floarea din imagine este realizată de un profesionist în arta fotografică, este vorba despre Călin Hanchevici, vezi linkul.

Aștept din partea tuturor comentarii de tip cu 'mască fără mască', așa cum a fost cel al Magului. Astea sunt cele mai obiective!
Magule, îți mulțumesc pentru trecere!

 =  parere
Ionita Grigore Bogdan
[07.Feb.04 13:38]
Cred ca poezia buna este poezia care exprima mult cu vorbe putine si simple. Poate ca lumea nu critica pentru ca nu intelege (cu exceptia unui grup restrans) si poate tot din cauza asta simti nevoia sa dai explicatii iar ceilalti simt nevoia de "traduceri".
Cred ca ai o foarte mare sensibilitate pe care, dupa parerea mea, ai putea sa o exprimi la fel de bine altfel.
Ma intereseaza foarte tare si parerea ta despre ce inseamna poezie.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !