Comentariile membrilor:

 =  Cu toate inter-poeziile-panzele sus!
Nicolae Mihai Popa
[20.Oct.03 06:54]
A treia veste, cea foarte bună, este chiar bună de tot și-mi face plăcere să fiu printre primii care am auzit-o.
Mi-am și notatat adresa!

 =  parerea mea
Ioan Dan
[20.Oct.03 09:01]
Radule, eu iti spun cu toata sinceritatea (si din experienta proprie) ca e foarte greu sa lucrezi virtual la asa ceva, chiar daca e o fituica de 8 pagini(4coli).

Se vor autopropune cam 'spe redactori sefi(prin rotatie?!?) la cata agerime si importanta e pe cm patrat de creier din zona..:-)) Dupa care, vei afla brusc cat de multi secretari generali de redactie(post nelistat!?) incap intr-o YM Conference. Si tot o luam pe fir in jos pana cand graphic designerul cedeaza nervos dupa ce vede primul spalt(asta daca e norocos) cu ce a vrut dar nu s-a putut.:-)) Corectorii pot sta linistiti, diacriticele nu se tiparesc in policromie.

Sfatul meu este sa gasesti o echipa care se poate aduna in Bucuresti, sau daca nu, macar sa se vada din cand in cand la ochi. Sa puna mana pe macheta si sa-si dea in cap cu idei geniale in sedintele de redactie.

Sper sa reusiti, e o proiect excelent.

+ Vestea cea mare!
Silvia CALOIANU
[20.Oct.03 12:38]
Atat de mult m-a bucurat sa aud vestea cea mare: un ziar literar "al nostru"! Mi-ar placea sa il tiparim si la Chisinau...Sunt de acord cu Ioan Dan. Dar, consider ca niste redactori "virtuali", pe post de voluntari, ar fi chiar foarte bineveniti in colegiul de redactie. Din mare pasiune, m-as deplasa - cel putin, deocandata - o data in luna la Bucuresti!

 =  bravos !
Andrei
[20.Oct.03 14:42]
sunt foarte incatat sa aflu ca se pune de o fituica a punct ro-ului poezec!
tin sa remarc laudativ stradaniile lui Radu!

 =  si eu
Liviu Nanu
[20.Oct.03 14:34]
Eu ma ofer voluntar. Am si ceva experienta am fost si redactor sef si tehnoredactor si secretar de redactie (concomitent) la o revista de provincie. Si e un proiect la care tin foarte mult, am mai discutat de fapt despre asta. Nu e greu, materiale sint suficiente, va iesi o revista buna, sint convins.

 =  bun proiect
Florian Silisteanu
[20.Oct.03 18:16]
bun proiect
ma gindesc si dau veste din timp la ce si daca pot ajuta.
treaba este ca tin deja in mana nishte fitzuici literare basca ziarul unde lucru
Radu draga de frate daca stii ca tre sa pun osul la treaba cu placere!

 =  Lămuriri și un eventual cenaclu
laurel
[20.Oct.03 21:01]
Domnule Radu Herinean, în data de 19 oct. 2003 am propus ca pe acest site să fie concepută o revistă de creație literară
(poezie , critică,istorie literară, traduceri,etc.)Materialele necesare acestei reviste să fie sortate de pe acest site de către editorul acelei reviste împreună cu cineva apropiat . Ceea ce ați făcut este de admirat și Vă felicit din toată inima.Nu dau sfaturi dar știți foarte bine că o revistă trebuie să poarte un nume. Domnule Herinean îi dau dreptate lui I.Dan / copilul cu multe moașe rămîne cu ombilicul netăiat / așa că doar în cazul unei reviste tipărite acolo e cu totul altă poveste.
Acum mai propun ceva ,un cenaclu literar pe acest site. Ce ziceți ?

 =  cenaclu si revista
Radu Herinean
[20.Oct.03 21:42]
acest site ESTE un cenaclu literar. in plus, in Bucuresti si in diverse orase din tara au fost deja organizate intalniri sub forma de cenacluri literare.

ideea revistei este vehiculata sub diverse forme inca din anul 2000, insa nu au existat resursele pentru a o produce. acum credem ca le avem.

astept orice idee sau propunere, dar CU DETALII.

 =  revista sa fie pe site
Nicolae Tudor
[21.Oct.03 00:29]
Am fost sa votez in ultimile 5 minute. Nu era nimeni la rand si pe lista mea am fost singurul care a semnat (din peste 30 de nume). Am privit masa plina cu lise raspandite si am observat 2-3 semnaturi pe foaie.. Prin calculul probabilitatilor cred ca s-a mers la vot sub 10 % din alegatori si alegerile sunt falsificate.
Sa se demonstreze aceasta ar trebui cateva echipe care sa ia la rand locuitorii dintr-o circumscriptie si sa numere stampilele aplicate pe buletine.
E bine pentru tara ca s-a acceptat constitutia, e un mic pas inainte.
Dae eu sunt tare scarbit. Scarba cu scarba, intr-o zi va da ceva ce numai Dumnezeu stie...

Aici sunt peste 5000 de creatori. Este o forta care depaseste orice inchipuire. Nu reusim sa ne citim intre noi- nu cred ca mai putem citi si altceva.
Ar trebui sa faceti revista intai pe site si sa testati valoarea ei.

 =  hotărâți-Vă
laurel
[21.Oct.03 03:31]
Domnule Radu Herinean, Vă rog respectos să Vă hotărâți, ce este acest site :
revistă sau cenaclu ? Ieri m-ați atenționat că acest site este o revistă
iar azi îmi răspundeți că este un cenaclu.

 =  laurel
Radu Herinean
[21.Oct.03 03:33]
asa e, asta am spus.
dar nu am spus ca este DOAR O REVISTA.
nu vad de ce acest site nu poate sa fie atat revista cat si cenaclu. mie mi se pare ca indeplineste cerintele pentru ambele calificative.
oricum, nu cred ca asta este important asa ca propun sa revin la subiect.

 =  Limba romana
costel
[21.Oct.03 05:20]
Aceasta, ma refer la site-ul poezie.ro, nu e nici revista si nici cenaclu. Bunul simt o spune daca nu cunostintele in domeniu.
Aceasta, daca tot e sa o numim cumva, e o harababura.
Intra cine vrea, pleaca cine vrea, publica cine vrea, comenteaza la fel.
Voturi, pene, puf, praf, colb, versuri, ganduri, cacialmale, personale, haikuri, mizilicuri, sifoane, bastoane, capete sparte, orgolii ranite, proze, ambroze, degete in sus, in jos, pe fata, pe dos,scenarii, eseuri, discursuri, concursuri, ifose, smecherii, negustorii, cuvinte impare, cuvinte noi, mai numitile si voi.
Site-ul place tocmai din aceasta cauza. E ca un bazar turcesc, gasesti ieftin , mult si de toate. Tipic balcanic. Oare de ce ne-am mira? sau de ce ne-am ascunde dupa deget? Sau de ce ne-am ascunde dupa un cenaclu sau o revista (nici pomeneala).
Exista cenacluri literare pe internet. Acesta nu e unul din ele. Exista si reviste. Aceasta nu e.
Se poate face. Dar cere profesionalism.
Dar nu mai bine sa ramana asa cum e?
Pentru ca bazare nu mai sunt pe internet, cel putin in limba romana.

 =  Caligula
Ovidiu Caragea
[21.Oct.03 11:59]
România va intra în Europa trăgând după ea Balcanii. Ca o tinerică cu tupeu, purtând în pliurile rochiei izul Levantului, își va spune în sfârșit cuvântul în fața acelor gentilomi prin tradiție. Regii și baronii ei îi vor învăța economia de piață ca în piață, cum să se îmbogățească până în zori printr-o canonadă isteață. Atunci va înțelegea ea, Europa, care sunt avantajele integrării în România. Își va reîmprospăta cunoștințele de filosofie și-și va însuși cu avânt și curaj dictonul lui Solon: Legea este ca o pânză de păianjen, îi reține doar pe cei slabi. Asta nu pentru că potentații dânșii n-ar ști ce înseamnă corupția și manipularea legii ci pentru că fiind oameni de buni simț nu au mânărit interesul personal atât de evident și în văzul prostimii încât aceasta, minunată sau scârbită, să tacă și să continue behăitul inofensiv de turmă. Francezul, liberal și libertin, va continua să viseze în roz și să se desprindă de clasa politică ce încet-încet va ajunge și în bucata sa de continent o clasă socială favorizată. Italianul va fi mândru de reînvierea tradițiilor romane, de banchetele electorale și de luptele de gladiatori de prin primării organizate pentru a bucura și a fura ochiul cetățeanului de rând. Vor învăța toți arta de a da de gândit mărunt vulgului. Tot cetățeanul cu drept de a vota pozitiv va deveni un politician din născare, sărac, cu creierul neted și curat.

 =  Idee
Croicu Mihai Catalin
[21.Oct.03 19:55]
Fituica e o foarte buna idee. Dar va iesi ceva din aceasta idee? Chiar daca se vor tipari 5000 de exemplare (mira-m-as ca se va vinde) din revista/ziar/cum vrei s-o spui va costa foarte mult (zic ca, fara reclame, in jur de 10-15.000/editie/10 pagini cost de productie in conditiile pe care le vrei - presupunand ca doresti si o hartie cat de cat de buna calitate, policromie folosind nuante etc. etc. la care mai punem inca 5000 cheltuieli de distributie pentru Bucuresti etc.). Asa ca sa ne asteptam la un pret destul de mare...
2. Virtual sa lucrezi mi se pare imposibil.... A se vedea ideea cu noul site. Sa dai drumul la o revista e si asa un lucru greu, iar daca s-ar lucra on-line, ar iesi pe YM o harababura demna de bazarul din Istanbul. Cel mai simplu ar fi existenta unui nucleu offline - 3-4 oameni, care sa accepte materiale, sugestii, idei s.a.m.d si sa realizeze machetele. Asa s-ar reduce mult durerea de cap indusa de acest efort imens. Cat de control asupra layoutului.... 99.9% din tipografii, inclusiv cele mari, nu accepta fisiere Office / Flash / Html ci doar print out-uri pe care le reintroduc folosind programele lor. Multi oameni au avut experiente RELE cu privire la machetari. Asa ca fie ii cunosti pe oamenii de la tipografie, fie ii supraveghezi. Ca pe zugravi. Dupa ei 1% greseli de ortografie in produsul final e mai mult decat acceptabil :)))). Ca si o machetare cum vor ei, nu cum vrei tu. Hmmm. Dar ce sa le ceri? Dupa o noapte lucrand un ghid tv tiparit in 100.000 de exemplare, in cele 10 minute alocate revistei poezie.ro imagineaza-ti ce varza iese... Pentru nr.1 trebuie minim o luna de development.
Va urez succes. Ideea e buna, gandurile sunt bune, dar pana la vanzare te mananca editura si tipografia.
N.n. : Nici o editura nu capseaza la sub 10 pagini (5 coli).
Dane, multe edituri tiparesc diacritice in color. Nu prea se mai foloseste tiparul inalt la policromie.

 =  în sfârșit!
Adriana Popp
[22.Oct.03 02:51]
În sfârșit,revista aia!
Credeam că de ea ca de materialul ăla de prezentare a fundației!!!
Habar n-am la ce mă pricep în afară de traduceri, corecturi, scris pur și simplu...
Pe ym intru mai rar acum ([email protected]) și numai seara, dar încă mai am telefon!

 =  initiativa foarte buna
Bogdan Groza
[22.Oct.03 14:59]
Sunt bucuros sa aflu vesti despre infiintarea unei reviste de cultura si totodata sunt de acord cu faptul de a fi redactor. Doar de cateva luni bune sunt in domeniul asta. Si in plus, invat ceva nou. Sper ca aceasta initiativa laudabila pe care ati luat-o sa dureze si ,de ce nu, sa scoate-ti revista si in realitate nu numai virtual. Dar pana acolo e cale lunga.
P.S. Daca vor fi prea multi redactori si nu se inghesuie nimeni la cea de corectori atunci voi face bucuros si munca de corectura.
Mai multe detalii despre ce ,unde, cand, cum, sper ca voi afla zilele viitoare.

 =  Fiecare tara are conducatorii pe care ii merita...
Diana Oprita
[22.Oct.03 23:26]
Domnule Radu Herinean, parearea mea este poate prea putin importanta, dar totusi as vrea sa va contrazic in legatura cu un lucru. A nu iti exercita un drept pentru care altii au murit (mai mult sau mai putin in cunostinta de cauza, ce-i drept), mi se pare un lucru bizar. Sa nu votezi nu este o optiune. Cel putin nu in graficul meu de valori. Sincera sa fiu, nici eu nu prea am avut chef de vot. Era prea frig si ma plictisise tot circul acesta care s-a facut in jurul referendumului. Dar ceva nu m-a lasat. Simtul civic? Poate. Dar mai ales gandul ca votul meu conteaza. Si chiar daca nu conteaza printre alte milioane de alte voturi, conteaza pentru mine si pentru linistea mea sufleteasca.
Datorita profesiei mele a trebuit sa studiez "putin" proiectul de revizuire a Constitutiei ca sa nu fiu prinsa in off-side. Nu sunt de acord decat cu 60-70% poate din cele 72 de modificari aduse. Si cred ca a fost o bataie de cap aproape inutila pentru ca oricum va trebui revizuita prin 2007. Ei si?! Daca nu esti de acord, spune-o clar si raspicat in patretelul de jos unde scrie: NU. Cel putin asa cred eu. Si mai cred ca noi, oamenii de rand am provocat nereguluile de la referendum. Cum? Speriindu-i pe cei de la PSD ca nu ne vom prezenta la vot. Sa presupunem ca lumea s-ar fi dus la vot. Inca din prima zi. Si ar fi votat NU. Ar fi fost o lovitura sub centura care i-ar fi trezit pe guvernanti din betia puterii. Si inca o chestie. Cu vreo 2-3 zile inainte de referendum am facut un reportaj despre modificarile aduse Constitutiei. Ce e drept, au fost persoane care mi-au spus ca se duc sa voteze Romania (?!), dar mai ales am gasit destul de multi concetateni care chiar stiau cu ce se mananca afacerea asta si ce implicatii va avea asupra viitorului nostru, ca si natiune. A fost un lucru deosebit de reconfortant. Si cand ma gandesc ca am inceput sa fac reportajul cu o asemenea inversunare, convinsa fiind ca nu voi gasi decat cel mult 1 persoana care sa stie raspunsurile la intrebarile mele!!!

Imi cer scuze daca v-am suparat in orice fel. Imi place acest site si ce ati facut din el. Este deosebit de relaxant sa ajungi acasa dupa o zi LUNGA de scoala si de munca si sa gasesti niste oameni care au timp de poezie... Va doresc o seara minunata!
Alexia (Diana Oprita)

 =  Intrebare
Gabriel Nita
[24.Oct.03 14:44]
O intrebare: cam la cat este estimat acel "tiraj suficient pentru toti cititorii"?

 =  diana oprita
Radu Herinean
[24.Oct.03 16:20]
Diana, ceea ce spui tu este intr-un fel corect, insa din punctul meu de vedere, atata vreme cat am o opinie si ma intereseaza rezultatul mai mult decat exprimarea in sine, este optiunea mea MODUL in care imi exprim acea opinie.
Cei care au murit in 1989 au murit pentru libertate. Libertatea de a vota DA sau de a vota NU, dar si libertatea de a vota sau a NU vota. Asa vad eu libertatea. Asa a stabilit-o chiar constitutia Romaniei.
In plus, am sa iti explic optiunea mea si a altora de a NU vota.
Sa presupunem ca NU sunt de acord cu aceasta constitutie si NU vreau sa treaca de acest referendum. Dupa mintea mea, e mai putin important cum se va intampla lucrul asta, atata vreme cat respect prevederile legale si civice si cum or mai fii ele. Daca votul era obligatoriu pentru toata lumea, fii sigura ca participam si eu, desi poate ar fii existat metode de a te sustrage si in acel caz. Dar votul NU este obligatoriu. Deci CIVIC am procedat corect, aveam aceasta optiune si am apelat la ea. Si am boicotat si modul in care a fost facuta aceasta votare si am boicotat si continutul acestei votari. Crede-ma, boicotul este tot un mod de exprimare civica cel putin la fel de puternic ca si votul.

Si acum judecata: daca merg si votez NU, contribui la participare si nu am NICI O SANSA sa influentez votul final. Fiindca toata lumea a fost intoxicata si hipnotizata cu mesaje populiste si propagandistice si va exista o majoritatea covarsitoare care va vota DA, care in plus nici nu stie exact ce voteaza. Voteaza Romania, asa cum ai zis si tu.
In schimb daca NU votez, sunt sanse ca proeictul sa nu treaca datorita neparticiparii.
Mie mi se pare ca orice roman care NU dorea aceasta constitutie si poseda si un minim de intelect (sau si-a facut o minima informare), a procedat la fel ca mine. Cei care doreau aceasta schimbare au votat DA si le respect opinia, chiar daca nu sunt de acord cu ea.

Te rog sa mai verifici ceva: care erau urmarile daca iesea NU si care erau urmarile daca nu se intruneau 50% ?

Spune-mi ce nu ti se pare corect in acest rationament si daca vrei, putem discuta si despre MOTIVELE pentru care nu am fost de acord cu proiectul acestei constitutii.

Inca ceva: nu m-a suparat absolut deloc parerea ta si nu stiu de ce ai presupus acest lucru. Sunt deschis oricand la orice dezbatere pe orice tema, atata vreme cat discutam idei, opinii si principii si atata vreme cat nu ne lovim si nu ne impedicam in orgolii si false principii.

 =  Ideia nu e rea !
Andrei Musk
[19.Nov.03 16:53]
Daca nu e prea tarziu ceea ce vei citi poate te va bucura.
Exista o rev. la care sunt editor si redactor, si cam are cam acelasi profil ca tot ce se aduna pe acest site. Multe din articolele de pe aici vor lua forma tiparului, intrucat ama obtinut si permisiunea de a le publica.Drepturile de autor si sursa se vor respecta si daca vei gasi un comentari de forma :" Ideia te-a luat!" fii sigur ca vei fi printe cei ce se vor bucura de paginile rev. noastre.
Incurand o sa invadam si net-ul de aceea trimite tot ce ai ca " articol" si vom mai vedea .

 =  nunquam est sera conversio
Miu Jacqueline C
[26.Jan.07 20:50]
Nu stiam cum sa dau de tine, iarta-ma dar cred ca nu am sansa de a fii mai apreciata daca te iau cu .." dumneavostra " oricum problema este asta:
M-ai penalizat dar nu m-ai ajutat sa corectez, credeam ca totusi faptul ca unul incearca sa fie nu mai bun dar "acela excelent " este pretuit.Multe din klucrari nu sint banale, chiar cu o gramatica cred acceptabila, dar ma supuin imprejurarilor, daca am noroc voi reusi sa invat ceva ghicind cum si unde gresesc, te inteleg daca nu mai accepti nici o lucrare in fond nu scriu in limba romana de mai mult de 25 de ani. Daca esti atit cit scrii nu fii un critic rau dar mai acorda o sansa, eu poezia o iubesc chiar daca n-am stofa lui N.Stanescu.
Complimente ed i miei omaggi
miu j.c.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0