Comentariile membrilor:

 =  propunere
ion amariutei
[05.Nov.03 16:33]
eu cred ca vasta majoritate a membrilor nu stiau nimic despre al doilea inteles al cuvantului *agonie*. si cred ca nici dupa ce au aflat nu s-au dumirit prea bine ce are a face poezia cu *A sudden or intense emotion: an agony of doubt. A violent, intense struggle. [Middle English agonie from Old French from Late Latin agonia from Greek from agon struggle from agein to drive; See ag- in Indo-European Roots.]* (American Heritage Dictionary)

eu cred ca *marca* noastra ar trebui sa reflecte adevarata caracteristica a sitului: grup activand pe internet si folosind un model interactiv pentru creatia literara.

cred ca un nume complet inventat, in legatura cu aceasta caracteristica ar fi mult mai potrivit. limbajul *web* este mult mai usor de recunoscut decat greaca veche, indiferent de limba materna a cititorului.

de ce nu facem un concurs pentru noul nume?

 =  păi uite
Radu Herinean
[05.Nov.03 16:59]
ar fi foarte usor sa facem un concurs pentru noul nume si foarte putin probabil sa respecte cel putin regula "sa fie disponibil cu .net si .ro".
crezi ca nu preferam sa se cheme "literatura.net" sau "agora.net" ??
te rog sa faci un experiment: gandeste-te la niste nume potrivite pentru site si verifica daca domeniile .net si .ro pentru acel domeniu/nume sunt disponibile.
dupa o ora revino si spune-mi ce ai gasit liber.
apoi mai cauta timp de inca o zi, si spune-ne din nou ce ai gasit.
promit sa cumpar un nume de domeniu daca e mai inspirat ca cel actual si daca e disponibil.

 =  doar un exemplu
ion amariutei
[05.Nov.03 17:18]
cum ziceam, numele poate fi complet inventat. doar ca exemplu, mi-au trebuit doar 30 de secunde sa verific webozia.net si webozia.ro

nu zic ca e un nume bun, vreau doar sa exemplific procedeul

 =  alte exemple
Jupp B. Itter
[05.Nov.03 17:54]
"Nu voi face acum teoria mărcilor, voi spune doar că un nume controversat care poate fi susținut este o alegere corectă". Aici Radu are dreptate. Din pacate, "agonia" nu e doar un nume controversat ci si unul care poate fi luat usor "la misto" in orice polemica facuta cu alte publicatii / situri. ("Ai auzit de site-ul alora de la poezie.ro? cica a intrat in agonie") Ori in acest caz cred ca un nume "neutru" ar fi fost mai fericit ales.
Si intr-adevar, e usor de gasit nume libere:
webwriters
webtopia
sunt doar citeva exemple, chiar daca nu dintre cele mai izbutite.


 =  despre "reactii"
Radu Herinean
[05.Nov.03 18:52]
:)
poate aveti dreptate, poate nu.
daca un prieten iti spune pe strada "intra pe webtopia.net, o sa iti placa", cat de multe iti spune ?
daca pana ajungi acasa nu ai uitat de subiectul asta, cu siguranta ai uitat cum se chema site-ul. utopia ? webopedia? webopia ? hmm...

mai mult, daca vei vedea pe un afis scris doar "agonia.ro", nu te va stimula sa afli mai multe ? metoda se cheama "teasing", iar aspectele negative aduse cu semnificatia falsa sunt de fapt tot avantaje.
daca alte publicatii/site-uri vor face orice remarca la adresa site-ului asta este un lucru bun si un avantaj, iar cei care vor veni sa carcoteasca vor fi intampinati de noi, membri vechi, care chiar daca poate nu suntem mai destepti ca ei, avem macar un argument totusi valabil: semnificatia reala a termenului "Agonia".
va garantez ca in maxim o saptamana veti privi cu totul altfel acest cuvant.

 =  Nu suna bine.
Croicu Mihai Catalin
[05.Nov.03 19:32]
Nu sunt de acord cu titlul. In romana nu are decat o semnificatie consacrata. Astfel DEX-ul nostru cel de toate zilele (Editia 2000) spune : AGONÍE, agonii, s.f. Stare a organismului care precede moartea. ◊ Loc. adj. În agonie = pe moarte; muribund. ♦ Fig. Neliniște puternică provocata de frica mortii – Din fr. agonie, lat. agonia. Asa ca respectivii carcotasi au si DEX-ul de partea lor. Cat despre politici de marketing... nu stiu ce sa spun. Poezie.ro mi se parea un titlu mult mai bun pentru romana. Cat despre versiunea .net si .org, un nume ales prin propunerile membrilor ar fi dat probabil rezultate mai bune.
Chestia cu agonia... E ca si cum ai spune patetic.net. In romana patetic inseamna cu patos, cu credinta, cu tarie, iar in engleza inseamna jalnic, demn de ras.

 =  poate nu
Radu Herinean
[05.Nov.03 20:22]
te contrazic. in romana "patetic" are tot un sens negativ.

 =  7 nume 15 minute
ion amariutei
[05.Nov.03 21:27]
repede, in pauza de pranz, poate se mai incumeta si altii:

poematica - toate extensiile
interpoe - toate extensiile
prologos - toate extensiile
poema - .ro
lira - .ro
logonet - .ro
spiral - .ro

 =  pro agonia
Andreea Drăguleasa
[05.Nov.03 21:57]
În afara faptului că "Agonia" este un titlu incitant, reflectă mai mult decât sugestiile cu aluzie directă la poezie; de altfel, acest site a depășit demult limitele unei baze de date de poezie.
Modificările aduse în structura sitelui reflectă schimbarea atitudinii membrilor față de el; se pune accent pe întreaga sferă culturală și pe spiritul creator în totalitate.
Agonia caracterizează spiritul poetic și ne caracterizează, în oricâte sensuri i s-ar putea atribui termenului, mai mult sau mai puțin actuale.
Nu am intenționat să repet punctul de vedere al editorului, dar mi se pare cea mai potrivită denumire de domeniu pentru ceea ce vrem noi să facem aici.

Andreea

 =  agonia Radului
nichita victoria
[02.Oct.05 19:05]
provocator, as zice eu. normal ca vor fi multumiti si nemultumiti. fiecare va percepe noul nume al site-ului in functie de personalitate, temperament si nu in ultimul rand de caracter. suntem flegmatici, greu adaptabili, imperturbabili, melancolici, emotivi, sensibili, colerici, irascibili, cu tendinte de exagerare, uneori impulsivi. suntem unici in felul nostru, diferiti unul fata de celalalt. nici nu e de mirare ca Radu nu ne va putea multumi pe fiecare in parte.
ridic mana in semn de accept.

 =  oare?
Paul Bogdan
[06.Nov.03 07:28]
Eu sunt curios dacă se va găsi un termen pe placul tuturor. Dacă se va găsi vă promit, cu mâna pe DEX, că-l voi place la rândul meu.

 =  brain-storming!
Ioan Dan
[06.Nov.03 08:31]
Ideea lui Radu e ok si e simpla: un nume cu inteles larg/international. Totusi, cuvantul "agonia" nu e inteles de vorbitorii de lb. engleza (agony, agonize, agonies,agonise).

Main Entry: ag·o·ny
Pronunciation: 'a-g&-nE
Function: noun
Inflected Form(s): plural -nies
Etymology: Middle English agonie, from Late Latin agonia, from Greek agOnia struggle, anguish, from agOn gathering, contest for a prize, from agein to lead, celebrate -- more at AGENT
Date: 14th century
1 a : intense pain of mind or body : ANGUISH, TORTURE b : the struggle that precedes death
2 : a violent struggle or contest
3 : a strong sudden display (as of joy or delight) : OUTBURST
synonym see DISTRESS


Bun, atunci sa facem un brain-storming!

 =  asta e realitatea
Dan Mitrut
[06.Nov.03 20:02]
Agonia? e diagnosticul culturii si al vietii sociale
Agonia? e zeita metamorfozei, semn ca ceva se zbate intre vechi si nou
Agonia? avertisment ca abuzul de cuvinte duce la entropie spirituala.

Agonia+doua trei cuvinte lamuritoare pentru speriosi.

 =  pe rusa!!
Diana Pascu Chifane
[07.Nov.03 07:57]
Cateva observatii:
Pe rusa nu se pot face inregistrari de noi membri in scriere chirilica. De altfel, nici la afisarea membrilor site-ului nu apare alfabetul chirilic. Asta va constitui o piedica in inregistrare, dar fiind faptul ca majoritatea nativilor rusi nu utilizeaza tastatura europeana si nici alfabetul latin.
O alta problema o constituie inca faptul ca la trecerea dintr-o pagina in alta logarea se pierde. Devine destul de enervant sa te loghezi si reloghezi pentru un comentariu... iti trece si de comentat.:):)

 =  despre cuvinte cu drag
Radu Micu Ciomag
[07.Nov.03 10:01]
Aș fi curios să știu de unde ai luat numele de "agonia", cum ai ajuns la el. În latină este un cuvânt extrem de rar. Nu are nici o relevanță și înseamnă două lucruri. Mai întâi "victimă" jertfită pe altar". Apoi "chin mare, suferință, luptă". Așa cel puțin glăsuiește dicționarul lui Gheorghe Guțu. În dicționarul grec-francez al lui Bailly avem surpriza să constatăm că în greacă există două "agonia". Unul cu o micron și unul cu o mega. Primul dintre ele înseamnă "lipsă de urmași". Celălalt înseamnă "luptă la jocuri (olimpice, nemeene etc.), de unde exercițiu gimnic și de unde exercițiu pur și simplu". Dar sensul cel mai frecvent provine din acela de "luptă" în sens fizic, care a generat prin metaforizare sensul de "agitație sufletească, neliniște, anxietate, angoasă". Oarecum prea multe sensuri. Desigur pentru o marcă, sau un brand cum zic unii, este potrivit. Din păcate în românește poartă marca sumbră a spectrului morții. Cât despre "patetic", acest cuvânt are în românește și semnificație pozitivă.

 =  www.webpoetry.net? www.houseofwriters.org (e lung dar sugestiv)?
Bunu Cristina
[07.Nov.03 12:16]
Hmmm...sa ma gandesc si eu ce ar suna mai bine...
www.webpoetry.net
www.houseofwriters.org (e lung dar sugestiv)
Cam asa mi-ar placea mie...

 =  Imi place
Olteanu Irina
[07.Nov.03 13:05]
Imi place noul look al site-ului. Dar imi placeau foarte mult de pe vechiul site maximele si biblioteca in care puteai introduce texte ale autorilor preferati. Azi e prima oara cand il vad si sper sa reusesc sa inteleg cum fac sa introduc niste texte in limba engleza.

 =  Cum sa introduci text in engleza
Bunu Cristina
[07.Nov.03 13:58]
deschizi pagina , unde sunt stegulete acelea putin mai jos apesi pe cel pt. engleza; apare in engleza , te logezi si adaugi text.O sa vezi ca e totul in engleza.

 =  agon, nu agonia
liviu dascalu
[10.Nov.03 17:17]
Nu ar fi mai bine agon.com sau agon.net? Fara conotatiile morbide, doar ideea de competitie.

 =  polemica agonizarii
Laurentiu Ghita
[13.Nov.03 12:41]
De acord, Poezie.ro era cam prea comun, dar,zau, Agonie e morbid! Indiferent de alte conotatii, cuvantul te duce imediat la suferinta. E chiar atat de chinuitor efortul artistic?

 =  agonie si existenta...
Paiu Constantin
[13.Nov.03 13:03]
cred ca numele conteaza mai putin. important este continutul informational, pe care il facem toti. nu doar radu, nu doar cenzorii sau cei ce il recomanda. toti suntem responsabili de informatia non/literara direct accesibila vizitatorului obisnuit.

cat despre numele site-ului, mie imi place asa cum este. daca agonia inseamna aproape moarte, atunci moartea inseamna doar trecerea in alta forma de existenta, nu nefiintarea. iar noi, cei ce refulam prin vers, existam oricum altfel.

 =  ca semn al prieteniei
Vasile Mihaela
[13.Nov.03 15:01]
daca nu cad in agonie nu cad in mine. apreciez ceva ce nu cunosc adica radu herinean. acum si eu pot sa fiu apreciata (sau nu) chiar fara sa fiu vazuta. stelute din partea mea. primul comentariu mi-a dat un bobarnac in nas si m-a facut sa-mi doresc mai mult de la mine. si iata ca deja am ajuns sa-mi fortez mana sa scrie cate ceva in fiecare zi. multumesc

 =  sa mai cautam
virgil demian
[13.Nov.03 17:46]
poate ce poezie.ro e expirat,
dar agonia.net e prea "revolutinar" si cred ca nu mai contine ideea care se urmarea pe acest site
totusi,vreau sa cred ca poezie.ro isi propunea ceva constructiv si noul nume ,"agonia.net",are conotatii prea morbide pentru a se putea crede in el
cand se termina agonia se termina si viata
poetii nu sunt fiinte in agonie
noi vrem sa construim dar nu putem sa ne desfasuram "activitatea" sub acest "brand"(si nu inteleg de ce se urmareste crearea unui brand pt poezie,deoarece nu vindem nimic, deci crearea brandului e inutila si chiar periculoasa)
deci sa cautam un alt nume care sa ne reprezinte
si credv ca exista aici destui cu idei interesante caci asta e si scopul acestui site: sa aratam cat putem inainta in imaginatie,sa aratam ca inca mai sunt oameni care cauta ceva dincolo de aparenta

muza.ro,ce ziceti?

 =  Vot
roxana ionescu
[13.Nov.03 19:30]
Hai sa-mi dau si eu cu parerea, ca "bobocel" ce sunt pe site :-)

Agonia nu suna bine, oricite semnificatii interesante ar avea (cine navigheaza pe net nu se va repezi la dictionar la vederea unui cuvint, doar doar o fi ceva profund). Si nu mi se pare ca ar reprezenta bine poezia, chiar daca aceasta se naste cel mai adesea din suferinta si lupte interioare.

De ce sa nu votam ? Sa se faca, de pilda, 5, 10 propuneri si sa se voteze pe site. Apropos de asta, "poematica" suna destul de bine. Parerea mea !:-)

 =  nu se merita!
Liliana Rosca
[13.Nov.03 22:35]
Nu stiu, Radule, o fi si marketingul ceva..., dar nu se merita in cazul nostru, chiar NU CREZI???

 =  agonia argumentelor...
Paiu Constantin
[14.Nov.03 00:54]
... sa cautam un alt nume care sa ne reprezinte
si credv ca exista aici destui cu idei interesante caci asta e si scopul acestui site: sa aratam cat putem inainta in imaginatie,sa aratam ca inca mai sunt oameni care cauta ceva dincolo de aparenta


oare nu incercam sa invingen aparentele tocmai prin acest nume? de ce propui atunci altul? daca in aparenta agonie inseamna starea premergatoare mortii, sau a distrugerii, sau a stingerii, noi trebuie sa-i dezvalui si celelalte sensuri, ascunse dincolo de aparenta.

muza.ro suna prea fairy, poematica este greu intuibil, poate chiar greu de tinut minte, fiind un termen rar folosit. asta ar fi primul argument nu neaparat pentru pastrarea numelui actual, ci pentru "evitarea" celor de mai sus.
argumentul in favoarea pastrarii numelui "agonia" ar fi acela ca rezonanta lui poate fi recunoscuta si de straini, datorita asemanarii cu englezescul agony sau cu frantuzescul agonie. iar asta deoarece "target-ul" este setat pe international.

in principiu nu sunt pentru agonie 100%, insa schimbarea lui ar trebui sa fie facuta pe baza unor argumente solide. care pana acum nu au aparut. din pacate? poate ca da. poate ca nu :)

 =  agonia contraargumentelor...
virgil demian
[14.Nov.03 11:19]
"oare nu incercam sa invingen aparentele tocmai prin acest nume? "

termenul "agonie" nu este o formula magica care sa ne arate ce e dincolo de aparenta


ideea mea era ca titlul acestui site sa aiba (si) conotatii pozitive,ceva care sa ne aminteasca ca telul nostru e a crea si nu a distruge(deocamdata)

 =  poate
serban georgescu
[14.Nov.03 11:32]
ce ziceti de virtualia.ro?

 =  Sincer, deschis si cu drag.
Adina Ungur
[15.Nov.03 04:38]
Iau o pietricica imaginara sub limba, pentru ca intru cu primele cuvinte, de la marea modificare incoace, respectiv prima parere postand-o sub acest anunt, indiferent daca o va citi cineva sau nu.
Nu m-am grabit sa vin cu impresii/sugestii, tocmai pentru ca intelesesem ca site-ul se modifca si se imbunatateste in continuare si chiar nu doream sa aduc propuneri care deja sunt luate in discutie. Am sa incep cu modifcarile prolifice si voi incheia cu subiectul "agonia" spunand de la inceput ca schimbarea numelui e ceea ce m-a deranjat cel mai tare si ma va deranja in continuare, dar hai sa incepem cu remarcile pozitive. Observ ca s-au remediat si banuiesc ca inca se lucreaza la vechile optiuni, de aceea voi face sugestii cat mai putine in acest sens, adica voi incerca sa nu repet parerile deja postate de ceilalti membri.

Nu pot sa nu remarc acest demers sau deschiderea spre utilizarea limbilor de circulatie internationala, aici pe site. Este bine venita posibilitatea de a putea citi, traduce, comenta, respectiv scrie in cele patru limbi straine, (eventual chiar si mai multe, dupa cum citisem). Cred ca toata lumea este de acord cu posibilitatea de a invita membri sau prieteni din alte tari, care sa poata citi, eventual comenta textele noastre sau cu traducerile pe care avem ocazia acum sa le postam.

- problema cu sectiunile limbilor straine sta cam asa: rasfoind site-ul te trezesti pe "limba engleza" sau chiar incercand sa postezi ceva, fara posibilitatea de a reveni chiar acolo in pagina, inapoi la limba in care doresti sa postezi sau sa comentezi
- propunere: 1. steguletele sa apara pe fiecare dintre pagini, astfel incat daca se intampla o eroare sa poti sa treci lejer pe limba in care doresti sa citesti/scrii. 2. dictionar la postarea textelor straine (adica un "ortographe" de ex. la franceza sau un loc de unde sa poti procura literele cu accent, din lexicul unei limbi straine, intocmai ca si diacritcele la lb. rom.


Pozitiv:
- limbile straine
- sectiunile multiple sunt bine venite si sper sa fie si stimulante, adica sa aduca un impuls creativ membrilor
- aparitia subtitlului in pagina fiecarui autor
- dreptunghiul (sa-mi fie scuzata lipsa totala de cunostinte si terminologie tehnica in "ale internetului") din pagina cu texte, in care apar vizionarile si data inscrierii
- posibilitatea de a-ti introduce singur fotografia
- mai sunt si altele in mod cert, nu reusesc sa le punctez acum pe toate

Propunere: acel dreptunghi sa apara si in bara de sus cu Creatie, Internet, Cultura, Societate, etc. in care sa fie trecut la modul succint, tot ceea ce tine de segmentele respective, ca un fel de index al sectiunii (ex. explicatia topicilor data intr-un alt anunt)


Astept cu mare inters celelalte optiuni:
modifica/sterge
biografie si altele

Estetic si functional (pana la urma), cred ca mai sunt probleme: pagina in care intram inca arata ca un cap de tabel cu disproportii multiple:
- deasupra exista un spatiu nefolosit, poate fi pentru reclame, dar in cazul in care nu e, se poate recupera pentru ca majoritatea fonturilor din linkuri sunt de marime 10 sau chiar 9 ceea ce nu este indicat nicaieri in munca de editare a textelor, fiind obositoare la lectura iar distantele sunt atat de mici intre linkuri incat cursorul in forma de mana apare deschis de la un link la altul, asa incat usor poti gresi linkul pe care doresti sa-l accesezi.

Propun:
- mai multe bare orizontale (care economisesc din spatiu si sunt mult mai vizibile decat alinierea linkurilor pe verticala).

Obs. Caseta cea mai utilizata este in mod cert cea cu texte, autori, pareri, etc. si care este asa cum spuneam destul de infima ca prezenta grafica pe pagina.
Propun - cel putin utilizarea boldului, dar cred ca ar fi mai bine o evidentiere printr-o bara orizontala. Din nou apare inconsecventa fonturilor, uneori apar cu majuscula, alteori nu, propun folosirea majusculei peste tot in linkurile din site (nu intreg cuvantul cu litere mari ci doar inceputul sau). Sau pur si simplu puse acele optiuni in locul barei orizontale, pentru ca sunt mai mult utilizate de membri site-ului.


Obs. Caseta cu logarea este plasata undeva sus in dreapta iar linkul cu "Iesire" este in stanga sub caseta cu texte, autori, comentarii, etc., cu majuscula, de negasit. Propun ca acel link sa apara langa cel cu logarea, acolo cred ca ii si este rostul.
Obs. Disproportia de marime si inconsecventa tipului de font utilizat: reclama cu "Register as a member... " si celelalte marimi respectiv celalalt tip de fonturi utilizate in pagina siteului ca inconsecventa da senzatia de dezordine

Caseta cu "Poezie", "Personale", "Proza", etc. apare mult prea jos, cred ca ar trebui mutata intr-un loc unde accesul e mai usor. Propun (desi nu stiu cine ma va lua in seama) ca cele mai utilizate linkuri sa fie postate undeva in dreapta, pentru ca majoritatea vizitatorilor se presupune ca sunt dreptaci, e mai comod.
Obs. pozitiva - bucuria de a nu fi nevoit sa dai pagina dupa pagina in cazul textelor lungi, ceea ce ma speriase si ma descurajase cand am intrat astfel pe textele lungi. Este important sa dam confortul cititorilor de proza care si asa sunt putintei si nu in ultimul rand timpul castigat, (uneori cate o pagina se incarca in 10 minute din cauza proastelor conectari la internet)asa ca patru pagini de ex. intr-un text de proza descurajeaza oarecum lectura.


Despre numele site-ului nu pot sa spun decat ca acest "agonia" m-a dezamagit cumplit. Cu toate explicatiile, conotatiile, sensurile indepartate ale cuvantului, "agonia" este asa cum insusi dictionarul o spune, ca prim sens, o stare patologica de degradare de trupului, premergatoare decesului. Nu vreau sa insist aici cu etimologii, explicatii sau sinonimii, vreau doar sa spun ca un atelier atat de mare de literatura trebuie sa aiba un nume la fel de mare care sa-l reprezinte si care sa-l defineasca inca din titlu. In momentul in care am citit "agonia.net" m-am gandit daca nu cumva "poezie.ro" sa fi fost un nume prea mare pentru noi asa incat am renuntat la el. A fost primul gand. Mi-a parut rau. A fost ca si cum cineva mi-ar fi schimbat numele fara ca eu sa vreau. Un nume care intr-un fel ma reprezenta. Poezie.ro era exact ceea ce trebuie adica poezie romaneasca, versuri scrise in limba romana, vorba romaneasca, polemici si discutii in spirit oarecum literar. Ca nu ne ridicam adeseori foarte sus, e altceva, insa cel putin aveam o tinta, un tel spre care sa tindem, adica spre poezie.ro. si nu spre "agonie." Intram in poezie.ro, ne simteam membri si poate eram si mandri de asta, acum insa, imi venea greu sa cred ca voi intra in "agonie" si voi spune ca e un loc in care cites si postez poezie sau proza, etc. Nu cred ca este un nume potrivit pentru noi!
Dincolo de toate parerile, impresiile si convingerile pe care le avem, acest "agonia", la o adica poate fi ironizat pana la loc-comanda. Daca noua nu ne place ca titlu, cum pot reactiona cei care nu agreaza acest site. Pentru ca vrand-nevrand apar si acest gen de persoane.
Vreau sa ma credeti ca daca acest cuvant ar fi fost altul decat acesta, lumea l-ar fi acceptat mai usor decat asa pentru ca pana la urma exista o dependenta, un atasament, o dorinta de a fiinta impreuna aici, de a comunica intre noi in acest minunat mod. Fiecare o face dupa posibilitati, insa nimeni nu doreste ca acest loc in care ne descarcam atat de multe trairi interioare, atata sensibilitate, sa fie unul in care energiile negative sa se adune.
Cu totii dorim un singur lucru: sa evoluam, iar acest spatiu sa ne ofere in sine confort si ceea ce inca ne ofera din plin: inspiratie. Ma intristase aceasta modificare, mi-am mai revenit citind un alt anunt in care editorul ne spune ca aceasta comunitate se va numi in continuare poezie.ro, dar ca e gazduita de "agonia.net". Mi-am revenit pentru ca exact acest lucru voiam sa-l propun. Si anume, ca partea de poezie romaneasca, atelierul nostru cel de toate zilele in care intram si ne exprimam cel mai ades, sa se numeasca asa cum merita, adica poezie.ro.
Despre vocatia titlurilor sau a numelor stim ca ele au o mare importanta in a defini creatia (si aici noi suntem creatia, de a esentializa continutul) respectiv de a influenta destinul celor care le poarta. De multe ori o haina buna, confortabila, frumoasa, ne face sa ne simtim mai bine, ne modifica atitudinea. Dincolo de acest exemplu simplu spun ca acum doi ani de zile, venisem la internet pentru prima data din doua motive: ca sa corespondez cu un membru al familiei dus departe si pentru a cauta literatura pe internet, respectiv poezia. Evident nu ma pricepeam deloc sa caut poezie, insa am dat pe primul "search" intalnit, in yahoo sau in hotmail si la cuvantul "poezie" am gasit o sumedenie de site-uri si pagini, insa ca si "poezie.ro", nimic nu m-a convins. Datorita titlului, in primul rand si apoi pentru secretul succcesului acestui site, pe care rapid l-am "gustat", asa cum se intampla cu fiecare membru intrat aici: INTERACTIVITATEA!(adica posibilitatea reactiei prompte in exprimarea parerilor) Pentru ca fiecare om care incearca sa creeze are nevoie de comunicare, de pareri, de stimulent, orientare. Fara calitatea aceasta, ar fi un site ca oricare altul in care entuziasmul ar pieri imediat dupa postarea unui text. Asa ca: brava comunicare, opinie, polemica!
Cu alte cuvinte, eu cred ca ceea ce se intampla cu noi aici, merita sa poarte numele de "poezie.ro", sa incercam sa tindem spre a scrie poezie romaneasca si sa ne meritam acest nume.

Cu sinceritate si cu dragoste pentru acest site,

Adina Ungur

 =  da, e bine!
Ioan Bancila
[24.Jan.04 00:50]
Mie imi place noul site. Iar numele este bine ales, in toate sensurile sale denotative is conotative.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !