Comentariile membrilor:

 =  lectura placuta
george vasilievici
[16.Oct.03 14:35]
este doar o parte din volumul FEATURING ce va aparea la editura VINE se pare anul acesta sau la inceputul anului urmator. acesta este rezultatul unei colaborari ce dureaza de aproape doi ani intre George Vasilievici, cunoscutul Dramaturg si Romancier Stefan Caraman si poetul Ondine Dietz. sunt mai multe texte aici. titlurile sunt scrise cu Caps Lock.

 =  gerg
diana sabat
[16.Oct.03 16:10]
pai, Gerg, eu zic sa-i dai bataie si sa iasa cat mai repede. Eu, cel putin, il astept cu interes. Numai bine!

 =  multumesc anticipat
george vasilievici
[17.Oct.03 20:50]
nu am postat aceste texte aici ca sa ma laud. volumul este in lucru iar prin faptul ca se afla aici nu am facut altceva decat sa cer niste sugestii si putin ajutor.

+ genial!
Andreea Drăguleasa
[24.Oct.03 04:40]
Îmi pare rău să-ți citesc abia acum textul. Reprezintă mult mai mult decât aș putea reda într-un comentariu. Mi-a făcut o impresie puternică și evident favorabilă.
Îmi dau încă o dată seama că a te citi e un mare beneficiu. Depășești clar mulți dintre scriitori buni ai site-ului. Chiar dacă ai fi preferat sugestii, nu sunt în măsură să obiectez nimic la text. Este remarcabil, George!
Jos pălăria!

Andreea

+ Da
Radu Tudor Ciornei
[24.Oct.03 07:35]
E de antologie intr-adevar. Felicitari. Cred ca am mai vazut cel putin fragmente din text. In ...Respiro..?

+ Spectator in loja de gala
Neisa Conta
[24.Oct.03 13:27]
Gerg, tu chiar ai avea cu ce sa te lauzi. Si cred ca este un lucru foarte bun pentru sit ca ai ales sa publici si aici, mai ales ca vi ca sa zic asa de la competitie...
:)

Mie mi se pare rotund ce scri tu aici, plin de miez si forta. Si are acea calitate pe care (din punctul meu de vedere cel putin) ar trebui s-o aiba toate creatiile cu adevarat valoroase: SURPRINDE spectatorul (asta pentru ca in ciuda faptului ca tu folosesti doar vorbele, ai darul de a transforma cititorul in spectator al actiunii).
Asta neinsemnand ca toate surprinderile presupun opere de arta.
:)
Cam atat, ca mai mult ar insemna sa-mi depasesc competentele.

Multa bafta cu volumul!

 =  ma bucur ca va bucurati
george vasilievici
[25.Oct.03 03:59]
da, respiro si vatra daca imi aduc bine aminte, eu nu am vazut acel numar, de fapt nu prea am mai vazut vatra prin constanta.

 =  presupuneri
Cătălin Furtună
[31.Oct.03 03:33]
Ce fel de sugestii?

 =  un text remarcabil
liviu dascalu
[19.Dec.03 08:54]
Uneori "dicteul" este cam prea putin plauzibil, e cam inconsistent imaginar, dar nu e neaparat ceva care trebuie schimbat (in mod sigur nu te pot ajuta la asa ceva), eu le simt ca momente in care ii dai ragaz cititorului sa respire inainte de urmatorul vertij. Ca la carusel, momente plate, necesare insa.
Foarte mult mi-a placut, amestec de Naum (nu?) si optzecism, sau mai stiu eu ce, imi place curajul de a aborda cele mai diverse materiale fara a da impresia unui simplu efort programatic de demitizare sau de "concretizare" a poeziei. Cred ca situatia e salvata de umorul, de distanta luata prin acest procedeu (eu zic asa, ca e procedeu). Cred ca ai luat ce era mai bun din Naum, detasarea ironica.
Nu ii cunosc pe Caraman si Dietz, nu cumva esti un mic Pablo Pessoa (daca nu, scuza-mi ignoranta)?
Te rog sa dai un anunt cand vei publica volumul. Ma intereseaza.
PS Acest text i-l recomand si lui Ion Amariutei, cred ca e tocmai pe gustul lui.
Mersi ca mi-ai atras atentia, la unul din textele mele. Sunt un batran ticait si plin de tabieturi, am inceput sa intru doar la autorii pe care i-am mai citit.

+ bravo
ion amariutei
[19.Dec.03 17:40]
este intr-adevar foarte pe gustul meu, Liviu, multam pentru atentionare.
am o slabiciune speciala pentru aforisme si metafore usor paradoxale:
*Nu te lăsa cucerită de aparențe, de la o vreme nu mai înșală*
*Acum gustă cu o foarfecă dintr-o atmosferă gândită special pentru festivități*

imi place naturaletea cu care pasajele lirice se grefeaza pe un fir epic *subinteles*, cred ca este deja un stil omogen care, la fel ca *emilia*, fuzioneaza si transcende poezia, poemul in proza si povestirea. putem observa asta chiar la nivelul frazei: *Ne-am mângâiat, apoi mâinile și-au povestit toată noaptea despre această întâmplare*, *“vei avea un copil”, va spune; “vei avea o iluzie”, îi voi răspunde*

*firul epic* al textului pare a fi efortul de reconciliere/recuperare a copilariei si adolescentei cu varsta adulta, uneori in versuri cu totul remarcabile:
*trompete cu aripi și îngeri dezacordați/ în camera copilăriei/ printre soldăței*, *Copilul mă amenința cu detonatorul*

regasim procedee optzeciste (*I-a spus întorcându-se, „taci.”*, *îți citam extrase largi din Cârlova *) insa la fel de bine asimilate stilului propriu

banuiesc ca te-ar interesa mai mult ce nu mi-a placut, lista e scurta:
*Cred mai degrabă că e libidoul unei târfe care plânge* suna cam *pop psychology*
*Mă gândesc că totul atârnă de o bucățică de sfoară tăiată dintr-un ghem uriaș, legată imprudent de un muritor angajat la magazinul de suflete artizanale*, acelasi lucru, pentru filosofie
ca observatie generala, fiind vorba de poeme lungi si legate tematic, poate ar ajuta sa mentii atentia cititorului explicitand mai mult *povestirea*

as fi curios cum a decurs colaborarea cu Caraman si Dietz, de obicei aceste colaborari nu rezulta intr-un text atat de omogen ca aici

asteptam cartea




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !