Comentariile membrilor:

+ :)))
Monica Mihaela Pop
[12.Jan.04 15:44]
Măi să fie! Citesc textul cu toată atenția și seriozitatea, pregătită să spun "uite, Anton a scris un text sobru, ce-o fi cu el?".
Când colo, vine ea ultima strofă și-mi smulge un hohot de râs în toată regula. Aha! - zic, Anton e ok.

Păi bine nene Antoane, se poate așa ceva, să mă bagi în sperieți că ești bolnav? Bine că ți-ai revărsat umorul în ultima strofă, că altfel intram la bănuieli că nu ești matale.

Să trăiești!

 =  Dau si io cu parerea
Geta Adam
[10.Dec.18 14:27]
Ce mi-a placut: ideea + strofa 3

Ce nu mi-a placut (scuza-ma ca iti dau sfaturi tocmai eu): abundenta de perfect compus.
- strofa a doua imi suna mai bine astfel (alaturarea flori – inflorit nu mi se pare buna):

a doua zi am strigat
VIAȚÃ
cu fruntea asezata pe flori
pînă le-au rasarit
ghimpii

As umbla si la urmatoarele, pana la ultima, care trebuie sa ramana asa cum e.


+ hoție!
Monica Mihaela Pop
[12.Jan.04 15:59]
Care mi-ai furat steluța, neamule?

 =  doar parerea mea
Cosmin Dodoc
[12.Jan.04 16:57]
steluta gratuita (doar parerea mea). ultima strofa mi se pare cel putin penibila(iar parerea mea). si domnul anton nu are de ce sa se supere pe mine pentru ca stie ca eu sunt sincer cu dumnealui.

cosmin

 =  Lumina din noi!
sanda deme
[12.Jan.04 21:22]
Fara pretentia de a vorbi ca un creator, aveai nevoie de 7 zile si era imposibil pentru pentru un muritor ca noi,exprimi cu energie foarte bine starile noastre din timpul unei vieti obisnuite:
LUMINA, VIATA,IUBIRE, DURERE, MOARTE.
Doar teama de moarte e ridiculizata foarte bine " pe romaneste"!
Anton, cand citesc poeziile tale am mereu senzatia unui suflet generos, acesta e termenul potrivit.
Cred ca suntem in permanenta miscare intre toate aceste stari,de fapt am senzatia ca poezia ta exprima un adevar filozofic, sau religios,sau pur si simplu adevarul!

 =  VIATA
Rodica-Hera CHIRIAC
[12.Jan.04 21:32]
subscriu comentariilor Monicai si Sandei! Preferatele mele sunt strofele 2 si...ultima, care nu mi se pare deloc penibila?!?!!!! m-a amuzat teribil finalul, intr-adevar o poezie scrisa de Anton, asa cum il stim cu totii, cu doza de adevar si ironie cu care ne-am obisnuit! multumesc pt. placerea de a citi aceste versuri! Si un AN BUN cu sanatate, dragoste si poezie!
cu drag, Hera

 =  raspuns
Liviu Nanu
[12.Jan.04 21:32]
Sint onorat de trecerea voastra pe aici, chiar daca unii considera poezia ca penibila. Intimplator, la ora asta (21,31) ma intorc de la un cenaclu unde am citit-o si s-a bucurat de succes. Asta nu inseamna ca nu respect si alte pareri chiar daca din pacate nu sint argumentate.

 =  d'lui Dodoc
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
ne aduce cumva domnul Dodoc si argumentele necesare in apararea parerii dumisale?
ca nu poti arunca asa cu cel putin penibilul si sa pleci
cu steluta (poate) ai avut dreptate. are alte poeme postate care-s cu mult mai bune decat asta.
asteptam?

 =  terapie intensiva
Motoc Lavinia
[12.Jan.04 22:29]
O sa incerc sa imi exprim o parere personala, chiar daca: " dupa razboi multi viteji se arata". Recunosc ca o citisem cu ceva vreme inainte si ca oricum nu as fi scapat-o, avand in vedere ca Liviu Nanu scrie poeme terapeutice pentru toate varstele.
Prima strofa si a doua ar fi putut fi prelucrate poate putin mai mult, in special a doua, nu stiu de ce o vad mai dinamica, mai puternica, poate din cauza proprii pareri asupra vietii. Nu ma deranjeaza anuntarea, in fiecare strofa a subiectului, care in mod normal ar dauna poeziei prin inlaturarea cortinei de mister.
Sunt, pana la urma definitii poetice, proprii, enuntate cu curaj si din experienta proprie.
Sfarsitul este delicios si da poeziei o nota personala, o amprenta inconfundabila, o aplica tuturor cumva, celor care citesc sau pur si simplu, sunt in viata.

 =  so?
Cosmin Dodoc
[13.Jan.04 10:57]

se poate ca domnul dodoc sa nu aduca argumente? am spus ca e doar parerea mea. trebuie neaparat sa ma si explic? e ca nuca in perete, e ca acel " este doua peste", penibil si gata. nu ma luati in seama.
anton, nu cred ca trebuie sa vorbesti cu mine la un mod impersonal. si oricum ai gresit. doar ultima strofa, mai precis ultimele doua versuri le consider penibile. restul poeziei e bun, recunosc. ai texte de zece ori mai bune care n-au fost remarcate de aceea am pomenit de steluta gratuita.


si inca ceva, iarasi doar parerea mea: astfel de clisee introduse intr-un text sunt cu doua taisuri, ori au un impact etraordinar ori cad inspre ridicol. aici mie mi s-a parut ca inclina inspre cel de-al doilea caz.
oricum, nimeni nu poate da verdicte.
mai discutam la o bere antoane

cosmin

 =  Soso intre penibil si ridicol
Liviu Nanu
[13.Jan.04 13:37]
Cosmine, stii prea bine, doar am discutat de multe ori, eu merg pe principiul "injura-ma dar nu ma ignora". De aceea, daca ar fi sa aleg intre "penibil" si "so-so" aleg intotdeauna prima varianta. Insa in acest caz mi se pare necesar si un argument. De ordin estetic de preferinta. Eu nu sint adeptul poeziei didacticiste, morale. Poezia trebuie sa fie mai mult imaginatie decit informatie sau adevar. Si trebuie sa transmita ceva, de preferinta o stare. Vad ca si la tine a avut efect, ti-a transmis o stare de nervozitate si enervare. Iar "ridicol"...? ce este intre penibil si ridicol? probabil o punte prea mica din moment ce o sari cu atita usurinta. La buna vedere,
Anton.
P.S. Iar steluta aia de la "jurnal..." chiar crezi ca era necesara? mi s-a parut un gest ieftin, mai bine dadeai o bere.

 =  Lavinia
Liviu Nanu
[13.Jan.04 13:18]
Lavinia, scuze pentru intirziere, am retinut ideea, multam pentru comentariu.

 =  so?
Cosmin Dodoc
[13.Jan.04 14:56]
ieftin? daca asa ti se pare, ok. as putea sa-ti dau stelute la toate textele tale pentru ca se poarta, nu? cu ce sunt eu vinovat daca imi plac asa mult textele tale? lasand gluma, textul ala chiar era si este mult mai bun decat asta. din toate punctele de vedere.
vrei un argument pentru faptul ca eu am considerat ultimele doua versuri penibile?
uite: nu se incadreaza deloc in impresia totala a textului, mi se pare un cliseu ce putea fi folosit mai degraba in total alt context. ai vrut sa uimesti si sa dai peste cap tot textul. o puteai face intr-o maniera mult mai estetica decat asta. iti place sa te joci, stiu asta, iti place gluma, ironia fina si asta stiu, iti plac lucrurile seriose, dragostea, ludicul, poezia plina de energie si asta stiu. aici te-ai jucat dar totusi nu ti se pare ca te-ai jucat prea mult? repet ca este doar o parere si probabil ca nu ma poti convinge ca nu e asa decat la o bere, dara asta e alta mancare de peste. chiar...pe cand in bucuresti?

de obicei nu-mi justific gesturile, cine are ceva de inteles foarte bine cine nu, nu si gata.

Antoane, berea o dau oricum asa ca steluta aia am dat-o pentru ca asa am vrut si poate asa iti raspunde si costel daca i-a placut dedicatia sotiei lui sau nu!

cosmin


 =  vorba multa, saracie
Liviu Nanu
[14.Jan.04 13:31]
Prea multa vorba pentru doua versuri, fie ele penibile sau inspirate. Sa ne vedem sanatosi fie si la o bere.

 =  parere
liviu dascalu
[15.Jan.04 14:36]
Poezia chiar ca e cam slabuta, in genul poezelelor scrise de adolescente idealiste, mai putin, evident, ultima strofa, in care Liviu Nanu se ridica in picioare si sustine ca nu el a scris poezia asta.
Trucul nu e penibil, ci usor de procurat.

Poezia dinainte despre nimic m-a delectat, insa. De fiecare data cand te joci, in poezie, reusesti sa ma convingi. Si ca parodie la adresa lui "magister" este excelenta.

 =  o felie de viață
Tudor Negoescu
[15.Jan.04 16:46]
Eu văd aici un poem postmodern,demitizant pînă în măduva oaselor. Bucuria jocului (ironic, ludic) e mai transparentă ca felia de viață, decupată în finalul poemului. Dar finalul nu trebuie să ne inducă în eroare...

 =  Liviu, Doru
Liviu Nanu
[15.Jan.04 22:37]
Liviu, nici nu am pretentia ca poezia asta ar avea o valoare nemaipomenita. Ea insa ma reprezinta, asa cum ma reprezinta si cealalta despre care amintesti.
Doru, eu as zice nu numai demitizare ci si instrainare.
Sint onorat de trecerea voastra pe aici.

 =  ecou
teodora frincean
[20.Jan.04 19:13]
mi-am sprijinit capul pe cuvintele lui Nanu si am auzit(observa perfectul compus)ecoul lui sorescu

 =  Teodora
Liviu Nanu
[21.Jan.04 15:43]
Apropierea de Sorescu ma onoreaza. Eu sper sa-mi urmez propriul drum, insa asemanari gasesti peste tot.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !