Comentariile membrilor:

 =  carcoteli noi
serban georgescu
[05.Nov.03 16:11]
1. pe pagina principala, randurile sar dintr-o coloana in alta.
2. afisarea ultimelor inregistrari mi se pare binevenita. Daca tot e vorba de schimbari, nu s-ar putea introduce un sistem de contorizare, in asa fel incat sa stim in orice moment cati suntem?

 =  site map
Beatrice Lungu
[05.Nov.03 17:00]
Ar fi binevenita si o harta a site-ului.

 =  un simplu multumesc, fara alte conotatii.
Florina - Daniela Bordieanu
[05.Nov.03 16:43]
nu stiu daca e nimerit comentariul meu tocmai aici, dar eu , una , apreciez munca pe care o desfasori ca sa dai efectiv viata acestui site.
nu ma pricep la programare web ca sa aduc sugestii legate de noul aspect, dar asa cum i-am multumit Almei pentru ca ne-a adunat la Iasi, fata de constiinta mea simt ca trebuie sa-ti multumesc si tie pentru ceea ce faci aici.
cei care ma cunosc stiu ca nu obisnuiesc sa ridic osanale nimanui, deci aceste randuri reprezinta pur si simplu ceea ce am considerat eu ca trebuie sa scriu: o incurajare.
asa ca...iti tin pumnii sa reusesti in ceea ce ti-ai propus.
toata stima,
Dana Bordieanu.

 =  altele
serban georgescu
[05.Nov.03 16:53]
3. ordinea de afisare a autorilor, atat consacrati cat si neconsacrati este alfabetica, dar cateodata dupa prenume, alteori dupa nume
4. la sectiunea consacrati exista doua sectiuni "folclor": una "folclor" pur si simplu si altul "folclor (autor necunoscut)"; de ce?
5. nu inteleg de ce a fost nevoie de separarea poezie.ro in agonia.net, agonia.ro si poezie.ro. Nu am observat decat diferente minore de continut. O structura unica mi se parea mult mai utila.

 =  câteva explicații
Radu Herinean
[05.Nov.03 17:04]
am retinut ideile de pana acum si sunt feyabile toate.

cat despre separare, lucrurile sunt foarte simple.

- agonia.net este baza, si accesat direct apare in engleză.
- agonia.ro este același lucru cu agonia.net doar că prezintă direct varianta română.
- poezie.ro este tot același lucru cu diferența că prima pagină prezintă câteva informații în plus (articole comunitare și listele cu cele mai noi texte și comentarii), pentru a păstra întrucâtva structura de pe vechiul poezie.ro.

rămâne la alegerea voastră cum alegeți să intrați în site, ceea ce veți vedea este oricum același lucru.

mulțumesc pentru comentarii

 =  peripetii
serban georgescu
[05.Nov.03 18:18]
pai daca agonia.net e baza, atunci cum poezie.ro prezinta informatii in plus? Inseamna ca poezie.ro le include pe celelalte.
Oricum eu spun exact ce mi s-a intamplat: intru pe poezie. ro, dau de un text pe care vreau sa il comentez; ok; merg sus sa ma inregistrez, ma inregistrez dar: surpriza, cand ma intorc textul nu mai e acolo; dau click pe coloana din stanga pe poezie.ro in speranta ca va reaparea textul, iar surpriza: mi se dezactiveaza contul. Intr-un final descopar textul cautat, in fereastra in care reusisem inregistrarea, dar undeva mai jos, cu un titlu mai mic.

 =  Ok
Croicu Mihai Catalin
[05.Nov.03 19:51]
Conceptul vizual al site-ului mi se pare foarte interesant, desi personal consider ca ar fi fost mai bine daca s-ar fi pastrat culorile initiale, ca nota distinctiva. Numele ma enerveaza, dar asta-i alta poveste. Oricum, site-ul este curat si bine organizat, oricum, mult mai bine realizat decat varianta anterioara.
Doua comentarii am: forma zonei de comentarii, acest frame pus in mijloc, ce se misca independent de restul site-ului enervandu-ma si incurcandu-ma, si modul de afisare al textelor care mi se pare cam inghesuit.
PS: Am gasit cateva greseli in textele la sectiunea engleza...

 =  inca un bug
Jupp B. Itter
[05.Nov.03 21:09]
La adresa
http://agonia.net/index.php/poetry/54937/index.html
nu apare fereastra de comentarii pina cind nu te logezi.
Ieri am mai raportat un bug care nu a fost inca rezolvat. Din pacate, aceste bug-uri ingreuneaza activitatea curenta a site-ului. Nu ai putea sa le acorzi putina prioritate?
Ar fi util si un topic pe forum unde sa raportam bug-urile si sa stim ca au fost receptionate de tine, sa nu avem impresia ca vorbim in gol. Eventual, unde sa poti cere detalii asupra problemei.


 =  am receptionat
Radu Herinean
[05.Nov.03 22:07]
urmaresc toate comentariile de pe textele mele pe acest subiect. lista de buguri e foarte foarte mare si dureaza inca mult pana cand ajung la fiecare.
voi incerca sa activez forumul dar deocamdata imi e foarte usor sa urmaresc aici (mai ales ca acum lucrez la marirea acestei ferestre; )

 =  ca sa ma bag in seama...
Mihaela Nicolau
[06.Nov.03 03:42]
....poate ca ar fi necesare si fostele facilitati acum excluse, referitoare la modificare/stergere text. Sau nu le-am vazut eu? Iar fotografiile introduse nu pot fi de asemenea sterse daca se doreste acest lucru. Doar o parere...

 =  am și eu o părere
Bogdan Groza
[10.Dec.18 14:27]
intotdeauna cand vreau sa introduc literele Ãă Îî, Șș Țț și Ââ, pe text, de fiecare data, imaginea sare la inceputul paginii de sus,ceea ce îngreuneaza foarte mult introducerea unui text. Ar fi bine ca, in momentul când se scrie, să zicem " albă", când introduc ă ma duce la începutul textului și se pierde timp prețios până când vrei sâ scrii un text cuaractere românești. Cred că ar trebui s' se facă ceva în acest sens.

 =  ATENȚIE!
Zareh Ara
[10.Dec.18 14:27]
Nu mai introduceți texte în limba engleză pe varinata în română a site-ului. Pentru aceasta, accesați varianta engleză și înscrieți textele acolo. Sunt deja doi editori pe limba engleză care vă vor aproba textele până veți primi un nivel mai mare.

Se lucrează în continuare pentru limbile franceză, germană, italiană, etc. Până atunci, toate textele în aceste limbi vor fi "găzduite" în atelier. Pe măsura apariției variantelor, textele vor fi mutate.

Mulțumesc!

 =  o mica nelamurire
Baltag Felicia
[06.Nov.03 13:50]
Am o intrebare: cum se pot modifica sau sterge textele personale? Poate nu am cautat cat trebuia, cine stie.
Multumesc pentru intelegere si inca ceva: felicitari pentru noul site.

 =  Felicia Baltag
Jupp B. Itter
[06.Nov.03 15:03]
Logeaza-te si intra pe textul tau. In partea de jos a textului iti va aparea mesajul:
"Acest text îți aparține: Poți edita acest text"
Apasa pe "Poți edita acest text" si vei vedea tot in partea de jos un buton "Sterge (ultima confirmare)".

Din pacate, Radu a uitat sa puna și prima confirmare :)

Felicia, pentru tine si toti ceilalti in aceeasi situatie: va rog semnati-va Prenume Nume, ca nu sunteti nici in armata si nici in catalogul de la scoala.

 =  bravo si observatii
Stefana Daos
[06.Nov.03 16:08]
inainte de toate: Felicitari! si multumiri celor care au pus umarul la treaba pentru noua varianta a poeziei. ro.
am trecut si eu, ca mai toata lumea probabil, prin socul psihologic aferent.
dar a fost o experienta interesanta care a stimulat (auto)analiza relatiei cu siteul poezie.ro din multe puncte de vedere.

noul look si noua structura a siteului sunt mai moderne si pe masura a ceea ce se realizeaza in lume.
mi se pare foarte nimerit felul in care ai procedat, Radu,
prezentand din mers o varianta imbogatita , dar nebatuta in cuie, urmand ca ea sa fi e finalizata treptat, dimpreuna cuceilalti membri, in urma observatiilor si sugestiilor acestora.

deja din momentul in care a fost introdus fondul color lucrurile s-au schimbat foarte mult, ca impact vizual. s-a atenuat senzatia de stinghereala datorata unui mediu "strain" si de cadere a privirii in abis.
ochiul mi s-a acomodat mult mai repede decat as fi crezut cu formula in care ne aflam. fondul luminos, discret, odihnitor, mi se pare o.k.

cateva observatii( propuneri), pe care (parca )nu le=am vazut mentionate.

1.navigare utilizare-
- revenirea la prima pagina se face mult mai usor de undeva de sus,unde se ajunge printr-o simpla apasare pe tasta Home,(vexi Indexul de mai inainte). la locul unde se afla acum, e mai putin lesne de ajuns.
- imposibilitatea de a folosi home/end in caseta de comentarii e un alt motiv pentru care e nevoie de imbunatatiri in zona respectiva.
- dat fiind ca uriasa majoritate a membrilor site-ului scriu si vor scrie in limba romana, necesitatea de a specifica la fiecare text si comentariu, limba in care dorim sa ne exprimam, mi se pare ca ingreuneaza comunicarea. cred ar fi bine daca ar exista o solutie, pentru ca aceasta specificare sa fie necesara numai in cazul in care cineva doreste sa posteze intr-o alta limba.

2. probleme privind logarea
intrarea prin adresa e mail e ceva mai anevoioasa decat prin pseudonim,ia de tasteaza @hotmail.com sau @yahoo.com de fiecare data, nu stiu de ce nu ati ramas la vechea formula.
- trecerea dintr-o pagina in alta se soldeaza de cele mai multe ori cu aruncarea afara din site, e nevoie de nenumarate autentificari pentru a trimite comentarii.
- delogarile care survin imprevizibil, intr-un timp scurt, pierderea comentariilor, datorata omisiunii de a bifa optiunea pentru limba, ori alte campuri mai mult sau mai putin obligatorii si reluarea manevrelor de log-in , mi-au facut foarte anevoioasa participarea fie si cu un singur comentariu(acesta).( probabil ca nu m-am obisnuit eu cu modul de folosire si sunt mai impidicata, caci vad ca oamenii se descurca, totusi, in chestiunea delogarilor mult prea frecvente nu cred ca e la mijloc stangacia mea)

3.- Biblioteca Virtuala
- afisarea celor mai noi texte introduse in B. V. mi se pare indicata, altfel
ultimii autori inscrisi vor ramane necititi. pentru mine cel putin, Biblioteca e o sectiune foarte importanta a siteului.
- posibilitatea de a corecta textele autorilor consacrati si de a pune diacritice, sa fie acordata macar acelor useri cu nivel mai mare, sau macar acelora care au introdus autorul respectiv in biblioteca. astfel si cenzorii ar fi mai usurati in munca lor.
- se face simtita nevoia unei reorganizari a bibliotecii, listarea in ordine alfabetica dupa Nume, gasesc ca ar fi obligatorie.formula actuala de aranjare alfabetica in functie de prenume, e cu totul improprie.
4. aspect
- spatiul de afisare a textelor noi in prima pagina e cam nejustificat de ingust , atat a vreme cat e inghesuit de doua coloane goale.
5. prezentare/afisaj
- Important!! (mi se pare mie):zilele trecute, am asistat la un soi de flood in pagina de afisare a noilor texte , erau intr-o zi : un autor cu 5 texte, altul cu 3 si inca un altul , tot cu 3, iar daca unele dintre ele mai sunt si recomandate, vor aparea inclusiv in caseta respectiva. in felul asta se creeaza o disproportie, dupa parerea mea.
pentru ca daca apar trei prolifici dintr-astia intr-o zi, au ras 3/4 din fatada, in detrimentul altor productii, poate chiar mai valoroase.
o limita de afisare in pagina principala mi se pare de dorit( si care sa nu depaseasca 2 texte, sa spunem).
- reinstalarea listei dreapta cu ultimele titluri in fiecare pagina de text, e o buna modalitate de a fi pusi la curent cu faptul ca autorul respectiv a introdus mai multe productii noi.
6.evidentiere. daca tot avem un regulament nou , poate si sistemul de acordare a stelutelor ar trebui revizuit nitel. pentru evitarea situatiilor prezente in ultima vreme pe site, si a banuielilor de „negot cu stele” ar fi poate mai nimerita recomandarea de a se acorda o singura steluta la un text, care sa il evidentieze si sa il propuna atentiei cititorilor.
cea de a doua stea (maximum maximorum a treia) sa se acorde cu foarte mare atentie pentru lucrari cu totul deosebite. cu atat mai mult cu cat ele apar acum si in spatiul destinat creatiilor recomandate.
in felul asta s-ar diminua poate ceva din aspectul asa zis „comercial” si competitiv prost inteles al agonisirii de stelute, si care au constituit subiecte de controversa dintotdeauna.

cer iertare daca v-am facut sa pierdeti timpul cu probleme care v-au fost deja semnalate si nu am bagat de seama.

Spor la treaba in continuare!

P. S. nu stiu daca e locul potrivit si tocmai la subiect, dar vin cu o chestiune asupra careia m-am intrebat de mai multa vreme. profit de acest moment pentru a imi exprima curiozitatea: Suplimentul Literar al Cotidianului, binecunoscutul LA&I, preia Poezia Zilei de pe poezie ro.(poate mai sunt si alte spatii care o fac )
probabil ca multi dintre noi nu au stiinta si sunt dornici sa afle despre cine este/sunt acel/i care propun creatiile respective in atentia publicului si care este modalitatea prin care se infaptuieste acest lucru.

 =  germana
dorin covrig
[07.Nov.03 01:43]
as vrea sa iti atrag atentia asupra unor greseli din sectiunea in germana..."Dedicht" in loc de "Gedicht", in loc de "photographie" apare "fotographie", in loc de "schicken" este "schieken" etc...am mai gasit si cateva exprimari gresite si/sau alegeri gresite ale termenilor...sper sa reusiti sa le remediati cat de curand...in al doilea rand, voiam sa intreb cat de mult dureaza verificarea unui text in germana...
altfel, felicitari pentru noul site

 =  multumesc
Baltag Felicia
[07.Nov.03 13:27]
Multumesc pentru explicatie, iar referitor la modul in care mi-am introdus numele, si anume --> Baltag Felicia, vreau sa-ti spun ca am facut-o din propria-mi initiativa si nu din obisnuinta (de la scoala). Totusi, am sa mi-l schimb asa cum crezi, tu, ca e mai bine. Mie imi este indiferent.

 =  folclor
serban georgescu
[07.Nov.03 16:24]
Am introdus acum doua zile cateva texte la sectiunea "folclor" (nu "folclor - autor necunoscut).
Nici unul nu are nici macar o accesare. Cand ultimele texte consacrate erau afisate in prima pagina aveau, in acest interval, cel putin 10-11, asa de curiozitate nu neaparat pentru valoare.

 =  intrebare
serban georgescu
[07.Nov.03 16:35]
crezi ca e posibil, d.p.d.v tehnic, ca fiecare sa primeasca direct in pagina personala de pe site, un avertisment de cate ori apare cate un comentariu nou la textele lui, sau chiar si la comentariile pe care le face?

 =  mai am un singur dor... două
Andreea Drăguleasa
[08.Nov.03 06:40]
1. Ar fi foarte utilă opțiunea de Preview înainte de postarea textelor. În special pentru membrii ale căror texte necesită aprobarea editorilor (pentru a le fi mai ușor să observe greșelile și să corecteze textul înainte de a-l trimite) și pentru cei care pot utiliza limbaj HTML (încadrarea imaginilor ș.a.).
2. Pentru proză ar fi bine să se poată introduce aliniate.

Atât, deocamdată. Mulțumesc!

Andreea

 =  biografia ?
Eugen Suman
[08.Nov.03 22:29]
mi se pare mie sau biografia fiecaruia nu mai este accesibila. iar in pagina cu textele mele nu am gasit optiunea de a vedea si cate comentarii are fiecare text, nu numai afisari.

 =  Probleme cu chatul.Rugaminti.
Bunu Cristina
[09.Nov.03 17:50]
Nu stiu daca numai eu am avut probleme dar azi nu am reusit deloc sa deschid pagina de intrat in chat fiindca imi da eroare (in ciuda faptului ca pana acum mi-a mers foarte bine).Si eu doresc afisarea numarului de comentarii si accesul la bigrafie.Multumesc.

 =  help!
enache florin
[10.Nov.03 20:26]
radu tre sa te intreb(pentru ca in ultimul timp am probleme cu site-ul:mi-a disparut un text;nu pot sa intru in chat)mi s-a restrans accesul il vreun fel?
daca da,de ce?

 =  alte probleme
mirela vlaica
[10.Nov.03 22:56]
Am si eu probleme destule. Dupa ce m-am chinuit sa scriu cel mai frumos comentariu critic din viata mea imi spune ceva de genul "Acest comentariu NU a fost introdus in baza de date". Nu-i cinstit. :(((

 =  soluție pt comentarii netrimise
Andreea Drăguleasa
[10.Nov.03 23:06]
Pentru că se fac delogări din când în când, e preferabil ca înainte de a posta un comentariu să-l selectați și să-i dați Copy. Astfel, dacă nu se trimite, puteți să vă logați din nou și să dați Paste în căsuța de comentarii de la textul respectiv.

 =  Intrebare
Geta Adam
[12.Nov.03 14:46]
Radu, un text care este instelat dupa ce trece de pagina "cele mai noi texte", nu mai apare la "texte recomandate"?
Am observat asta astazi, cand am dat o steluta la "Dintr-o duminica" a lui Michel Martin.

 =  Radu, alta intrebare.
Geta Adam
[13.Nov.03 16:30]
Radu, nu se poate ca la sectiunea "Cele mai noi texte" sa fie posibila aparitia doar a unui singur text/autor/? Faptul ca multi figureaza in acelasi timp cu mai multe texte postate nu face decat sa ingreuneze lectura celorlalti, textele se schimba mult prea rapid, abia daca apuci sa le citesti pe toate.

Multumesc,

Geta Adam (Michelangelo)

 =  părere (și pt Geta)
Andreea Drăguleasa
[13.Nov.03 16:45]
Fără a fi Radu, încerc să-ți răspund cum mă pricep.
În lista de texte recomandate apar ultimele 10 texte introduse pe site care au steluță. Nu contează când a fost aceasta acordată, doar când a fost postat textul respectiv. Probabil erau înaintea textului lui Michel cel puțin alte 10 texte înstelate.

În legătură cu propunerea ta, nu cred că reducerea numărului de texte (afișate) per autor este o soluție; lista celor mai noi texte este echivalentă cu lista din vechiul site în care apăreau toate textele înscrise, indiferent dacă aparțineau sau nu aceluiași autor. Altfel cum ai ști de existența lor?

În schimb, propun mărirea numărului de texte pentru prima pagină. Sunt multe texte recomandate peste care se trece prea repede.

Andreea

 =  comunitatile, (mai) sus!
Paiu Constantin
[14.Nov.03 01:14]
cred ca link-urile catre cele trei comunitati ar trebui puse undeva in partea de top a coloanei stangi, poate chiar sus de tot, deasupra hartii site-ului (texte,comentarii, etc.), ca in exemplul de mai jos. este o problema de confort, nu stiu cat de importanta poate sa fie, insa ma enerveaza teribil sa dau mereu scrool down pentru a accesa link-ul catre poezie.ro. si daca mai pun la socoteala ca unele mouse-uri nu au scrool...


Comunități

agonia.ro
poezie.ro
agonia.net



texte
comentarii
membri
-- clasici
atelier
forum
chat
fotografie
linkuri
-- linkuri ``
Ieșire

 =  s.o.s. stop. avalansa.stop.
Stefana Daos
[14.Nov.03 14:54]
fratilor, revin cu rugamintea de a reflecta asupra ideii de a impune ca limita maxima afisarea a 2 texte pe zi ale aceluiasi autor, in pagina principala. e suficient ca sa isi faca simtita prezenta.
inteleg ca vechile facilitati vor fi reinstalate treptat, deci si lista cronologica a creatiilor isi va relua locul alaturi de fiecare text. in felul asta ne vor fi semnalate ultimele productii, oricat de multe ale unei persoane, dar fara a invada fatada cu doua trei nume.
altminteri, situl are cam 6000(sase mii)de membri si o sa tot aiba mai multi. daca se gasesc cativa "grafomani"(o spun ca pe o chestiune de principiu) care sa monopolizeze zilnic lista principala cu cate cinci -sase postari, atunci unde ajungem...si asta mai ales in conditiile in care toata lumea indiferent de nivel se prezinta in aceeasi pagina(ceea ce e un lucru bun).
bine, foarte bine, exceptional daca sunt oameni asa de inspirati si indragiti de muze non stop, dar nu mi se pare firesc ca altii care apar rar si foarte rar cu un poem sa fie grabnic maturati de avalansa de creatii a catorva. in felul asta exista riscul de a asista la reactia de compensare, fireasca, dar nedorita de a marca texte meritorii, dar nu foarte bune cu stelute, doar pentru a le prelungi aparitia in prim plan.
spor!
p. s. va santajez!!:) daca nu va ganditi la o solutie, o sa postez zilnic cate sase texte ale unor consacrati , dar asa incat sa apara in pagina principala:)))

 =  fontul pentru texte
ion amariutei
[19.Nov.03 23:54]
Radu, toate sectiunile din site folosesc fonturi fara serif, cu exceptia textelor. pentru textele lungi, in special, fontul cu serif devine obositor pentru ochi. nu s-ar putea sa-l schimbam?

 =  intrebare, probleme, rugaminte
Călin Cătălin Răpciune
[25.Nov.03 19:53]
Nu-mi dau seama daca a ajuns emailul (se pare au fost probleme cu yahooul in ultima vreme), asa ca reiau aici:

Intrebare: in biblioteca virtuala se pot introduce si fisiere mp3? de exemplu, poezii cantate de Tudor Gheorghe.

Probleme:
- in continuare nu pot sa ma loghez de pe dial-up, nici cu nickul, nici cu emailul.
- cand dau clic pe un text sau pe un element din stanga, apare pagina in engleza.
- nu vad diacriticele la majoritatea textelor, ci semnele acelea ciudate care devin suparatoare

Si o rugaminte: daca se poate, rog afisati si numarul de comentarii la textele din lista personala. Ma intereseaza daca au aparut comentarii noi, timp nu prea am sa verific fiecare text si din numarul de afisari nu-mi dau seama.

Multumiri, salutari.

 =  Nedumerire...si rugaminte pentru editor
Florin Andor
[25.Nov.03 20:07]
Partea cu chat-ul nu mai functioneaza?...tot incerc sa intru pe fereastra respectiva si degeaba! :( ... daca editorul are timp pentru o "aplecare" in sensul unei rezolvari pentru aceasta problema ii multumesc de pe acum ... e interesant sa-i cunosc printre cuvinte (si pe chat) pe cei care posteaza pe site...

 =  E posibil...?
Cosmin Soameș
[28.Nov.03 09:17]
Exista o facilitate în vechiul site care permitea fiecărui autor să-și verifice numărul de comentarii de la fiecare text, fără a se mai deschide acestea, rând pe rând. Mai e posibilă introducerea acestei opțiuni în noul format al site-ului?

 =  trimite unui prieten
Dara Blu
[28.Nov.03 09:34]
Era o facilitate pe vechiul site, care permitea trimiterea unui text unui prieten. Am utilizat-o de multe ori, inainte de a ma inscrie pe site.
Ar fi bine sa reapara in noua fata a site-ului, printre altele, facilitatea aceasta fiind si o modalitate excelenta de a face cunoscut site-ul si altor persoane.

 =  Încă ceva
Cosmin Soameș
[28.Nov.03 13:24]
Dacă vreau să trimit o piesă de teatru, unde o încadrez? La proză, la scenariu?




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !